[]

Sigorta şirketleri nasıl zarar edebiliyor?

Araç sigortası yapan şirketlerden bahsediyorum.

Türkiye'deki araç sayısı 2015 verilerine göre 19.541.000 araç var.

Bunların birçoğu sigortalıdır muhtemelen.

Hadi yarısı sigortalı olsun.

Bu rakamlar içinde zarar etmek için bambaşka şeyler yapmak lazım. Sigorta şirketleri çakallık peşinde gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

 
ahlaki risk ve ters seçim ile alakalı. ama zorunlu olduğundan kaynaklı bunları saymayabiliriz.
zarar edeceğini düşünmüyorum ama zarar etmesinin iki sebebi olabilir

1- piyasadan topladığı sigorta ücretlerinin hasar oranlarını karşılamaması. düşük ihtial.
2- toplanan sigorta ücretleri ile fon alınıp fon satılıyor. borsada işlem görüyor. hissenin çökmesi ki atıyorum 100 tl var bununla gidip aynı hisseden alınmaz riskli ve risksiz diye sepet oluşturulur. yine batma olasılığı düşük :)
  • mrtkbl  (23.02.16 01:25:21) 
satilik araba ilanlarina goz atin. 'aslinda cok hafif kazali ama sigortadan para alabilmek icin masrafi cok gostermisler' gibi bi ibare iceren bir cok ilan goreceksiniz. onlar da bu konuda buyuk bir etken.


  • icim urperiyor  (23.02.16 02:28:46) 
Kasko zorunlu değildir. Yalnizca "zorunlu" trafik sigortası yaptırarak trafiğe çıkabilirsiniz.

Zorunlu trafik sigortası, iki ya da daha fazla aracın karıştığı kazada karsi tarafların zararını öder. Sizin aracınızı ödemez.

Kendi aracınızın hasarını da varsa kaskonuz öder.

İste, bazi insanlar/araclar o kadar çok kaza yapıyor, o kadar çok başkalarına zarar veriyor ki; sigorta şirketleri bunlari odeyip zarar ediyor.

Tabi bunun icinde kötüye kullanimlar vesaire de var. Kazalar neticesinde olusan hasari oldugundan yuksek gosteren de var. Hazir araba yapılıyorken kazayla ilgisiz hasarları yaptiran da var.

Hulasa, trafik kurallarına uyunuz :)
  • fever  (23.02.16 06:58:58) 
zarar etmiyorlar.

''KARDAN'' zarar ediyorlar. 2015 te yuzde 50 kar ettiler diyelim, 2016 da bu kar yuzde 45 olunca ağlıyor ibneler.

allaskına bankacılık bazlı bi kurum nasıl zarar edebilir ki?
  • anonymice  (23.02.16 07:12:28) 
@anonymice, trafik sigortası operasyonundan zarar ediyorlar. diğer departmanlardan telafi ediyorlarsa da bu başka mevzu.

bir şirket, trafik sigortası için topladığı primden daha fazla hasar ödemesi yapıyorsa, bunun adı zarardır.
  • fever  (23.02.16 08:02:08) 
boyle bir matematik yok. zarar ettikleri kulliyen yalan diye dusunuyorum.


  • merak ediyorum  (23.02.16 12:12:46) 
Bu seneyi saymazsak ortalama sigorta 350 tl diyelim. Öndeki araca carptin tamponu arka farlarini ve bagaj kapagini haşat ettin. Ortalama hasar malzeme+iscilikle 5.000 lira tutuyor. N'oldu? 15 arabadan topladigin hasilati tek bir aracin kazasina ödedin. Tabi ki zarar eder sigorta sirketleri.


  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (23.02.16 14:23:22) 
yeni regülasyon sonrasında geçmişe dönük zararları da sigorta şirketleri ödemeye başladı. bu da sektörün ipini çekti.

yani geriye dönük yükümlülükler ve özellikle trafik sigortasında hasar sayısındaki artış, mort etti sektörü. koskoca fransız axa sigorta mesela, bu yüzden türkiye'den çıkmaya hazırlanıyor.
  • mermize  (23.02.16 14:33:36 ~ 14:33:55) 
millet trafikte çarpışan arabalar gibi kaza yapıyor da ondan.
bir de insanımız ahlaksız olduğundan çok hile dönüyor,
çok eskiden bir sigorta şirketinin genel merkezinde staj yapmıştım.
adamlar yapılan hilelerden illalah diyordu,
araç sigortasından da zarar ediyorlardı.
  • titiraprap  (23.02.16 14:41:26 ~ 14:42:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.