[]

İngilizce bilip konuşamamak.

Selamlar. Kafamı kurcalayan bir soru daha.
İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü, 2. sınıf öğrencisiyim. Küçük yaştan beri İngilizce ile içli dışlıydım. İngilizceyi kendi başıma öğrendim denilebilir. Şu anda B2-B3 seviyesinde İngilizce biliyorum.
İngilizce yazımım oldukça iyi durumda. Oturup sayfalarca yazı yazabilirim, söylemek istediklerimi anlatabilirim, akademik dil kullanarak da bir şeyler karalayabilirim. İzlediğim şeyleri telaffuzları çok karışık olmadığı sürece anlayabiliyorum, altyazısız film izleyebilirim. Sesli okumam uzun süredir İngilizce bir şeyler okumadığımdan ötürü tutuk biraz. Bu konularda hiçbir sorunum yok fakat İngilizce konuşamıyorum.
Karşımda İngilizce konuşmam gereken biri olduğunu düşünün. Basit konuşmalar yaparken bile zorlanıyorum. Halihazırda bildiğim kelimeler aklıma gelmiyor, cümle kuramıyorum, kelimeleri yerlerine oturtamıyorum, İngilizce düşünemiyorum. Konuşurken ilk önce Türkçe düşünüp, düşüncemi İngilizce'ye çevirerek konuşmam gerekiyor. Fakat yazışırken hiçbir sorunum yok, çok rahat anlaşabiliyorum karşımdaki ile.
Konuşamama problemimden dolayı Speech dersini bırakmış durumdayım mesela bu yıl. Birisi bana bir soru sorduğunda ya da sunum yapmam gerektiğinde mesela, takılıp kalıyorum. Konuşamıyorum bir türlü. Sebebini ve nasıl düzeleceğini bilmiyorum fakat derslerimde çok sorun yaratıyor bu konu bana. 2 hafta sonra sunumum var mesela ve nasıl konuşacağım hakkında hiçbir fikrim yok.
Doğaçlama bir şekilde konuşamıyorum açıkçası, ve bunu becerebilenlere şaşırıyorum, nasıl yaptıklarını anlamıyorum. Pratik eksikliği çok var sanırım ama pratik yapma şansım da yok şu an. Kursa falan gitmem de mümkün değil maddi problemlerden ötürü.
Nasıl aşabilirim bu sorunu sevgili duyuru sakinleri? Kafam çok karışık, bölümümde çok zorlanıyorum, hatta öğretim dili Türkçe olan bir üniversitede devam etmeyi bile düşündüm fakat okuduğum üniversite bölümüm için iyi sayılan bir üniversite olduğundan bu kararımdan vazgeçtim. Akademisyen olmayı düşünüyorum bir de ileride, şimdiden umutsuzluğa kapıldım.
Ekstra bir bilgi daha: ilginç gelecek fakat Türkçem de yazışım kadar akıcı değil. Kendimi ifade ederken aynı şekilde zorlanıyorum fakat çok daha az etki ediyor bu konuşmama, ana dilim olduğundan ötürü.
Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer, bu sorunu en kısa sürede çözümlemem gerekiyor çünkü. Teşekkür ederim şimdiden!

 
istedikten sonra her zaman pratik yapmaya imkan bulunur ki senin tek sıkıntın pratikte zaten eğer bahsettiğin gibi diğer konularda bu kadar iyiysen.
bunun için illa kursa gitmeye gerek yok, ben arkadaş edinerek geliştirdim konuşmamı sen de öyle yap. speaking geliştirmek için farklı ülkelerden kişilerin seviyelerine göre arkadaş bulup sohbet ettikleri bir site vardı umarım diğer arkadaşların aklına gelir. onu bi dene derim.

  • things will never be the same  (11.03.16 01:11:50) 
Aslında burada temel sebep kendinizi zorlamamanız, hata yapa yapa insanların içinde zorla konuşmaya çalışın, belli bir süreden sonra değişirsiniz, evde bunun için sesli konuşma egzersizleri yapılabilir karşınızda hayali birileri varmış gibi, bir de sunumdan önce sunum provaları yapın karşınızda insanlar varmış gibi sunum yapın.


  • gezegen olan pluton  (11.03.16 01:58:09) 
Psikolojik olabilir. benim açımdan şöyle bir olay gerçekleşmişti ve gerçekleşiyor. ingilizceyi 15 yıldır dinlerim yazarım ama konuşmakta takılırım genelde çünkü o kadar sık yaptığım br durum değil konuşmak. ama nedense bir kaç bira içsem ve rahatlama gelse üzerimdeki tüm sınırlamalar kalkmış gibi bir yabancı dilli kişi ile o kadar rahat konuşmaya başlıyorum ki ben kendim bile şaşıyorum.

bu arada belirteyim ingilizce eğitim dili olan bir üniversiteden mezunum.
  • mytituaEd Yourvenom  (11.03.16 02:23:55 ~ 02:26:56) 
Bu sorunu cozecek bir startup fikrim var, deneme asamasinda senin gibi arkadaslari kullanabilirim. Hem siz hem benim isim gorulmus olur :)


  • scars dont fade  (11.03.16 06:22:16) 
ingilizce bilsen konusursun panpa, demek ki daha bilmiyorsun.


  • tezek  (11.03.16 06:49:00) 
okuldan kalan zamanlarında ingilizce konuşmak zorunda olduğun bir şey yap. amerikan kültürü okurken tam olarak anlattığın gibiydim, bazı şeyleri istemeden ingilizce düşünüyor olmam hariç, okulun boş bir döneminde sultanahmette bir otelde çalışmaya başladım. birkaç günde ortama ve ingilizce konuşmaya adapte oldum. ha ama ne oldu işi bırakınca yine seviyem düştü, sonra ingilteredeki iş arkadaşımla konuştuğum bir dönem yükseldi yine düştü. sonra ingiliz bi müdürle çalıştım bir yönem yine yükseldi, şimdi günlük hayatımda ingilizce yok yine düştü. özet, ne kadar konuşursan o kadar rahatlarsın, kısa bir dönem bile bıraksan yine düşersin. çünkü dil gerçekten de nankör bi şey.


  • freya  (11.03.16 08:25:39 ~ 08:26:02) 
Bulunduğunuz şehirde Speaking clublar olabilir, eğer varsa katılmayı deneyebilirsiniz. Yoksa kendin yaratabilirsin, bölümden birkaç arkadaşınla kendi aranızda anlaşabilirsiniz. Bazı konular belirleyip üzerine konuşmayı deneyebilirsiniz. Başta grubu küçük tutup, (yanında daha rahat hissettiklerinle) sonradan yavaş yavaş genişletilebilir. Daha sonra speaking derslerindeki gibi, hazırlanmadan -kurayla konu seçip 3er dakikalık konuşmalar yapmayı deneyin. Daha sonrasında grubunuz süreklilik gösterirse, debate e kadar gidebilir ve o konunun heyecanı ve tartışma arzusuyla zaten gerginlik vs. Kalmaz. Bence bu münazaralar çok işe yarayabilir. Kendini yanlış anlatsan bile ya da karşındaki yanlış anlasa bile daha sonrasında söz alıp onu düzeltmeye çalışmak insanın güvenini yerine getirebilir. Bizim bazı sınavlarımız böyle oluyordu. Şimdi düşününce güzelmiş de.


  • bilemedik biz onu  (11.03.16 09:00:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.