[]

mount & blade nasıl oynanır?

ya şimdi ben bu oyunu altım ama nasıl oynayacağımı anlamadım. bu oyunda tam olarak ne yapıyoruz? görev mi yoksa savaşa mı giriyoruz? karakterimi yarattım ama ne yapacağımı anlamadım tam olarak. bilale anlatır gibi anlatır mısınız?




 
mevzu köy muhtarlarından, şehirdeki valilerden ve lordlardan belirli görevler alarak gelişmek. kendini sevdirirsen paralı asker oluyorsun, para kazandıkça ordunu büyütebiliyorsun. sonrasında lordluk ünvanı falan geliyor, savaşlardı kuşatmalardı derken olaylar gelişiyor.

takip etmen gereken sabit bir senaryo yok. görev alacağın lordu, seçeceğin tarafı falan sen belirliyorsun. taleworlds'deki ayrıntılı rehberlerden faydalan.
  • zgrydn  (23.01.16 13:15:20 ~ 13:16:35) 
demircide çalış, fakir soylunun çocuğu ol, sancaklı ve yapılı başlarsın, ite köpeğe vassallık için muhtaç olmazsın. harlaus göt, sancar götoğlu göttür. kergitle svadyaya dalma. rodokla bozkırlarda yalnayak koşturma. evlenmek için acele etme. oyunda çok ileri gidersen lordlar devletine/isyanlarına katılmaktan çekinecektir. sadakatsiz lordlar oyundan eleniyor, sonlara doğru 4-5 kaleli lordlar türüyor, kaleler el değiştirirken. 4-5 kale sahibi adam da kendi kralını bırakıp sana katılmıyor. yani kalradyayı birleştirmek gibi faşizan emellere hiç bulaşma. o diyar adam olmaz.


  • kargn  (23.01.16 14:11:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.