[]

YDS - e-YDS nasıl hazırlanayım, nereden başlayayım?

sözlük ahalisi, ingilizce seviyem pre-dizilerialtyazısızizleyebiliyorum seviyesinde. konuşurum, anlaşırım, ülke dışına çıkmışlığım ve ingilizce olarak anlaşmışlığım var ancak bir insan bu kadar mı gramer özürlü olur?

e doğal olarak, türklerin hazırladığı bir yabancı dil sınavından başarılı olabilecek durumda olmadığım malum.

şimdi nereden ve nasıl başlayayım? online kanallar daha çok işimi görür. hele ki android üzerinden de takip edebileceğim bir sistem varsa tadından yenmez.

bir de benim seviyedeki bir kişinin, en yakın hangi e-yds sınavına başvuru yapması gerekir? mesela 2 aya yetiştirebilir miyim 70 puan için?

ve bonus soru
e-yds ile yds'nin farkı var mıdır benim için? ankara'ya ulaşımım kolay burada sıkıntı yok.

saygılar, sevgiler.

 
Bilgide 90 küsürle hazırlık bitirip ardından yazı İngiltere'de geçirip, eğitim dili İngilizce olan fakülteye başladığımda girmiştim sınava ve aldığım puan 55idi. İngiltere'de seviyem upper intermediate idi ve bülbül gibi konuşur anlardım şimdi de öyle ama bu sınavda işe yaramıyor.
YDS İngilizce seviyenden ziyade İngilizce test çözebilme yeteneğini ölçüyor.
Şimdi bir baraj olmasa da alabileceğimin en yükseğini almam gerekiyor.
Ahmet Akın'ın YDS İngilizce Sınav Taktikleri kitabını aldım. Evde kpds'den kalma Grammer in the Pocket cep kitabım var.
Ne taktiklerle şıklardan nasıl eliyor şok oluyorum okurken. İnternetten gramer çalışıp bu taktik kitabını al ve çalış bence alırsın 70i.
Arkadaşım evde iki ay çalışıp 73 aldı yazın Amerika'da adres bile soramıyordu ama sorsan 73lük YDS'si var işte bu sınav öyle..
  • cilekli pasta  (06.02.16 17:28:38) 
kelime ve (sınav teknikleri) şeklinde çalış, bu ikisini belirli bir seviyeye getirirsen en az 70'i garantilersin.


  • gezegen olan pluton  (06.02.16 17:34:13) 
(bkz: remzi hoca)


  • hexa  (06.02.16 18:11:16) 
Türklerin hazırladığı bir sınavın sizin lehinize olması gerekmiyor mu? İsviçreli filan değilseniz, bu durumun sizin için bir avantaj olması gerekiyor mantıken. Değil mi?

Sorumda herhangi bir gönderme yok. 92,5 puanı olan biriyim ve şunu iddia ediyorum: "Bu sınavı taktikle geçeceksin yea/Kelime çalış aga kelime/Türkler hazırlamış :(" kafasındaki insanlar hiçbir zaman YDS'den 80+ puan alamayacaklar.

Sınavda 4-5 kelime ve bağlaç sorusu ile birkaç gramer sorusu var. Geri kalan soruların tamamı diyalog tamamlama, boşluk doldurma, en yakın çeviri ve paragraf soruları. Yani "okuduğunu anlayabilen" bir insanın şu sınavdan C seviyesinde puan almaması için hiçbir sebep yok.

Bilgi Üniversitesi örneğini veren arkadaşa, okulda gördüğü kavramların Türkçesini anlatsan "Hocam bu kelimelerin İngilizcelerini söyler misiniz, biz İngilizce gördük çünküüğh" diyecek. Çünkü "okuduğunu anlamamış", ezberlemiş geçmiş. ODTÜ mezunu bir sürü arkadaşım var aynı durumda. "Bunun İngilizcesi ney :( Ha tamam şimdi anladım :)"

"Sınav harika bir sınav arkadaşlar, İngilizce seviyenizi çok iyi ölçüyor" demiyorum. Ama birkaç kalıp ve benzer kelimelerle idare ettiği yurtdışı tecrübesini aldığı düşük puanı açıklamak için kullananların, aslında düşündükleri seviyede olmadıklarını söylemeye çalışıyorum.

-Günde en az bir saat çeviri yapın. Bu akşam Project-syndicate'i açın ve çevirmeye başlayın. Her gün bir paragraf daha fazla çevirin. Dizileri anlamakla bir paragrafı anlamak arasındaki farkı bizzat göreceksiniz.
-TOEFL Reading tests diye aratın ve onları çözmeye başlayın. İkisi birlikte beyninizi yakacak. Çeviri + reading sonrası benim beynim ısınıyordu, gerçekten.
-Her sabah aynı saatte çıkmış sınavları çözün. İlk birkaç testiniz çok kötü geçecek, hemen moralinizi bozmayın. Zamanlama size kalmış, isterseniz sınava bir hafta kala başlayın, isterseniz 2-3 güne bölüp şimdiden başlayın.

Başarılar.
  • pulsartgr  (06.02.16 18:12:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.