[]

hangi operatör&navigasyon cihazı olarak telefon? (4G sorusu değil.)

pili ölmüş durumda bir iphone'um var yeni telefon aldığım için bu boşa çıktı ve bunu arabada navigasyon cihazı olarak kullanayım diyorum, yeni telefonu da sürekli arabada bu şekilde kullanıp pilini hızlıca bitirmek istemediğim için. arabayı %95 falan kapalı/güvenlikli otoparka bıraktığım için hırsızlık vs bir sorun değil. geri kalan %5te de torpidoya koyarım sorun olmaz diye düşündüm. Çok mu saçma bu fikir?

2. soru ise bu telefona bir hat takmam lazım. hangi programı kullanırsam kullanayım en azından trafik durumunu alabilmesi için internete ihtiyaç duyuyor. güncellemeleri vs de telefonu arabadan hiç çıkartmadan yapabilmek için 1GB civarında bir paket yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Eskiden data hatları vardı sadece konuşmaya kapalı onlar var mı hala? Hangi operatörden en ucuz 1GB interneti alabilirim? Önceliğim faturalı olması kontör yükleme vs ile uğraşmak istemediğim için.


 
trafik bilgisi alacağın için google maps veya yandex kullanman gerekiyor. bunlara da 1 gb kota yetmez. çünkü gittikçe harita yükleniyor. ama şöyle yapabilirsin sanırım. google maps'da offline haritalar var. atıyorum istanbul'un haritasını evden indirirsin sonra sadece trafik bilgisi için data kullanırsın.


  • mr.goodcat  (04.04.16 21:59:13) 
git bi navigasyon cihazı al daha mantıklı olur.


  • cekilmis gayfe  (04.04.16 22:00:02) 
@mr.goodcat yandex'te de haritayı indirme kısmı var, öyle kullanıyorum bir süredir. o yüzden 1 yeter diye düşünüyorum sadece trafik bilgisi için?

@cekilmis gayfe navigasyon cihazım da var bi tane güya trafik bilgisi de alan ama trafikten kaçırma konusunda yandex kadar başarılı değil maalesef.
  • 10032007  (04.04.16 22:10:04) 
Birden fazla hat, tek kota kullanimi aveada, vdf da vardi sanirsam


  • ilkdefa  (04.04.16 22:11:31) 
o zaman avea'nın tarifeleri en uygunu olur. oradan bir hat alabilirsin.


  • cekilmis gayfe  (04.04.16 22:12:26) 
yandex'in başımızı yaktığı çok oldu bizim. o nedenle here'ı öneriyorum ben artık insanlara.

onda da trafik bilgisi var ve offline haritaların mucidi kendisi. aklında bulunsun.
  • avianthem  (04.04.16 23:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.