[]

iphone se 64 gb usa den getirtme

diyelim ki telefonu getirttik. 500 dolar veriyoruz şimdiki kurla 1.409 lira yapıyo. sonrasında vergisi, kayıt parası cartu curtu dahil bu telefon ne kadara denk gelir? yurtdışından getirttiğimize değer mi?
bir de yurtdışından gelen iphoneların 1 yıl tr'den alınan iphoneların garanti süresi 2 yıl diye duydum doğru mudur?



 
Bir tanıdığının pasaport kayıt hakkını bulabilirsen ne ala. Ama bulamazsan 150'ye satıyorlar burada tabi telefon o şahsın adına kayıt oluyor ileride sorun olabilir. Ayrıca 100-150 civarı vergi dairesine harç yatırıyorsun. Dediğin gibi 1 yıl garanti olayı var. Buradan almakla arasında ufak fark kalıyor o da garantiyle kapanır bence.


  • six packsiz  (21.04.16 16:59:42) 
Donanımsal farklılık olduğu için ABD cihazlarına Türkiye'de (Avrupa'da) garanti vermiyorlar. Garantisi olmaz. Ayrıca ABD'de 500 dolar değil, yaklaşık 550 dolar. 500 dolar olarak görünen vergisiz hali.

Özetle Vergi dahil şimdiki kurla 1550 tl civarı desek. Pasaport hakkınız yoksa 150 lira o, 130 lira da vergi. Toplam 1830 liraya gelir aşağı yukarı. Üstelik garantisiz. Tabii bunun TR'deki fiyatı da 2400, size kalmış.
  • himmet dayi  (21.04.16 17:42:56 ~ 17:49:07) 
ingiltere'den alırsan, kdv'yi (vat) ülkeden çıkarken iade ediyorlar. ve böylece çıplak fiyatına almış oluyorsun. biraz daha faydalı olabilir.


  • fever  (21.04.16 17:52:37) 
vat-return işlemi için, mağazadayken görevliye söyleyip ilgili evrakı düzenletmen gerekiyor.


  • fever  (21.04.16 17:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.