[]

Yabancı Dilde B2 Seviyesi Ne Oluyor ?

Dili çok detaylı bilmek midir? çok mu ileri düzeydir? kursta b2 seviyesine geldik ancak ben kendimi yetersiz hissediyorum. elime sözlük almadan bir yazıyı çeviremem mesela. bu durum normal mi?




 
derdini anlatacak kadar galiba. intermediate olması lazım.


  • tute  (15.03.16 10:29:29) 
eline sözlük almadan çevirme zaten yazıyı. normal. b2 seviyesinde günlük konuşmaların tamamını, gelecek planlarını ve geçmişteki hikayelerini anlatabiliyor olman lazım. bunun dışında filmleri ingilizce altyazıyla izlemek, ingilizce ders dinlemek gibi olayları da %100 olmasa da yüksek oranda anlayabiliyor olmalısın.

b2 "çoooook" ileri düzey değildir ama halkın içine rahatça karışabileceğin düzeydir kanımca. dilini öğrendiğin ülkeye gitsen zorlk çeker misin sence?
  • reavelyn  (15.03.16 10:31:01) 
dilden dile sertifikadan sertifikaya fark var. b2 bence, teknik metinler haricinde, dili anlamak, konusabilmek demek. c seviyesi ise teknik, ekonomik, arastirma vs gibi metinleri de icerikten bagimsiz olarak anlayabilmek.


  • Silesius  (15.03.16 10:32:32) 
Fransızca öğreniyordun yanılmıyorsam. Fransızca b2 düzeyi genel olarak reavelyn'in dediği şekilde algılanıyor ama kurstan kursa fark var. Fransız kültürün b2si ise o seviyeye gelmissindir(b2 sınavını verdiğini varsayiyorum) ama pratiğin olmadığı için kendini eksik sanıyorsundur. Normal bir kursta size verdikleri eğitim b1 düzeyindeydir belki.


Kısacası normal şartlarda derdini anlatıyor, halkin içine rahatça karışıyor, cümlelerin cogunu anlıyor, altyazisiz da çoğu şeyi anlıyor, standart kitaplardaki cümleleri de anlıyor (ağır edebi kitaplar haric) olman lazım. Pratik yapmaya bak bol bol.
  • fraise  (15.03.16 10:46:04) 
cevaplar için herkese teşekkür ederim. :) bu arada ankara tömer'de eğitim görüyorum.


  • yamuklu sucurta  (15.03.16 11:04:57) 
hangi dil?


  • alibaba06  (15.03.16 13:00:47) 
b2 ile derdini bile anlatayabilir misin. millet derdini anlatmayi kolay saniyo. hele gunluk dil, o dizilerrdeki, listening testlerindeki ingilizce kadar berrak, clear, yavas ve duzgun degil.


  • baldur2  (15.03.16 13:16:52) 
Şu sayfada okuma/yazma/anlama olarak ayrı ayrı B2 seviyesindeki insan neler ypabilir, yazmışlar:

europass.cedefop.europa.eu
  • birşeylersoracağım  (15.03.16 13:31:17) 
@ali baba fransızca.


  • yamuklu sucurta  (15.03.16 15:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.