[]

android uygulamasında mbaas kullanmadan kullanıcı kimliği doğrulama

yazın başından beri bir uygulama yapmak için uğraşıyorum. birkaç mbaas (mobile backend as a service) deneyip parse'ta karar kılmıştım. öğrenmesi, uygulaması süper kolay ve hızlı bir servisti parse bildiğiniz üzere. lakin birkaç gün önce öğrendik ki 2017 itibarıyla parse dükkanı kapıyormuş tamamen. hal böyle olunca bir mbaas'ı bırakıp bir başkasına geçmenin mantıklı olmayacağını düşündüm ve birkaç arkadaştan fikir aldım. amacım projemde parse ile hallettiğim user authentication'dır, user'lara ait bilgileri saklamaktır filan gibi temel işlemleri backend'i başkasına emanet etmeden, kendi başıma halletmek.

bana amazon'dan server kiralamamı, spring for android kullanıp rest api yazmamı filan fişman bir ton iş söylediler mbaas kullanmak istemiyorsam basit bir user login sistemi yapmak için. yalnız problem şu ki bahsettikleri şeyleri sadece ismen biliyorum, cloud computing ile bu çapta bir tanışıklığım yok yani. öğrenmeye ayıracak zamanım var ama izlemem gereken adımları tam olarak bilmem lazım öncelikle. mesela ben amazon cognito kullanarak username + password'e dayanan bir authentication sağlayabilirim gibi düşünüyordum, spring nereden çıktı şimdi gibi bir soru var aklımda. bu konularla ilgili temel şeylerden bahseden bir kaynak okumaya ihtiyacım var kısaca. var mı bu tarz bir şey bildiğiniz? bir de "mbaas kullanmasan da gerek yok canım bunlara bulaşmana. şunu kullan, çok daha iyi işini görür." diyebileceğiniz bir şey varsa şayet söylersiniz çok sevinirim.


 
eger amaciniz sadece kullanici bilgilerini tutmaksa mbaas sizin icin en ideali. backendless i tavsiye ederim. soyleki parse den aldigim exportu backendlesse import etmeyi denerken aninda mail yoluyla bana ulasip data nin parse den mi oldugunu sordular. evet dedigimde ise 1 haftaya kadar parse deki verileri tasiyabilecegimi soylediler. cok ilgililer bu konuda. diger taraftan node js ve mongo db kullanarak asagida basitce anlatilmis tutoriali inceleyebilirsiniz.

dataops.co
  • melancholia  (31.01.16 14:40:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.