[]

KASKO "Değer Kaybı"nı Karşılar mı?

Arkadaşlar,

Şimdi araç hasar görüyor, KASKO onarım bedelini karşılıyor ya, sorum şu:

Sigortaya "değer kaybı" tazmini talebinde de bulunabiliyor muyuz (poliçemizde böyle bir teminat yazılı olarak belirtilmediği halde)? Bu talepte bulunabilmek için poliçede mutlaka yazılı olması mı lazım?

Teşekkürler.

 
amortisman bedeli olduğu için kaza yapmadığınızda her sene bu yüzden daha düşük kasko bedeli çıkıyor zaten.
bu nedenle karşılamaz.

  • mrtkbl  (18.04.16 10:28:39) 
burada bu soruyu cevaplamışlardı. www.youtube.com
Uğraşmak lazım...

  • okumayi sevmeyen okur  (18.04.16 10:29:28) 
Evet karşılıyor bu şekilde kaza yapan iki aracımız için değer kaybını sigortadan aldık.

Sadece bu işleri yapan avukatlar var. Sizdan avukatlık ücreti talep etmiyorlar sadece değer kaybının %30 unu alıyorlar, siz sadece vekalet vermiş oluyorsunuz.Yalnız paranızı almanız baya uzun sürüyor.
  • fikir iscisi65  (18.04.16 11:11:26) 
Yanıtlar için teşekkürler. Aynı konuyla ilgili bir ayrıntı daha sorayım, belki fikri olan vardır:

Bu değer kaybı talebinde bulunmak için mutlaka trafik kazası mı olmuş olması gerekiyor yoksa mücbir sebep (örn. deprem oldu, arabanın kaportası hasar gördü) durumunda (yani kusurlu herhangi bir muhatabın olmadığı durumda) da bu talepte bulunma hakkına sahip miyiz?
  • boshi  (18.04.16 11:11:57 ~ 11:12:43) 
açılın, sigorta şirketi avukatı geldi.
Kasko sigortası değer kaybını karşılamaz.

@fikir iscisi65 iki defa aldık demişsiniz, aldığınız tazminatı kendi kaskonuzdan değil, size çarpan arabanın trafik sigortasından almışsınızdır muhtemelen. kaskodan böyle bir tazminatı almanız mümkün değil. %30 da iyimiş, ben %20ye yaparım.

sonradan yazdığınız sorunun cevabı olarak; değer kaybını size ödeyecek olan tarafın sorumluluk sigortası varsa sigortacıdan, sigortası yoksa da zarar verenden tazmin edebilirsiniz. yani deprem nedeniyle zarar gören araç için bunu talep etmeniz zor (imkansız değil, karşı tarafın kusuru varsa tabi ki talep edebilirsiniz)

park halindeki aracınıza inşaattan tuğla vs. düşer ve aracınız zarar görürse, müteahhidin sorumluluk sigortacısına, sorumluluk sigortası yoksa da müteahhide dava açabilirsiniz. ama kendi kaskonuzdan değer kaybını kesinlikle alamazsınız.
  • de jure  (18.04.16 11:23:46 ~ 11:41:50) 
@want to die; bu muhasebeciler neden hep böyle?


  • de jure  (18.04.16 11:24:33 ~ 11:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.