[]

Alkol, sigara ya karşı uyuşturucunun yasak olması

Beyin jimnastiği yapalım biraz.

Aşırı alkol alımında insan komaya da giriyor, adam da öldürüyor, tecavüz de ediyor, bağımlı da oluyor. Kısa sürede de öldürüyor uzun sürede de.

Sigara öldürdüğü garanti ama uzun süre içildiği zaman.

Uyuşturucu da gayet kullanılabilir bu durumda. Bence yasak olmasının sebebi büyük bir firma adı altında vergi alınmaksızın ülkeye girmesidir.
Pfizer, Hoffmann-La Roche, AbbVie, GlaxoSmithKline gibi ilaç firmaları uyuşturucu üretip vergi dahilinde ülkeye girişi sağlansa eminim devlet buna "hayır" demeyecektir.

Ahh ahh Amsterdam günlerini hatırladım...

 
uyuşturucu öldürmeyip bilakis ömrü uzatıyor değil mi?


  • cekilmis gayfe  (09.01.16 00:35:20) 
100 93 86 79 72 65 52 39 26 13 0

(100den geriye 7'şer 7'şer sayarken 65'ten sonra 13'er 13'er saydım. beyin jimnastiği.)
  • kaledekiyalnizlik  (09.01.16 00:36:44) 
uyuşturucu fiziksel ve psikolojik zararlar vererek insanı yaşarken yaşamdan uzaklaştırır.

benim dedem sigara tiryakisiydi. 85 yaşında öldü. son anına kadar dimdik yaşadı.
  • m murphy  (09.01.16 00:45:58) 
bağımlılık? diğer uyuşturucuları geç bağımlılığı yok denilen esrar için bile bağımlılığı yok denemez. ulaşabildiğin sürece insan üstü iraden yoksa kullanırsın biliyorsundur. alkolde öyle değil bir içtiğin zaman ertesi gün içme isteğin olmuyor seni bir süre götürüyor sonrasında da çok aramıyorsun ortam oluşursa aklına geliyor almak istiyorsun. bağımlı olanlar da uzun uğraşlar sonucu keyif boyutunu geçip her gün fazlaca içerek bağımlı oluyor, sayılı insan bunu yapıyor onların normaldeki ruh hali de sağlıklı değil genelde zaten.

esrarın zararlarını net bilmiyorum ya da yararlarını ama esrarın insana boşvermişlik hissini fazlasıyla getirdiği bilinen bir şey. boş vermişlik. işe gitmen lazım mesela ama bir boşvermişlikle gitmeyebiliyorsun çok ciddiye almıyorsun o durumu. getirisini götürüsünü farkındasın ama umrunda olmuyor değişik bir ruh hali. insanları tembelleştiriyor diyebiliriz. içip içip belki parmakla sayılacak insan faydasını görüyordur. sanatla uğraşıyordur ilham geliyordur vs istisnalar yani.

sonuç olarak bana sorarsan serbest olmalı :D çok güzel şerefsiz ya.
  • gomugomunoo  (09.01.16 00:52:58) 
uyuşturucu beyin jimnatiğine engel. bi de bi kere bile esrar kullanırsan ilerleyen yaşlarında psikotik bir akıl hastalığına yakalanma ihtimalin aşırı artıyor. eroin, kokain, bali, bonzai falan bi kere kullanan bırakamıyor zaten, ayılınca başka bi şey düşünemiyor, annesini bıçaklayan var.


  • kaledekiyalnizlik  (09.01.16 01:29:02) 
uyuşturucuların, özellikle background uyuşturucular diyebileceğin, mushroom ot ve kokain in üretildiği ülkelere bakarsanız cevabı çıkar hajı, tamamen üçüncü dünya ülkeleri ve mesela ot un serbest hale gelmesi bu ülkeleri cidden zengin eder.
alkolün ottan iyi olması diye bir konu olamaz, alkol kullanımı serbest olan bağımlılık yapıcı maddelerin en tehlikelilerinden. ağrı kesicilere girmiyorum bile bağımlılık ve hayat karartma ihtimallerine baktığında otun kokain in çok çok önündeler.
basitçe adam gibi kontrol edilip üretilen uyuşturucu şu andaki el altından satılan uyuşturucudan sigaradan alkolden ve ağrı kesicilerden güvenlidir.
büyük ilaç şirketleri ot satabiliyor olsa emin ol eczanelerde ottan başka bir bok satılmaz
  • kurremkamerruk  (09.01.16 02:28:45) 
Zaten bazı uyuşturucular tıbbi olarak kullanılıyor. Tıbbi cannabis ve cannabinoidler, amfetamin tuzları vb. Vergi dahilinde de olsa doktorlar hastalara uyuşturucu saçmıyorlar.

