[]

Dogum yapmaktan korkanlar & yok ya ne olacak diyenler

Hangi gruptasiniz? 36.haftayi surerken doktorum da artik hazir olalim demisken ben korkmaya basladim normal mi bu? Onceleri ne kadar sakindim oysa ki (aslinda paniktim de dogum yapacakmisim gibi gelmiyordu sanki) simdi her tuvalete gidisim telas. Her gece bir sekilde ya doguruyorum ya dogurtuyorum uyku zaten boluk porcuk. Devam filmi tadinda ruya goruyorum. Dogum yapana kadar gecer mi bu?

Oyle etraftan da dogum hikayesi dinleyen bir tip degilim neden bu kadar gerildim acaba bilemiyorum. Sanki bebegimi boyle koruyabiliyorum da gelip alacaklarmis hissindeyim. Sakinlestirsenize beni :(

Bi de anesteziden korkuyorum sanirim ruyalarimda hep o var. Bilincaltima tukureyim.

 
Tabi yaşamayan bilmez ben hamilelik yaşamadım ama şöyle düşünebilirsin; insanlığın başlangıcından beri kadınlar doğuruyor. İlk çağlarda bile hijyen, ekipman vs olmadan kadınlar doğurabiliyordu. Vücudumuz sandığımızdan daha güçlü. Endişelenme :)


  • kucukharfler  (27.02.16 18:07:03) 
deli korkuyodum ama benimki meslek hastalığı :) cehalet mutluluktur :D

ama ikinciyi genel anesteziyle istiyorum. yok öyle bi uyku yaaaa :D
  • la noix  (27.02.16 18:53:13) 
Ilki epidural miydi la noix? Bende genel anestezide korkuyorum aslinda entube olayi falan gerci sen nereden hissedeceksin diyebilirsin de sonra bogaz aciyormus epey (gerci bu annemin 5 saatlik anestezi sonrasi yorumu). Epidural falan olursa ya dayanamazsam bayiltirlar mi acaba hemen? Ne manyaksin derler mi?


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (27.02.16 19:31:44) 
Yok epidurali denedik olmadi, genel anesteziyle yaptim ama tum gece sanci cekmistim, oh be en azindan 2 saat uyuyabilirim tmm amk genel olsun dedim

Bogaz aciyo da geciyo aksamina. Ihlamir falan iciyosun su iciyosun.

Valla bizim hemsirelerden biri de ilkini genel anestezi olmustu, ikinciyi de genel istiyodu. Aaaa gormicek misin falan diyodum ama hakliymis :) kafasi ayri genel anestezinin :)) boyle bi dinlenme yok
  • la noix  (27.02.16 19:54:20) 
:) senin gibi tmm amk diyebilirim bende her an. Bir dr arkadasim daha yat uyu mis mis zaten son 1 ay adam akilli uyku yok bu doping oluyor diye tarif ediyor oburu yok ya epiduralden once sakinlestirici verirler ooo acayip kafa yapar diyor. Aslinda benim kafa bir dunya da farkinda degiller :))


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (27.02.16 20:02:19) 
Daha önce 3 defa genel anestezi ile ameliyat oldum. Anestezi kafasını da sonrasındaki halimi de biliyorum.
32. Haftadayim. Benim de korkum aksine ya sezeryan olmak zorunda kalırsam ya da hastanede beni sezeryane zorlarlarsa, ya da dogum süreci hızlı olsun diye aynı sancı vb verirler mi?
Sırf bu yuzden evde doğurmayı bile düşündüm.

Bunca yıldır ve kadının normal normal yaptığı bir şey dogum, hem de çoğu zaman zor şartlar altında.
Doğal akışına bırakınca vücut halledecektir diye düşünüyorum. Korkmuyorum.

Umarım sezeryani gerektirecek tıbbi bir sorun yaşamam.

Çok sevdiğim bir dilek vardir; siz de tek avazda kurtulun, dilerim.
  • balik kraker  (27.02.16 23:18:08) 
korkmaktan ote konu acilinca dusup bayilasim geliyor. fobim varmis, nasil travma yasadiysam artik. diger yanitlari okuyamadim o yuzden.
sonuca odaklanin, dogduktan sonrasina yani.
surrogate mother olaylarini arastirdim o derece
  • bir varmis bir yokmus  (27.02.16 23:34:53 ~ 23:35:20) 
İlkini genel anesteziyle oldum. Sen farketmişsin ben korkum olduğunu fark bile etmemiştim. Birden suyum geldi gece gece annemlerdeydim. Anneme koştum ve anne ben doğuramam diye ağlamaya başladım. Hastaneye gidene kadar doğuramam diye ağladım. Sanki o ana kadar hiç doğurmayacağım o bebek hep orda kalacakmış diye hissediyordum. Neyse zaten acıl sezeryanla aldılar.
İkinci bile bile sezeryan olacağımı gittim ama korku yoktu. Sadece epidural olduğu için korktum. Ama oda korkulacak birşey değilmiş. Nacizane tavsiye belki sadece benim bünyeyle ilgilidir bilmiyorum epidural yaptırın ben genelde bir hafta ayağa kalkamadım bebeği emzirmeye annem kucağıma veriyordu ama diğerinde ertesi gun gayet iyiydim.
Buarada korkulacak şey doğum sonrası uykusuzluklar:(
3.5 yıldır iki saat kesintisiz uyku uyumadım
  • gullak  (28.02.16 03:41:29 ~ 03:44:42) 
bu arada epidurale karar verirsen anestezi doktorunun gerçekten iyi olduğuna emin ol. prof falan olması şart değil, çok sayıda epidural yapmış uzm dr da olur. epidural diye başlayıp spinal yapanlardan dolayı 1 hafta baş ağrısı çekebilirsin, yerinden kalkamayabilirsin. bu da epiduralin bi komplikasyonu

onun dışına ne zaman ayaklandığın harekete başladığın tamamen senin azmin ve bünyenin bileceği iş
  • la noix  (28.02.16 13:04:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.