[]

is fikri

Diyelim ki çin'den x marka bir urun getirtip Turkiye de satmak istiyorum. Turkiye'de kurulu bir ithalat ve ihracat firmamiz olsun. Sizce bu urunu internet uzerinden satmak mi daha mantikli our yoksa daha onceden Turkiye den bir alici bulup direk ona satmak mi daha mantikli olur? Musteri bulmasi da zor tabiki. Benim kendi fikrim x urunu cin'den getirtip bir depo kiralayarak urunleri orada tutucam internet uzerinden satmaya calisacagim bu ne kadar mantiklidir? e satis sitesi kursam mi daha mantik li olur yoksa sahibinden satmak mi daha mantikli olur? Turkiye ye getirirken gumrukte ne gibi belgeler lazim olur? Gumrukte nelere dikkat etmem gereklidir? Ne gibi sikintilar yasarim? Eklemek istediginiz baska neler vardir?




 
şimdi felaket tellallığı yapmak istemem, fakat çin'den türkiye'ye ürün getiren firmaların çok ciddi bir kısmı iflas etti. zamanında işini kurup, akabinde de epeyce büyütüp, hatta o derece büyütüp ki çin'e şube açıp, akabinde kur dalgalanması, lojistik ve dahi bürokratik tonla sorun sebebiyle önce şubeyi sonra da buradaki firmasını kapatan firmalar var, hatta 2 tanesini bizzat tanıyorum.

velhasıl, çin'den ürün getirip türkiye'de satma meselesi 10 yıl öncenin popüler ve kârlı iş girişimi idi. artık, elektronik ürünlerde bile bestbuy.com çin'den daha ucuz hemen hemen her ürün gamında. bak daha bugün gold bilgisayar iflas erteleme başvurusu mu ne yapmış, iflas ediyor yani. 20-25 yıllık firma nerden baksan. bu kadar döviz kuruna bağımlı bir iş modeli aşırı riskli. hele ki cepte üç kuruş para varsa ve sermaye olarak onu kullanacaksan.
  • cevap botu  (06.01.16 02:02:14) 
zor iş. öncelikle çinden nasıl alacaksınız? ürünleri inceleme imkanınız olacak mı? daha önceden internetten bir şeyler satmayı denediniz mi? çok insanın yapıyor olması size kolay bir iş olduğu izlenimi vermesin. "direkt alıcı bulup ona mı satmak" derken ürünün siparişini aldıktan sonra ürünü sipariş etmek ise kastettiğiniz

1) alıcı kendinin de alabileceği bir ürünü neden sizin aracılığınızla sipariş etsin?
2) alıcı 30 gün sonra gelecek ürün için sipariş verdiği gün ödemeye yapmayı kabul etmez. ürün gelene kadar alıcının fikri değişebilir ki bu sandığınızdan da çok olacaktır. bunu hesaba kattınız mı?

satış sitesi kurup bunu hitap kitleye duyurmak zor ve masraflı olabilir ki getireceğiniz ürüne talep var mı bunu bile tam olarak bilmiyorken en azından ilk etapta site işlerine girmeyin derim.
  • yorke  (06.01.16 02:04:59) 
bu tür işlerde şöyle düşünün,

Türkiye'de bile binlerce insan hergün bu tür işler düşünüyor,uyguluyor, batıyor veya çıkıyor..

siz ne yapacaksınız da fark yaratıp kazançlı çıkacaksınız..

yani bir özel bir malı bulup satıp para kazansan bile 3 ay sonra para babası bir adam gelir senin aldığının 10 katını yarı fiyatına alır pazar dışı bırakır seni..

ayrıca bu tür al-sat'larda kar max %10'dur.. amaç eldeki birikmiş parayı işleyebilmek, çevirebilmektir. yani 3'e alırım 30'a satarım gibi düşünmeyin hiçbir zaman..
  • dedim dedim de kime dedim  (06.01.16 06:56:45) 
Türkiye'de iş yapmanın birinci kuralını söyleyip gideceğim, kimse bana kızmasın.

Bir iş yapacağını söylediğin zaman birçok kişi önce o işi neden yapamayacağını söyler.
  • hayirsiz  (06.01.16 07:02:33 ~ 08:32:57) 
Zamanında Çin'den ithalat yapmış biri olarak şunları söyleyebilirim.

İlk kural yanında güvenilir bir çevirmenle atlayıp üreticinin Çin'deki fabrikasına gitmen lazım. Adamlarda 1 üretici varsa o fabrikadan çıkan ürünleri satan ve kendine üretici diyen 50 tane firma oluyor. En ucuza almak için mutlaka işin gerçek üreticisini bulmanız gerekir. Aslında üretici olmayan ama size kendilerini üreticiyim diye lanse eden adamlar sizi fabrikaya götürüp burası benim fabrikam falan diyebiliyor. Güvenilir çevirmen burada devreye girecek.

Sonrasında getireceğiniz malın detaylı teknik özelliklerini eksiksiz bir biçimde sipariş esnasında üreticinin proformada belirtmesini sağlayın. Marka veya detayını belirtmediğiniz her parçanın en ucuz ve en düşük kalite olarak size geleceğinden emin olabilirsiniz.

İyi bir nakliyeci ve gümrükçü bulun. Nakliyeyi adamlara bırakırsanız kazıklayabilirler.

Ürünleri pazarlaması işin bambaşka bir boyutu. İnternet üzerinden satışın pazarlama maliyetleri çok yüksek. Ayrıca bazı ürünler internet üzerinden satışa uygun olmuyor. Örneğin siz çok pahalı bir ürün ya da yedek parça getiriyorsanız onu satın alacak kitle o malı internet üzerinden satın almayan bir kitle olabiliyor. Pazarlama konusunda ürüne göre hareket etmek lazım.
  • Sandeman  (06.01.16 07:51:24) 
yeni yıl ile gümrük mevzuatı yenilendi her ne getireceksen tekrar bir araştır evvela derim.


  • zenc  (06.01.16 08:26:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.