[]

Beklenti -> Hayal Kırıklığı

En sevdiğim yönlerimden biri genelde beklentiye girmiyor oluşum. Böylece sonunda hayal kırıklığına uğrama ihtimalim olmuyor. Yaşayıp gidiyorum işte. Bazı şeyleri yaşıyorum, bazılarını yaşayamayıp kaçırıyorum. En azından yaşayamadıklarımda yıkılmıyorum.

Ama fark ettim ki beklentiye girmeyince yaşadıklarımdan da tat alamıyorum. Nasıl ki beklentim olmadan kaçırdıklarım beni yıkmıyorsa, beklentim olmadan gerçekleşenler ise önemsiz kalıyor. Hissetmiyorum böyle olunca. İş ola yaşıyorum, egomu tatmin ediyorum ve geçip gidiyor.

Bunu fark ettiğim sırada tanıştığım biri hakkında beklentiye girdim. Beklenti için sebebim de vardı; bir haftalık tanışıklıktan sonra yılbaşı gecesi kafası iyiyken aşırı ilgili davrandı, yapıştı, dans ettik vs. Sonra arkadaşları kızı çekti, ev arkadaşı da beni "Senden hoşlandı, o bakımdan sıkıntı yok, ama ablası burda ve sorun çıkaracak, o yüzden bu gece olmaz" diye uyardı beni. Yani sarhoş değilken de ilgiliymiş, arkadaşına bahsetmiş benden. Öte yandan kız 10 gün sonra okuduğu şehre dönecek... Ama beklenti oluşturdum bi kere. Sonra mı? Buluşma teklifimi "10 gün sonra gidiyorum, zaten o gece fazla alkollüydüm" diyerek geçiştirdi.

Şu an beni etkiledi bu olay, ama sadece bu olay özelinde de sormuyorum: Beklentiye girince hayal kırıklığı oluyor. Beklenti yaratmayınca da hayatı kaçırıyoruz... Ne yapmak lazım?

 
Dogru kisitle beklentiye girerek kendini bir "safe zone"da tutabilir veya surekli beklentiye girip kasarlasarak aci cekmemeye alisirsin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.01.16 23:41:34) 
beklenti ile yaşamak çoğunlukla işkenceye dönüşebiliyor. mutlu anların tadını çıkartmak sadece o an için mutlu olmak öncesini ve sonrasını düşünmemek hem kendini hem de diğer insanları sıkboğaz etmemek baskı kurmamak gerçekten mutlu olma sebebi. tabii ki dediğin gibi bazı şeyler kaçabilir ama bu tamamen bir tercih. hem her seçiş bir vazgeçiş değil mi? bir şeyi seçtiğinde başka bir şeyden feragat ediyorsun zaten. hasılı neyle ve nasıl mutluysan aynen devam :)


  • kakao  (04.01.16 00:11:07) 
Beklenti seni başkalarının insafına bırakır. Sonra neden bana altın tepside hayat sunulmuyor diye sızlanmakla ömür geçirirsin. Bunun sonunda bahane makinesine dönmek de var.


  • arnold schwarzeneger  (04.01.16 10:23:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.