[]

sporda nabızı nasıl ayarlayacaktım( yağ yakmak için)

aşağıda son koşu-yürüyüş ve sokakta yapılan şınav mekik gibi hareketlerin toplamını gösteren nabız değerlerimi paylaştım. nabzımı nasıl ayarlamam lazım?

142-154 aralığını yağ yakma olarak demiş az değil mi? napayım ben?

176 - 255 00:16:26 17.6%


Anayrobik
165 - 176 00:07:03 7.6%


Aerobik
154 - 165 00:10:30 11.3%


Yağ yakma
142 - 154 00:18:51 20.3%


Kolay
131 - 142 00:19:27 20.9%


Bir bölgeye ait değil 00:20:47 22.3%

 
Yok hayır, bu nabız aralığı az değil. Zira yağ yakma süreci orta şiddetli antrenmanlarda daha efektif bir şekilde başlar. Nabız aralığı yükseldikçe, solunum kapasitene göre, dokulara yeteri kadar oksijen gitmeyeceği için anaerobik/oksijensiz solunuma geçer şeker yakmaya başlarsın. Şöyle söyleyeyim: Orta seviyede nabız aralığında salt yağ yakarsın, aerobik aralıkta şeker ve yağ, anaerobik aralıkta da sadece şeker yakarsın. Nabzını yağ yakma aralığında tutmak için iki seçeneğin var: Ya orta tempo aktivitelerle uzun süre çalışacaksın, ya da daha kısa süreli interval egzersizler yapacaksın. Uzun süreli düşük yoğunluklu egzersizlerde nabız aralığı nispeteden daha düşük olacağı için yağ yakma modu sürekli açık olacaktır. Bunu uzun süreli yürüyüşlerle gerçekleştirebilirsin. Ya da kısa süreli aralıklı egzersizler yapıp egzersiz sırasında nabzını yükseltip dinlenik durumdayken de nabzını düşürerek yağ yakabilirsin. Fakat burada amaç egzersizden çok egzersiz sonrası vücudun toparlanma sürecinde (EPOC) kalori harcayarak yağ yakmaktır.


  • angelus  (17.02.16 11:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.