Sigara bence komple yasak olmalı. Sadece kendisini değil etrafını da zehirliyor. Alkolde karaciğerini ve pankreasını mahvetmek için alman gereken miktar diğerleriyle hasarlanmak için gereken miktara göre yüksek.
  • Lim5  (09.01.16 02:42:37) 
bence uyuşturucu serbest sigara yasak olmalı. ya bu kadar ziyan bir madde olamaz yemin ederim. ne beyni uyuşturuyor, ne bir rahatlık sağlıyor ne farklı bir deneyim yaşatıyor safi zarar başka bir şey değil. sigara tamamen üretimden kalksa insanlığın hayatında hiçbir şey değişmez.


  • cilekli krep  (09.01.16 04:50:39) 
bağımlılık yapan şeyler yasaklanıyor, yasaklanmalı.

mesela eti cin bağımlılık yapsaydı insanlarda, aşırı şeker tüketiminden kaynaklı bir sürü sorun ortaya çıkacaktı. obezite, beslenme bozukluğu gırla olurdu. devlet "sikerim yemeyin şu boku, sağlıktan harcadığımız paradan belimizi doğrultamıyoruz" der ve yasaklardı. evet bildiğimiz eti cini yasaklardı. mantıklı böyle şeyler, anarşist olmaya lüzum yok. tarım devri geldi anarşizm gitti, bunu kabul etmek lazım.

bir de bağımlılık yapan şeylerin yasaklanmasının diğer sebebi insanın doyumsuzluğu. bazı bağımlılık yapmayan uyuşturucular(?) serbest oldu diyelim, yetmeyecek, daha fazlasını isteyecek. sonu yok yani bunun.

aşırı yasaklarsan da ayrı sorun. orta yolu bulmak lazım :/
  • dieselsingle2  (09.01.16 09:03:51) 
Türkiye'de eskiden eroin fabrikaları vardı, birçok ülkede olduğu gibi devlet eliyle eroin üretiliyordu ilaç maksatlı ama Avrupa sonradan baktı ki bu insan sağlığı için ileri derecede risk oluşturuyor, insanlar hızla ölüyor bağımlı oluyor kendilerine ve çevrelerine zarar vermeye başlıyor, bu tür maddelerin legal olarak üretimi yasaklandı. Türkiye zamanında çok direndi bu olaya, eroin fabrikalarını kapatmamak için çok uğraştı ama en nihayetinde dayanamadı kapattı tüm fabrikaları. Yani bu gösteriyor ki, bu tür maddeler "İlaç" olarak üretildiğinde bile oldukça riskli. Evet hala medikal uyuşturucular var ama onlar da sıkı denetim altında; kontrolsüz bir şekilde üretilip kullanılmıyor. Tüm bu verilere bakarsak; uyuşturucu, ilaç maksatlı üretildiğinde bile insan sağlığını ölümcül şekilde tehdit ederken, ülkeler bunun için önlemler almışken bunu legal hale getirmek global bir felakete yol açacaktır diye düşünüyorum. Evet herkes kendi hayatından sorumludur, isteyen istediği gibi yaşayabilmeli fakat uyuşturucunun fiziki/psikolojik etkilerini kullanan kişi kendi yaşarken uyuşturucunun etkisiyle yapılan kontrolsüz davranışları da kullanıcının çevresindeki bireyler yaşıyor. Yani hem bireysel hem de çevresel anlamda risk teşkil ediyor.

Bir de şu şekilde söyleyeyim:

Şimdi devlet uyuşturucuyu serbest bıraktı isteyen istediği gibi kullanıyor. Biz ülke olarak zaten sapık genli bir milletiz, diyanet bakanlığı babaya kızı helaldir falan diyor, yani insanlara zarar vermek için bir maddenin etkisi altına bile girmemize gerek yokken uyuşturucunun etkisiyle "Ya ben bunu sikerim şimdi" şeklinde bir özgüvene ulaşan biri ıssız bir sokakta bizi yatırıp sikerse bunun hesabı verilebilir mi? Bence verilemez. O nedenle bu tür risklere girmeye gerek yok. Ha aynı şeyler illagal uyuşturucu kullanımıyla da olabilir ama konumuz o değil tabii.
  • angelus  (09.01.16 10:01:22) 
Olması gereken ama asla olmayacak şey. Çünkü hiçbir düşünce ya da doğru milyar dolarlardan daha büyük bir etki yaratamaz. Aslında bu türlü şeyler insanın ne kadar aptal-alıcı- ve kötü-satan, izin veren vb.- olduğunun net kanıtı. Bir taraftan zararlarından bahsedeceksin, ürünlerin üzerine dahi "zararlıdır" yazacaksın, diğer taraftan üretilmesine, pazarlanmasına, özendirilmesine, satılmasına ve alınmasına müsade edeceksin.


  • harvey  (09.01.16 10:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.