[]

yurtdışı konferans desteği

temmuz'da viyana'da gerçekleşecek uluslararası hakemli bir konferans için kabul aldım. itü'de yüksek lisans öğrencisiyim, fen bilimleri enstitüsünün sayfasındaki bilgilere göre yüksek lisans öğrencisi olarak 1250 tl'ye kadar destek alabiliyorum.

yalnız şöyle bir durum var (çok spesifik bir soru olacak ama): görevlendirme sonrası teslim edilecek belgeler arasında "Yurtdışı çıkışlarda pasaport fotokopisi (resimli ön yüz, kimlik bilgileri, giriş çıkış vizelerinin olduğu sayfaların net okunur fotokopisi)" var. Ben çifte vatandaşım, İsviçre kimliğimle pasaportla uğraşmadan avusturya'ya giriş yapabiliyorum, vizeye zaten ihtiyacım yok. Yani pasaport çıkartmak için para vermeyi düşünmüyorum.

bu durumda maddi destek gerçekleşmez mi acaba? ya da kimliğin fotokopilerini kabul etme ihtimalleri nedir?

 
Pasaportu giriş çıkışlarınıza bakmak için istiyorlar. Gerçekten gittiniz mi, gittiyseniz ne kadar kaldınız, vs. Gibi. Çifte vatandaşlık sorun olmaz. Türk vatandaşı olup yeşil veya gri pasaportunuz olsa yine vizeye para vermeyecektiniz. Ama destek vereceklerdi.

Yine de enstitü sekreterine sorun.

Bir de, bu desteği alabilmek için işte efendim iki ay öncesinden bize başvurmanız lazım diyen enstitüler var. Onu da araştırıp emin olun.

Tebrikler, başarılar.
  • kullanıcı adı  (11.03.16 11:05:41) 
Bu tür konferanslarda sunum sonrası katılım belgesi verilir zaten. Muhtemelen onun fotokopisi yeterli olacaktır.


  • kayranin kedisi  (11.03.16 11:22:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.