[]

Yurtdışından Alınan Telefonun IMEI Kaydı

Değerli yazarlar, okurlar, vs. vs.

Şu anda bir iş için yurt dışındayım ve bulunduğum yerde (Hong Kong) elektronik, cep telefonu, vs. Türkiye'den daha ucuz. Şöyle ki, Türkiye'de 1300 liraya satılan Samsung i8000h Omnia 2 burda yaklaşık 1000 lira civarında.

Yalnız bu dışarıdan alınan telefonların Türkiye'de kaydının nasıl yapıldığına dair herhangi bir bilgim bulunmamakta. Bu nedenle bikaç sorum olacak:

1. Türkiye'de havaalanı gümrüğünde mi kayıt yapılıyor?
2. Kayıt sırasında görevlilerin istediği belgeler ne? (Fatura, kredi kartı slibi, vs. haricinde bişey var mı?)
3. Görevlilerin bir nedenden kıllatıp kayıt yapmama ihtimalleri var mı?
4. Yurtdışından alınıp IMEI kaydı yapılan cihazların bazılarının ileri tarihlerde sanki kaçakmış gibi görüşmeye kapatıldığı şeklinde bir takım söylentiler duydum, var mıdır aslı astarı?
5. Son olarak da pek tabi ki bu kayıt işleminin maliyeti nedir?

Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

 
telefonu ve pasaportunu alıp abonesi oldugun bayii ye gidiyorsun.cuzi bir ücret karsılıgı işini görüyorlar... bu arada IMEI nin latince olacak.


  • adidastan saatmi olur  (06.11.09 21:17:01) 
Sen yine faturanı da sakla, imei nin kopyalanması filan durumunda ibraz edip açtırabilirsin. Fatura da hem imei numarası olsun hem de faura senin adına olsun. O kadar korkulacak bir olay değil bu işlem, çok kolay olarak hallediliyor, sorun çıkanı duymadım...


  • selimse  (06.11.09 22:19:29 ~ 22:19:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.