[]

Tip 2 Diyabet & Gestasyonel diyabet

4-5 yildir tip 2 diyabet teshisiyle oral diyabetik kullaniyordum. Gebelik olunca ilaclari biraktim tabi dr kontroluyle ama olabildigince diyetime devam ettim (en son 3 aylik ortalamam 4.8 kan sekeri olcumlerim de iyi) bunu baz alan kadin dogum dr um seker yuklemesine gerek yok dedi. Endokrin doktorum da bu hafta yapilmali diyor aralarinda kaldim. kadin dogumcum bosuna birden sekerini yukseltmeyelim diyor endokrinci yedigin bir cikolatadan fazlasi degil Yaptirsam bi dert yaptirmasam ayri.

Benimle ayni durumda olup yaptirmayan var mi? Olumsuz bir etkisini gordunuz mu?


 
Şeker yüklemesinde alacağanız şeker oranı 2 adet baklavadan fazla değil. 2 porsiyon demiyorum 2 adet diyorum.

Bu konu neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum. (Bahsettiğim abartma lafı size değil)

Gebelikte yapılan şeker yükleme testiyle annede çıkabilecek olan şekeri erken dönemde yakalamak ve bunu mümkün olduğu kadar gebe olmayan bir kadındaki düzeylerde tutmak, buna bağlı olarak annede ve bebekte ortaya çıkabilecek olan sorunları engellemek hedeflenir.
  • ihanet kac kisilik  (30.12.15 14:37:19) 
yaptırmazsanız ve diabet çıkarsa olabilecekleri bir araştırmanızı tavsiye ederim. hali hazırda şeker regülasyonu iyi gidiyor AMA yüksek risk grubundasınız. türk doktorlara inanmıyorsanız/güvenmiyorsanız american diabetes association'a falan bakabilirsiniz, onlar da ogtt'yi tavsiye ediyorlar.

ayrıca ihanet +1. alınan şeker öyle şekeri tavanlara çıkaracak diabet yapacak bi şeker değil.

benim kadın doğumcum bu kadar büyük riskte bana ogtt yaptırmamayı önerseydi odadan çıkar çıkmaz doktorumu değiştirirdim.
  • la noix  (30.12.15 15:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.