[]

işyeri yıllık izin hakkımızı mi yiyor

Askere gidip geldikten sonra aynı şirkette calismaya devam ediyorum fakat yıllık izin sürem hesaplanırken askerden geldikten sonra çalıştığım yıla göre hesaplaniyor

Ben ise giriş yılından itibaren 5 yılımı doldurduktan sonra 20 is günü yıllık izin hakkım var diyorum
Şirket askere gidip geldikten sonra 5 yılını doldurursan 20 gün hakkın olur diyor

Bununla ilgili emsal birdavayı arkadaş şirkete sundu sirketin çalıştığı mali müşavirlik biz böyle çalışıyoruz emsal karar bununla ilgili değil diyor.

Mobilden bu kadar anlatabildim saçma olduysa kusura bakmayın

 
benim bildiğim kıdem hesabına, hak edilen yıllık ücretli izin hariç, 3 günden fazla süreli izinler dahil edilmiyor.(kadınların doğum izni de dahil edilmiyor mesela), mali müşavirlik de bunu esas alıyor olabilir.
emsal karar askerliğe özel miymiş?

  • niye ama  (30.12.15 03:55:49) 
askere giderken kıdeminizi ve kalan yıllık izin haklarınızı da ödeme olarak alıp çıktıysanız, dönünce tekrar girdiyseniz normal.


  • freya  (30.12.15 07:51:05) 
@niye ama; evet emsal karar askerliğe özel

@freya @uuth; tazminatımı aldım ve yasal olarak da vermek zorundalar ama ben aynı şirkete askerden döndünkten sonra tekrar girdim ve çalışmaya devam ediyorum. zorunlu vatani görevimi yapmak için işten ayrıldım bu durumda yıllık izin sürem hesaplanırken askerden önceki çalıştığım yılları da dahil edip hesaplama yapmaları gerekiyor.

@zombi; evet dediğin gibi olay müşavirde bitiyor ve şuan yan çiziyor ama neden durumu kabul etmiyor müşavirin bu durumdan bir kazancı oluyor mu ki, ona ne ben 14 gün veya 20 gün izin kullanmışım, onun karı ne olacak anlamadım.
  • Bysb  (30.12.15 10:06:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.