[]

duolingo bitti sayılır ama ingiliççem hiç ilerlemedi şimdi nabayım?

duolingo epey çözdüm son 2 test kaldı ağaçta.. sonunda ne kazandım?

yarım saat çalışma ile hatırlayacağım tüm tense bilgisini(dilbilgisi kurallarını) yaklaşık 8500 puan ve saatler günler harcayıp hatırlamış oldum.


ingilizcem 5 para etmez. sıradan ingilizce hazırlık kitaplarını bile çözemiyorum. biri bişeyler desin, anlamıyorum. az karmaşık cümle yazsın kilitleniyorum.

şimdi ne yapayım?kursa zamanım yok malesef.. başka öneriniz var mı?


duolingoyu bırakmayacağım ama. günde 5 test değil 3 test ile devam etsin. belki işe yarar

 
Bende bitirdim. bende de pek işe yaramadı açıkçası.


  • nedendir bilinmez  (19.01.16 10:12:38) 
yaş kaç bilmiyorum ama rahat konuşacak kadar dil belli bir yaştan sonra öğrenilmez bence. o yüzden boşverin. internette işinizi görecek kadar öğrenin yeter. onu da zaten sıradan bir internet kullanıcısı olarak çalışmadan yapıyorsunuz.


  • no christ requires  (19.01.16 10:23:16) 
ben de uzunca bir süre arkadaşlarımla bunu tartışmıştım. duolingo ya da benzer programların bizim gibiler için çözüme yönelik olmadığı kanısındaydım, çok karşı çıkmışlardı. öncelikle bunun için örnek teşkil etmişsin. teşekkür ederim.


şimdi dil öğrenmek için, hangi dili öğreneceksek(her dilin ki farklı) o dilin teknik gelişimine hakim olmak gerekiyormuş. yine bunu da tartışmıştık ve bu konuda beni ikna ettiler.

o fikre göre ingilizcenin yapısı algoritmik ilerliyor. yani, üçgenin en alt basamağı dil bilgisi değil. türkçenin aksine kelime de değil. şöyleymiş

temel kelimeler
grammer
maruz kalmak


en zor kısmı maruz kalmak, o sonra ki adım ama, siz büyük ihtiamalle 1000 kelime filan biliyorsunuzdur ezbere, bunun üzerine herhangi bir ingilizce grammer kitabı ve bir tane de türkçe kitabı almanız yeterli olacak, en azından benim fikrim.

şimdi bu iki dilin dilbilgisi pek benzerlik göstermiyor ama türkçe dilbisinden isim nedir, fiil nedir, sıfat nedir'in temel kavramlarına kavramak gerekiyor.

yani atıyorum sıfatla zarfın arasında ki farkı bilmeniz gerekiyor, burası önemli. yani kavramları kendi dilinizde bi' öğrenin. kolay birşey zaten.

sonra da ingilizce dilbilgisi kitabını baştan bitirin. çoğu seviye seviyedir ama seviye seviye olmayanlarında bile 1-2 haftada temiz intermediate düzeye gelirsiniz. yani kendinizi verirseniz eğer şöyle bi' 15-20 gün içinde o dilin temel mantığı hakkında bi' fikriniz olur.

intermediate dedikleri seviyeden sonra ise, amacınıza göre dağılmanız gerekiyor. yani dili ne için istiyorsunuz ?
turistik aktivite mi
dili kullanabilir olduğuna dair bi' belge almak için mi ? (bu toefl filan işte)
yoksa entelektüel haz için mi ( bu internetin bile %30 küsürü ingilizce, hele ki ilim bilim kaynaklarına en kolay ulaşım safi bunlardan oluşuyor.) gibi gibi

işte amacınıza karar vermenizden sonrası teknik, ilmi bilgi oluyor. Ama onda da kullanacağınız kaynak değişse de genel olarak alanınıza göre kelime ezberleme(yazı okuma(kitap makale v.s), yazma(yazı yayınlama ve test çözme) ve konuşma(bunların arasında ulaşılabilirlik bakımından en kolayı konuşma) ve cümle yapısına vakıf olmak kalıyor.

ya bi' de zaten intermediate'dan sonra alanınıza geçtiğinizde, işte neyin üzerine yoğunlaşacaksanız o konuda tonla kaynak var oradan sonrasında bu işin itliğini puştluğunu gösteren birsürü eser var. onlara geçiyorsunuz onlar sizi alıp götürüyor.


-ki anadili ingilizce olanlar gibi ingilizce konuşmak diye birşey mümkün değil. çünkü beyin(algıyı) kelimelerle düşünüyor. yani bir dilin anadiliniz olması için düşünce yapınızın değişmesi gerekiyor o da imkansız. en fazla ana dil gibi ingilizce konuşabilirsiniz -ki onda da illa bi' maruz kalmanız lazım.

son söylediklerim aklınızı bulandırmasın, silsileyi takip edince insanın kendisine yeteceği kadarına ayıkabiliyorsunuz. umarım motivasyonunuz bir yerde kırılmaz, çünkü bu dil gibi, araştırma yetkinliği gibi konularda temel disiplin motivasyon.
  • mete kudur  (19.01.16 10:59:27) 
Duolingo biraz basit yapılı bir site ve program. Bir tanıdığın dediğine göre daha ziyade bildiğin dilin unuttuğun yerlerinin hatırlanması konusunda iyi. Ben bu sitede Ukraynaca, Portekizce ve Esperanto dillerini öğrenmeye çalışıyorum. Çok kapsamlı vermiyor aslında, neyse ki Esperanto'nun yapısı zaten basit.


  • d max  (19.01.16 11:42:49) 
@stevie, deneyimlerini lutfen biraz daha yazar misin? sence neler ogrendin, tamamen vakit kaybi miydi, ya da aklina gelen her seyi yaz iste. bunu entry olarak duolingo basligina girmek isterim. cok tesekkurler.


  • scars dont fade  (19.01.16 11:44:04) 
duolingo ile dil geliştirildiğini nereden gördünüz zaten anlamıyorum.

internette arattır skype'ta konuşacak native speakerlar bulabilirsin. ingilizce ancak konuşarak ilerler. hata yapa yapa. boş şeylere zaman harcamayın.
  • KidLazer  (19.01.16 11:58:21) 
English Grammar Today-Murat Kurt
Türkçe anlatımlı

  • yetmisyedi  (19.01.16 13:04:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.