[]

Suriye nasıl bugünkü haline geldi?

Suriye nasıl bugünkü haline geldi? İnsanlar mülteci olacak kadar çaresizleşmeden önce ülkedeki durum nasıldı? İç savaşı hazırlayan etkenler nelerdi?

Bununla ilgili düşüncelerinizi, fikirlerinizi, kaynak önerilerinizi vs. öğrenmek istiyorum.

Başka bir soru ise, birkaç yıl sonra Türkiye'de bu hale gelir mi? Şişme botlarla Ege'ye açılacak kadar çaresizleşir miyiz ?

 
fehim taştekin +1


  • veys zimmer  (21.03.16 17:18:42) 
Türkiye'de iç savaş falan çıkmaz. Bkz: Cizre ve diğerleri.


  • i was made for you  (21.03.16 17:21:01) 
yani türkiye'de çıkmaz diye bir şey yok ama biz yıllardır aslında bir örgütle savaştayız. orada bildiğim kadarıyla böyle silahlı bir muhalefet yoktu, işin içine silah girince iç değişti.
tabii burada -bana göre- çok düzenli ve hakkaniyetli olmasa bile bir demokrasi var. tek adam rejimi gibi bir şey olmadıkça iç savaş çıkma ihtimali kısmen daha az bence.
suriye'den ayrıştığımız nokta o gibi duruyor.

ama yarın öbür gün başkanlık falan filan gibi bir durum olursa ne olur bilemiyorum, gerçi o bile kıytırık da olsa hile hurda iddiaları da olsa sandığa gidecek.
aslında hdp'nin önemi de burada ortaya çıkıyor, büyük çoğunluk burun kıvırsa da. oy falan vermiyorum o ayrı da neyse o başka bir tartışma konusu.
  • suq  (21.03.16 17:34:17) 
bana kalırsa tc'nin dönüşümü daha ilginç.
laik-demokratikimsi bir ülkeden islamcı diktatörlüğe doğru koşuyoruz.

  • titiraprap  (21.03.16 17:36:49 ~ 17:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.