[]

Yönetim Bilişim Sistemleri - İş Analisti

Yönetim bilişim sistemleri 3. sınıftayım. Hem bilgisayar dersleri hem de yönetim dersleri alıyoruz. Mezun olduğumda iş analisti olarak çalışmak istiyorum. Kendimi nasıl geliştirmeliyim neler öğrenmeliyim? İş analisti olarak çalışanlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. Yazılım konusunda hiçbir şey bilmiyorum diyemem ama bir yazılımcı kadar da iyi değilim. Yazılım konusunda kendimi ne kadar geliştirmeliyim?




 
bildiğim kadarıyla iş analistinin kod yazmayla hiç alakası yok, adından da belli, analiz yapıyor, dökümantasyon hazırlıyor. iyice cahil olursa iş yürümez tabi.

yazılım geliştirici nasıl yapacağını biliyor ama ne yapacağını bilmiyor. ne yapacağını da iş analisti hazırlıyor işte.

bi de komik şey koyayım.

projectcartoon.com
  • hayirsiz  (24.02.16 02:49:01 ~ 02:56:00) 
anaaa bende mis okuyom kenks
benim dışımda okuyan insanlarda varmış nasıl mutlu oldum anlatamam

  • eksimeksi  (24.02.16 03:24:43) 
@eksimeksi evet hem de Türkiye'nin bir ucunda


  • titanyum  (24.02.16 04:41:43) 
Mis mezunu da var :D

Uml ogren oncelikle(muhtemelen derslerinden birinin konusudur), genel olarak okulda ogrendigin hemen her sey isine yarayabilir. Is analistligi icin ekstra ahim sahim bir sey bilmeye gerek yok baslangicta. Field learning yapilir genelde. Kucuk projelerden buyuklere dogru kayarsin.
  • fakyoras  (24.02.16 06:52:05 ~ 06:53:42) 
analist var analist var :D
işini iyi yapmak , başarılı olmak istiyorsan yazılım bilmesem de olur diyemezsin
teknik anlamda iyi eğit kendini , analiz yaparken bir sistem kuracaksın ,
bu sistemin çalışırlığı senin teknik bilgine dayanacak .
hangi teknolojiyi kullanacağını bilmeden , veri yapısı hakkında bilgin olmadan ,SOA nedir bilmeden analiz yaparsan çok ilerleyebileceğini sanmıyorum.
  • magoria  (24.02.16 08:07:41) 
yazılım mühendisliği konusunda 2-3 tane ders al, en azından süreçlere hakim olursun. Mezuniyetten sonra endüstri mühendisliği alanında yüksek lisans da yapabilirsin.


  • gezegen olan pluton  (24.02.16 08:38:08) 
cok iyi UML bil, yazilimci ile en iyi bu dil ile konusabilirsin. Zaten UML ögrenirken her bir digram sana bakis acisi konusunda yardimci olacaktir. Use Case diagram ile kullanici aksiyon tarafindan bakip, Entity Relationship diagram ile datanin yazilim tarafinada abstract yönünü birbiri ile iliskilerini göreceksin. Network diagram ile network sistemi, Sequence diagram ile de zaman düzlemi icinde modelleme yaparsin. Analist olarak senin birseyi yapmaktan cok farkli cözümlerin karsilastirilmasi, birbirlerine avantaji dezavantajina hakim olman gerekli. ve kararlarini yazilim mühendisi ile birlikte modelleyip yazilimciya aktarman gerekli. Ama elbette ne kadar yazilim bilirsen daha hakim olursun, diger tarafta analiz yaptigin isi/sektörü ne kadar bilirsen o kadar iyi modellersin.

UML diagram tipleri saymakla bitmez ama önemlileri bunlar: creately.com
  • emrahday  (24.02.16 09:41:38 ~ 09:42:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.