[]

Yds icin calisma stratejisi

Yds de basarili olan arkadaslar nasil calistiniz? Kelime agirlikli mi calistiniz yoksa gramer agirlikli mi ? Bir de ilk sinavdan misal 50 alip ikincisinde 70-80lere cikaran var mi?




 
Ben sadece test cozdum ve kelime calistim, 70'e ciktim. Yalniz konu eksigim yoktu. Eger 50'yi sallamadan aldiysan, bol bol test cozup eksik kaldigin konulara goz atabilirsin. En onemli sey kelime tabii. Vocab camp diye kucuk bir kelime alistirma kitabi vardi, tavsiye ederim.


  • evrim halkasi  (14.01.16 00:17:57) 
gramerde sıkıntı varsa gramer çalış. Kelimenin çalışılabileceğini düşünmüyorum zamanla bir şeyler okuya okuya izleye izleye kafaya işliyor bazı şeyler. Bol deneme çözerek çeviri mantığını anla, ben ilk çözüdüğümde tam yapamamıştım sonradan "haaa böyle tam olarak, kelimesi kelimesine istiyorlar" diyip ona dikkat ederek çevirmeye başlamıştım.

ilk 15-20 soru falan kelime, proposition, phrasal verb sonrası hep paragraf-anlama-çeviri falan zaten.
  • rodriguez2  (14.01.16 00:21:05) 
Denildiği gibi sallamadan 50 aldıysan 70 e çıkabilirsin. Bir de bence deneme çözme. onun yerine diyalog, cümle tamamlama, çeviri vs gibi kategorik test çöz. böyle yapınca ben daha çok hız kazanıp istediğim puanı almıştım. denemede istediğin sonuç çıkmayınca motivasyon düşüyor.

ayrıca kelimeden ziyade phrasal verb ezberlemek daha çok işine yarar bence. yinede yds de çıkan kelimeler gibi pdf dosyaları oluyor nette. onlara da bak mutlaka.
  • desktopu  (14.01.16 00:43:20) 
Önce bi' tane soru bankası alın, kitap yds'de çıkacak soru tiplerine göre bölümlere ayrılmış olsun; her bölümden bir test çözüp en çok nerede hata yaptığınıza bakın: kelimede mi, paragrafta mı, gramerde mi... Ardından ona göre çalışırsınız.
İlk denemelerimde 50'lerdeydim, sınavdan 90 aldım.

  • o my god they killed kenny  (14.01.16 00:45:05) 
proficiency for kpds
cesur öztürk

didik didik et kelimeleri.

bol şanslar
  • rakicandir  (14.01.16 00:56:06) 
40 küsürlerden 76,25'e çıktım. Gramer olayını algılayabilseydim -Türkçe de bile anlamıyorum- daha da artardı.

Bol bol test çözdüm. Başka bir şey yok. Ne kadar çok soru o kadar iyi.
  • unique hint kumasi  (14.01.16 08:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.