[]

Laptop pilini korumak için

yeni bir laptop aldınız diyelim. pilinin zamanla bozulmaması ve ilk zamanlara göre daha az gitmemesi için;

1. şarja takılı şekilde kullanmak gerek
2. şarj edip, bitene kadar şarja takmadan kullanmak gerek

hangisi doğru?

full şarj ile 11-12 saat performans gösteriyor.
şimdiden teşekkürler

 
%100 şarj döngüsünü birkaç günde tamamlayacak şekilde şarja takmak gerekiyor. İlk gün pil %70'e düşünce şarja taktınız, %100 oldu ve devam ettiniz diyelim; ikinci gün %50'de üçüncü gün %80'de takıp 3 günde %100 şarj döngüsünü tamamlamış oluyorsunuz mesela.

özet ve kötü anlattım ama aşağıdaki linkte oldukça ayrıntılı anlatıyor.

www.enpedi.com

ek olarak gerek bilgisayarları gerekse cep telefonlarını şarjı tamamen bitmeden (mümkünse düşük pil uyarısı vermeye başladığında) şarja takmak gerek.
  • cinsi kisi  (28.01.16 14:31:25 ~ 14:32:33) 
Yeni laptopların pil takılı olduğunda %95 veya %90'a inene kadar sürekli sarj etmeme modu var. Yani eskiden pil için sıkıntı oluşturan en ufak bir elekrik sıkıntısında pile geçmesi, pilin sürekli sarj olması sıkıntısı yok.

Pili üzerine takılı biçimde kullanın. Pil ile kullanmaya ihtiyaç duymuyorsanız haftada 1 kere pil ile kullanıp tekrar sarj edin.
  • Abdurrahman  (28.01.16 14:33:46) 
lenevoda pil koruma modu var, %60 civarında dolu tutuyor pili.


  • kimlanbu  (28.01.16 14:59:55) 
lityum iyon pili sonuna dek sömürmeyecen. en genel kural bu.


  • kargn  (28.01.16 15:47:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.