[]

2 adimli dogrulama kullaniyor musunuz?

Selam,
Bir iki yildir google'in iki adimli dogrulamasini kullaniyorum. ( yeni bir bilgisayardan girdigimde telefonuma sms geliyor) Simdi dropbox icin de ayni seyi kullanmaya basladim.

Telefona ulasamadigim zamanlar icin de birkac tane kod veriyor, onlari da pek kullanmadigim bir mail adresimde tutuyorum, lazim olursa alirim hemen ordan.

Siz kullaniyor musunuz bu iki adimli dogrulama seyini? Ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Tesekkurler, iyi aksamlar.

 
kullanmıyorum ama mantıklı bir şey yapıyorsun, firefox'u yeniden kurdum bilgisayarıma -format atmıştım da- bana mesela şöyle bir sayfa gösterdi: www.mozilla.org


çok paranoyakça gibi gelebilir, hani "person of interest stayla" ama ben bu listedeki çoğu şeyi yapıyorum. ikili doğrulamayı da kullanmayı düşünüyorum -gerçi sürekli bilgisayar değiştiren ya da internet kafeye giden bir insan değilim, ama özellikle mailler ve internet üstü drivelar için mantıklı-
  • pasp  (18.01.16 21:14:26) 
Kullaniyorum tabi. Hem kisisel hesaplarimda hem de sirket hesaplarinda. Sirkette zaten zorunlu.

Ama ben SMS'li degil de app ustunden kullaniyorum. Sirketteki USB'den bilgisayar baglanan dokunmatik bir zimbirti ile calisiyor.
  • crown  (18.01.16 21:24:39 ~ 21:25:37) 
telefonda authenticator uygulamasi var mi? ben onu kullaniyorum. bir de usb'ye takilan bir zimbirti almistik, onu da anahtarligima taktim ama daha hic lazim olmadi.
yalniz telefonu degistirince authenticator'i yeni telefona tanitmayi unutmayin.

  • bir varmis bir yokmus  (18.01.16 21:38:56 ~ 21:40:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.