[]

Başka alanda yüksek lisans yapan var mı?

merhabalar,

türkiye'deki kimya müh. eğitimi veren iyi üniversitelerden birinin kimya mühendisliği bölümünü dereceyle bitiricem bu sene. Sanayide çalışmak değil araştırmak istiyorum. Fakat araştırma kimya mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmayacağım. Yüksek lisans için aklımda biyoloji temelli bölümler var, ya da her nasıl söyleniyorsa. Kabul alma şansımın diğer adaylara göre daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ortalama bir lisans öğrencisine göre daha fazla (uluslarası) tecrübem var, ortalama filan da çok yüksek zaten.

Biyoloji temelim çok zayıf, ama öğrenme isteğim ve hevesim çok. Eğer böyle bir bölüme başlarsam büyük sıkıntı çekceğimi de biliyorum başlangıç sürecinde. Size sorum şu:

Eğer oldu da temel lisans eğitimimden daha farklı bi bölümde yüksek lisansa başladım. Beni bekleyen en büyük zorluklar ne olabilir? Daha önce bu sıkıntıyı yaşamış olanlar var mı? Adapte olma süreci nasıl oldu?

Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler.

 
o bölümdekilerin 4 yılda öğrendiği kavramları senin belki 6-12 ayda öğrenmen gerekecek. ama endüstriden mezun olup tarihte yüksek yapan arkadaşım var. her şey mümkün.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (26.12.15 18:01:29) 
yurtdışına kapak atmaya bak. trde işin zor


  • cevizlikarpuz  (26.12.15 18:06:46) 
Koç Kimya-Biyoloji mühendisliğini araştırın hocaları sağlam bursları iyidir. Lisans nedir ki en kötü bir sene bilimsel hazırlık alır öğrenirsiniz kilit konuları. Cevabım burda bulunsun müsait olunca uzun uzun mesaj da atacağım hocalarımdan örneklerle :)


  • cilekli pasta  (26.12.15 18:11:10) 
Biyoloji bitirdim alanima biraz uzak bir muhendislik bölümünde yüksek lisans yapıyorum. En buyuk zorluk bilimsel hazırlık olmasi. Bilimsel Hazırlık yoksa bi farki yok pek ama bilimsel hazirlik okuman gerekecekse hic tavsiye etmem. Bilimsel hazirligi niye tavsiye etmiyorum çünkü amelelik. tekrar lisans dersleri ile ugrasip bazi seyleri sifirdan ogrenmek sanki sinifta kalıp okulu 8 yila uzatmissin gibi bi psikoloji icine sokuyor insani, ben yüksek lisans yapıyorum moduna giremiyorsun. Iyi yani ise ilgi duydugun seylere dair bi kulak dolgunlugun oluyo. Ama yüksek lisans dersleri icinde de ayni bilgileri veriyorlar zaten bana kalsa bilimsel hazirlik gereksiz ve sıkıcı bir olay.


  • passive aggressive  (26.12.15 19:35:43) 
kendimdem örnek vereceksem, kamu yönetimi bitirdim, maliye yüksek lisansı yapıyorum. bazı dersler zorlayıcı olabiliyor benim için, ekstra çaba sarfetmem gerekiyor (özellikle mikro iktisat temelinin sağlam olması gerekiyormuş), 1 dönem bilimsel hazırlık fena olmayabilirdi ama okumadım, bir şekilde ayak uydurabiliyorum ama zorlayıcı olabiliyor. 2 dönem değil de 1 dönem olacaksa, bilimsel hazırlık düşünülebilir.


  • kugsel adam  (26.12.15 19:58:56 ~ 20:00:40) 
tam olarak dediğini yaptım ama daha önceki tavırlarından ötürü sana anlatasım yok açıkçası.


  • devilred  (26.12.15 21:25:46) 
bölümden bölüme değişir bence. mesela fen bilimleri mezunu biri sosyal bilimlerde yl yaparsa maya tutmaz.

onun dışında, kardeş bilimdallari için de terminolojiye az çok hakim olsan bile düşünme tarzı farklı olabiliyor. ayrica bir çok hoca teorik hazırlığı olmayan öğrenciden hoşlanmaz.

yoksa yapılır, turkiyedeki yl anlayışıyla her şey olur
  • her giriste sifresini unutan adam  (27.12.15 01:39:54) 
en büyük zorluk fazladan dönem ya da yıl kaybettiren bilimsel hazırlık olur, onun dışında ders aşamasında %30 daha fazla çalışarak diğer biyoloji kökenlilerle aranda bir fark yaratmazsın, en büyük sorun tez aşamasında idealist davranıp bildiğin değil de istediğin, merak ettiğin alan üzerine çalışma yapmak olur; bu noktada hakikaten bazı eksikleri derinden hissedersin ama o da bir şekilde halledilir. Sonuçta pek ekstra zorluğu olmayan bir durum hatta türkiye'de bu garip dursa da abd ve avrupa'da bu tarz alan değişimi çok normal.


  • gezegen olan pluton  (27.12.15 02:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.