[]

anlamlı ufak bir çeviri ricasi - minicik

efenim bi arkadaşım, kardeşim fransa 'da çektiği fotoğrafı İngiltere 'de bir sergide yayınlanmak üzere seçildi. fotoğrafta saksafon çalan bir zenci Paris sokaklarında işte sanatını icra ediyor. arkadaş da fena sayılmayacak bir poz yakalamış. fotoğrafın yanına kısa bir cümle eklemem için bana yardımcı ol dedi.

"Bir siyah müzik yapar, birkaç beyaz ona alkış tutar ve herkes huzur içinde yaşar. Yeni yılın barış ve huzur getirmesi dileğiyle. Paris, medeniyetlerin ve kültürün başkenti!"

böyle bir cümle düşündüm, fena da tınımadı. Cümle sizce nasıl olmuş? Çevirmeme yardımcı olur musunuz?

selamlar :)

 
black one makes music, a few white applaud him, and everyone lives in peace. i wish new year comes to you with peace. Paris, the capital of civilization and culture.

falan olabilir.
  • bohr atom modeli  (29.12.15 14:28:23 ~ 14:50:13) 
durust olmam gerekirse cumle olmamis. ozellikle black-white vurgusu yapilmasi hosuma gitmedi. medeniyetlerin baskenti tamlamasinin Ingilizcesi de cok emanet ve garip oluyor.


  • mushtopus  (29.12.15 14:42:25) 
yani her milletten insan mutlu mesut yaşıyo demek istedim çünkü fotoğrafta saksafon çalan mutlu bir kara çucuk var.


  • bana da mi lolo  (29.12.15 14:50:08) 
"capital of civilization" gayet kullanilan bir tamlama. internette ingilizce sayfalarda bulabilirsiniz.

misal:

Mosul, an ancient city that was a capital of civilization long before the rise of Islam

nationalinterest.org
  • bohr atom modeli  (29.12.15 14:53:34 ~ 14:54:36) 
"Bir siyah müzik yapar, birkaç beyaz alkışlar" kısmı ırkçı olarak algılanabilir, bana da garip geldi siz her ne kadar o amaçla yazmamış olsanız da.

Onun yerine "Bir sokak sanatçısının performansı/ Bir sokak sanatçısı sanatını icra eder ve çevredekiler alkışlar" gibi bir cümle daha yerinde olur bence. Gerçi o da sizin vereceğiniz mesajdan biraz uzaklaşmış bir yorum olabilir. Daha farklı şekilde ifade edebilirsiniz gene de söylemek istediğinizi.
  • cymbelina  (29.12.15 16:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.