[]

Yurt dışında üniversite okumanın zorlukları

var mıdır? fransa için özellikle. artıları neler, eksileri neler? bu gün yurtdışı eğitim fuarında esti kafama. öğrenciye haftalık 16 saat çalışma izni veriyorlar? bu kadar saatte ne kadar kazanırım? çok zorlar mı?

teşekkürler.


 
dil ve kültürel zoruluklar ilk basta gelir. is bulma konusunda da o ülkenin vatandaslari öncelikli gelir, bircok durumda yabancilar daha ucuza calismak durumunda kalir. Ev kiralarken de yine sorun olabilir, daha az güvenilir.

Egitim alaninda ise genelde pek zorluk cekilmez, özellikle okulda cok yabanci ögrenci var ise cok daha azalir.Tabi kücük problemler olabilir, mesela kütüphande ingilizce kitap yerine o ülkenin dilinde kitap cogunluktadir ve aradigin kaynagi istedigin dilde bulamayabilirsin. Hocanin ders anlatirken anlasilmaz bir aksani vardir ve anlamakta zorlanirsin. o ülkeye has kurallar, yönetmelikler, ve uygulamalar vardir anlamakta zorlanirsin, ancak kulakta kulaga ögrenirsin.
  • emrahday  (15.03.16 15:57:22) 
Firsatim olsa butun zorluklari goze alip giderdim ben.

Egitim dili onemli. Fransizca olursa zorlanirsin digerlerinden kat kat fazla calisman gerekir. Ingilizce olursa cok sorun olmaz sonucta burda da ingilizce egitim veren bicok okul var. Gittigin ulkenin dilini ogrenceksin turkiyeye donsen bile ingilizce+fransizca buyuk avantaj.
  • turuncu sufle  (15.03.16 16:30:04) 
Almanya'da eğitim için 8 seneye yakın kaldım.

Dilden dolayı dezavantajlısın, bazen hakkını savunamadığın durumlar olabilir, hem dilden, hem de sana az da olsa önyargılı olduklarından.

Bunun dışında ev konusunda kendi milletinden insanlara daha fazla güvenirler (benzer durumda biz olsak bizim millet de %98 öyle yapardı).

En büyük zorluklar farklı sistemlerden geliyor. Ne kadar iyi niyetli ve uyumlu olsanız da işlerin nasıl yürüdüğünü bilmediğiniz için pratik olarak zorluklar oluyor (belediyede işleri halletmekten, ders kaydına kadar).

Bu sebeplerden dolayı ilk seneler daha sıkıntılı geçer.

Para meselesine gelince, yabancı öğrenciye verilen çalışma hakkıyla geçimini sağlayamazsın, ancak katkıda bulunabilirsin. Ben 5 sene kadar üniversitede çalıştım (en kolayı budur), bazı aylar annemlerden daha az para almak için kullandım, bazen ise kendime keyfi harcamalar yapmak için.

Geçimini sağlayacak kadar kazanmak için başka hiçbir şey yapmamak, düşük hayat kalitesine sahip olmak gerekiyor. Ne yurt dışının avantajlarından faydalanırsınız ne de keyifli bir üniversite döneminiz olur. Duruma göre daha kötüsü de eğitim hayatınız etkilenebilir. Üniversitenizin bu sebepten dolayı uzaması, hem maddi olarak hem de manevi olarak size sonuçta daha pahalıya malolacaktır.

Benim bu durumdakilere tavsiyem, çalışma işini eğitim hayatına etki edecek kadar abartma, üniversiteyi daha erken bitir.
  • burfak  (16.03.16 12:10:35) 
en büyük zorluk dil ve yabancılara karşı olan önyargı.

önyargı konusunda en az problemle karşılaşacağınız ülke ispanya olacaktır. markette yaşlılara veya elinde az sayıda ürün olan birine sıranızı verirseniz veya komşunuza-iş arkadaşınıza 250 gr türk lokumu hediye ederseniz sizi kızlarıyla bile everirler. ufak iyiliklere bu kadar büyük minnet duyan başka bir millet görmedim
  • yemrem  (16.03.16 12:17:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.