[]

gelir testi nasıl yapılıyor?

sanırım kaymakamlığa gitmem gerekiyor, değil mi? daha önce yaptıran var mı? neye bakıyorlar, evin, araban olup olmadığına, kira gelirine falan mı? yoksa banka hesaplarında ne kadar para var, ne kadar giriyor çıkıyor gibi bi test mi? nasıl bi şeydir bu?




 
aynen dediklerine bakıyorlar, ek olarak aileyleysen anne babanın gelirlerine. genel olarak hane gelirine.


  • anonymice  (20.01.16 21:47:31 ~ 21:48:03) 
kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma vakıflarında yapılıyor.

kimlik numaranı sisteme girince zaten üstüne olan bütün mallar ve ikamet adresinde yaşayan diğer insanların isimleri çıkıyor. aylik gelir, kira geliri, arabanin degeri, tarla degeri vb devlette kaydi olan her bir haltın degerini sorup hesaplama yapiyorlar. bilmiyorsan tapudaki rayic bedelleri uzerinden hesapliyorlar. bankaya kredi borcu öduyormuşsun, ogrenciyken aldigin ogrenim kredisini oduyormussun filan umurlarinda degil. giyim, eglence, ulasim, sağlık gibi harcamalari ellerindeki tüik verilerine gore yapiyorlar; sana sormuyorlar. benim sagligim icin icmedigim sigarayi adamlar masraftan sayip giderlere dahil ediyorlar. sigara icmedigim icin beni zarara soktu yonetmeligi hazirlayan bakanlik sagolsun. bankadaki paranın da belirli bir yuzdesini gelire dahil ediyorlardi diye hatirliyorum.
  • montauq  (20.01.16 21:57:07) 
Sana en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğinden veya kaymakamlıktan yapabiliyorsun. Ben kaymakamlıktan yapmıştım. Öğrenim ve ikamet durumun nedir? Ailenin yanında değilsen, ikametin farklı yerdeyse, evde teksen, ya evde yoksan, bir gayrimenkul veya gelire sahip değilsen, öğrenciysen, şartlar uygunsa yeşil kartlı bile olabilirsin.


  • sarlatan  (20.01.16 22:00:14 ~ 22:01:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.