[]

When we were at war - Rus Halk Şarkısı

www.youtube.com

Bu şarkının hikayesini bilen var mı? Sözlükte başlığı da yok bunun?

Kiril alfabesiyle Когда мы были на войне yazılıyormuş, buna latine çevirirsek nasıl yazılacak?

 
bence kogda my byli na vojne şeklinde açılması uygun olur. ama yine de emin değili çok da yetkin olduğum bi konu değil.

bi tane de ben buldum. hangi film acaba.
www.youtube.com
  • tepedeki psychedelic adam  (25.01.16 23:23:01) 
@tepedeki psychedelic adam, eksisozluk.com , böyle açtım gitti :)


  • dead and broken  (25.01.16 23:31:36) 
sözlükte başlığı kogda mı bıli na voyne şeklinde açılmalı çünkü türkçe romanizasyonu bu şekilde oluyor. kogda my bylı na voyne ingilizcesi. romanizasyonun olayı zaten türkçeleştirmek, o yüzden ikincisi sözlük için mantıksız olur.

yahi şahtar'ı kiril alfabesiyle yazıp "şahtar mı diyelim shakhtar mı" demek gibi oluyor sizinkisi. şahtar olmalı doğrusu. bu örnekte de kogda mı bıli na voyne şeklinde, çünkü ifadenin tam olarak türkçeleşmiş hali bu oluyor.
  • der meister  (25.01.16 23:32:36) 
çok da kritik değil bence ya. böyle açtım nolucak şimdi filan diye dertlenme yani eheh. kalsın öyle.


  • tepedeki psychedelic adam  (25.01.16 23:38:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.