[]

Satın aldığım aracı benden geri alabilirler mi?

Dün 48.000 TL karşılığında bir otomobil satın aldım. Satan kişi, aracın şirket aracı olduğu için fatura kesmek zorunda olduğunu belirtti. Fakat, fatura bedelini 38.000 TL'den kesti. Noter sözleşmesinde 38.000 TL satış bedeli yazıyor. Noter yanımızdaydı ve eğer anlaşmazlık durumu olup aracın iadesi söz konusu olmadıkça sözleşmede yazan bedelin bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Biz de aracı deneyip, ekspertiz yaptırıp, raporunu alıp satın aldığımız için geri iade etmek gibi bir niyetimiz yok.
Bu adam iki gün sonra geri gelip al kardeşim paranı ben arabamı iade alıyorum diyerek bana 38.000 TL verebilir mi?
Onun haricinde yaptığımız bu dolanbaçlı iş başımıza iş açar mı?
Aydınlatırsanız sevinirim.

 
adam nasıl "iade alıyorum" diyecek onu anlamadım. siz alıcı olarak vazgeçersiniz, satıcının sattıktan sonra vazgeçme hakkı yok. geri almak isterse de siz istediğiniz fiyattan satarsınız.


  • conrad moricand  (04.03.16 00:31:18) 
hocam seni kafan karışmış. bi sıkıntı yok.


  • merak ediyorum  (04.03.16 00:55:49) 
çok teşekkür ederim. artık gözüme uyku girebilir.
aslında beni kıllandıran, satıcının hala ilanı sahibinden.com'da tutması.
zaten savruk tip bi adamdı. yayından kaldırmayı unuttu o zaman dingil.
çok teşekkürler cevaplar için.
  • chatias  (04.03.16 01:21:16) 
bu işler böyle sıkıntı yok rahat rahat uyu:) adam unutmustur sallamamıştır kaldırır bir kaç güne arayanlar yuzunden


  • monkey  (04.03.16 02:02:37 ~ 02:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.