[]

Erasmus yapmalık şehir kıyaslaması içeren soru... vol.2 " ALMANYA "

Geçenlerde yine buradan üç şehir kıyaslaması istemiştim. (bkz: potsdam)(bkz: zaragoza)(bkz: budapeste)(git: www.eksiduyuru.com)

Aynı kıstaslar göz önünde bulundurularak;
Bremen, Dortmund, Mannheim ve Saarbrücken kıyaslaması alabilir miyim ilgililerinden ?
Şimdiden danke !

 
mannheim'i hic sevemedim, cok varos bi yer. dortmund güzel, cevresinde de bi dolu büyük sehir var gezmelik. diger ikisine gitmedim.


  • ben de  (15.02.16 22:34:06) 
Mannheim : ne demişler Mannheimın tek güzel yeri Heidelberg'e geri dönüş yolu. Bol Türk nüfusu var. Şehir o kadar güzel değil ancak Mannheim Üniversitesi ekonomi ve sosyal bilimlerde iyi bir üniversite. Eğer ekonomi okuyorsanız ve kendinize güvenmiyorsanız sizi oldukça zorlar. Heidelberg gibi kalemle çizilmiş gibi şirin bir kente yakın ve Baden-württenberg te olması iyi çünkü güzel yerler gezilebilir.

Bremen : Old-Town güzel. Şehir fena değil belli bir süreden sonra sıkıcı gelebilir ama erasmus için sorun yok. Ek olarak semesterticket'ın ile Hamburg gibi mükemmel bir yere gidip gelebilirsin ek ücret vermeden. Ayrıca Rynair Bremenden çok yere destinasyon yapıyor. Dolayısıyla bazı durumlarda Hamburgtakiler veya çevredekiler bile Bremene gelip uçağa biniyor. Erasmus gezileri için iyi bir olanak bu. Üniversite kampüs halinde şehirden hafif uzakta ama şehir dikine yapılandığı için ve ortadan drek tramvay geçtiği için direk tramvayla ulaşımı kolay. Üniversite yeni bir üniversite diğerlerine kıyasla. Mühendislik alanında öne çıkan yönleri mevcut.

Dortmund : Borussia Dortmundan başka hiç bir olayı yok.

Saarbrücken : Daha gitmedim :)

Overall: Bremen
  • qazaqwsx  (15.02.16 22:51:55 ~ 22:59:58) 
listede bremen var mı ya ben göremedim?


  • omonia  (15.02.16 23:07:34) 
varmış ya şimdi gördüm :) ben erasmusu bremende yaptım. çok beğendim. aynen arkadasın dediği gibi ryanair var ayrıca hamburgda da easyjet var. ikisini de kullanarak seyahat ediyorsun her yeri geziyorsun. bremen in iklimi de çok sert değil. kışın yapmama rağmen üşümedim çok. bremende erasmus keyifliydi çok büyük olmadığından çok yorulmuyorsun bir şeyler yaparken. ama hani çok heyecanlı ve renkli bir şehir de diyemem. ama hamburg gibi bi şehrin de dibinde. maalesef diğer 3 alman şehrinde bulunmadığımdan kıyas yapamadım. belki akademik kıyaslamalar da yapabilirsin..
ama listede budapeşte varsa, başa alabilirsin onu sanırım. çok güzel bir şehir.

  • omonia  (15.02.16 23:23:23) 
Bremen, ufak sehir. Sen ögrenci oldugun icin eyalet icinde ücretsiz trenleri kullanabilecegin bir kartin olacak, o sebepten canin sikilinca atlar Hamburg yapabilirsin, Hamburg cok iyidir.

Dortmund bence alman seceneklerinin arasinda en iyisi, bu eyalette de eyalet biletin olacak. Düsseldorf, Köln, Münster gibi güzel sehirlere bol bol gidip gelebilirsin. Dortmund'a yakin Ryanair Düsseldorf Weeze'den var ya da Frankfurt Hahn'a Köln'den shuttlebus var. Havaalanina ulasmasi biraz mesakatli ama ögrencilik zamanlarimda ben cokca kullanmistim.

Borussia Dortmund demisler ama sen futbol ve stad atmosferi meraklisi biriysen gitmek isteyecegin stad kesinlikle Veltins Arena:) Dortmund ile ilgili sorun olursa bana ulasabilirsin
  • antopoloji kusu  (16.02.16 09:27:12) 
ben bunlar arasindan dortmundu secerdim. bati avrupaya daha yakin. trene atlayip hollanda, belcika, paris, ingiltere, neresi olursa gezme sansiniz var. kölne düsseldorfa yakin, havalimani sikintisi yok. olmadi Bremen. orasi daha büyük bir sehir ve hamburga yakin ama almanyanin ortasinda kaliyor. bir yere gideyim derseniz ucaga bineceksiniz.


  • fayfim  (16.02.16 09:31:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.