[]

Is Twitter the New Facebook?

basliktaki konuyla ilgili sozlu sunum yapmam gerekiyor bir medya dersim icin. dusuncelerinizi, tavsiyelerinizi ...vs paylasirsaniz sevinirim.

simdiden tesekkurler


 
hayır değil nokta.
is gwave the facebook olsaydi belki birşeyler söylenebilirdi. işin zor.

  • manfool  (03.11.09 23:11:46) 
twitter sadece facebook'taki status update özelliğine karşılık geliyor, bu nedenle facebook'un yerini alması mümkün değil bence. facebook'ta olan diğer özellikler (fotoğraf ekleme, uygulamalar, chat vb.) daha çok kullanılıyor.
bi de google'da twitter vs facebook diye aratırsan pek çok şey çıkıyor, mesela:
www.twitip.com
  • opucuk baligi  (03.11.09 23:30:51 ~ 23:32:40) 
amaçları farklı ama facebook şu an ulaşılması en üst kategoride yer aldığı için gelişmekte olan sosyalleşme siteleri (twitter'a bunu demek yanlış olabilir ama followers, following olayını sosyalleşme olarak kullanan gördüm, evet!) facebook'un yaptıklarını örnek alıyorlar. mesela videoları getirmişti facebook. twitvideo geldi yapıldı en son.

temelleri ve bu temeli oluşturan amaçlar ne kadar farklı olsa da benzer özellikler paylaşıyorlar fakat bu ortak özellikler ayrımları örtmeye yetmiyor.

ayrıca twitter'ın popülerliğini bu denli arttıran noktalardan birisi ünlüler. insanları seviyor verified acc'leri takip etmeyi. facebook'ta çoğu kişinin profilini bile bulamazken twitter sayesinde an be an ne yaptıklarından haberder olabiliyorlar hayran oldukları kişinin. onun dışında en büyük artısı sözlük dahil olmak üzere bilumum internet sitesi anlık haberleri vermek için kullanıyor. facebook gruplarından bunu yapan pek az.

yeni facebook diyemem ben de galiba=)
  • dambil  (03.11.09 23:37:47) 
türkiye de twitter ın tutulması mömkün değil.
düşünsene sadece durum yazarak ne zevk alıcak milletimiz ?
abazalık sınırlarını çok kısıtlayan bir şey twitter, yemez türkiye de.
  • dieselsingle2  (03.11.09 23:50:17) 
Yanıtını aradığınız soru "Is Twitter the New Black?" konseptinde ise kişisel cevabım evet olacaktır. Yoksa Facebook bağımlısı bir insanı kesmez.

Twitter candır, tek problemi kişinin ilk üye olup sayfasına girdiğinde ne yapması gerektiğini anlayamamasından kaynaklanır. Şimdiye kadar kullanılmış olan bütün araçlardan farklı olduğu için işleyişini kavramak zordur.

Twitter yanlısı bir kullanıcı olarak:
Facebook'ta gözlerimi ve ana sayfamı gereksiz yere meşgul edip duran saçma sapan videolar yerine twitter'ın sadece "ben tıklamayı seçersem" göreceğim bağlantılarla dolu timeline sayfasını görmeyi tercih ediyorum.

Rastgele follow'lardan dünyanın her yerinden, her meslekten insanlarla tanış olma, bilgi alışverişi yapma imkânım oluyor.

Dünyanın bir ucunda olup bitenlerden (lag yoksa) saniyesinde haberim oluyor. Artık haberleri sadece twitter üzerinden takip ediyorum.

Sonuç olarak 14 yıllık internet kullanıcısı olmakla birlikte, interneti hâlâ büyüleyici bulmama twitter gibi araçlar yardım ediyor.

Daha yazardım ama vaktim yok umarım sunumunuza katkısı olur bahsettiğim noktaların.
  • Solak  (04.11.09 00:02:45) 
o değil de friendfeed yeni facebook olabilir


  • akselz  (04.11.09 00:53:24) 
hedef kitleleri ve kullanım alanları farklı. twitter biraz daha mobil ürünler (pda'lar ve cep telefonları) için gibi sanırım. fb ise bildiğin pc kullanıcıları için sanki. bu temel fark üzerinden sunuşu kotarıp medyaların hedef kitlelerinin ne kadar önemli olduğu ve araçların ne de mühim olduğunı sonuca bağlar idim ben senin yerinde olsam.


  • emresorkun  (04.11.09 08:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.