[]

Kendinizi nasıl "affediyorsunuz"?

Bilirim insan en kolay kendini af eder ama, ben bi türlü kendimi af edemiyorum




 
iyilik yaparak.


  • dahili meddah  (17.12.15 08:02:50) 
af edilecek bir adam degilim. etmiyorum, kıvranıyorum.


  • thewizardofearthsea  (17.12.15 08:25:13) 
Hatalarımızla, sevaplarımızla, günahlarımızla insanız. Yaptığından pişman olduysan,hatanı anladıysan, tekrarlamıyorsan kendini affetme zamanın gelmiştir.


  • kimlanbu  (17.12.15 08:49:08) 
öncelikle hatayı hep kendimde ararım ama başkalarını nasıl affediyorsam, insandır hata yapar olsun diye, kendimi de öyle affetmeye çalışırım. başkalarını hemen her zaman affederim ama kendimi affettiğim hiç olmamıştır.


  • m murphy  (17.12.15 09:48:58) 
insan en kolay kendini affeder genellemesine katılmıyorum bir kere.
bencil olmayan bir insan kendini affetmekte güçlük çekebilir, ya da ince düşünceli olan biri, zayıf karakterde olan biri, özgüveni eksik biri bla bla.
en kötüsü de gereğinden fazla vicdan yapan biri, gereğinden fazla karşısındaki insanı, hayatındaki kişileri düşünen, onlara gereğinden fazla duyduğu her duygu ya da tepkimenin bedelini, yani kendince yüklediği ''anlamın gereksiz fazlalığın'' karşılığı, yine kendisine ödetir. af etmekte hayli güçlük çeker.
ben bunun da bir bencillik olduğunu düşünüyorum aslında, çünkü hayatımızdakiler için önemli ve değerli olabilmek için fazladan efor sarfediyoruz.

insan kendini en kolay nasıl mı affeder?

bence gereksiz ve fazladan olan her his ve davranışından vazgeçerek.
böylelikle affetmek gerekecek kadar bile hatalar yapmayız kendimize karşı.

dipnot1: insan haklarına karşı işlenmiş suçlar (taciz, tecavüz, istismar, alıkoyma, işkence, öldürme vs. vs.) işleyenler ayrı.
dipnot2: sen affetsen ben affetmem diyen bergen bacımı burdan anıyorum.
  • vesika  (17.12.15 10:16:56) 
ben asla affetmiyorum, psikolojim skliyor böylece


  • galandar kostumu  (17.12.15 10:27:33) 
Asil kendimi affedemiyorum. Sonra gelsin uykusuz geceler,vicdan azabi ve huzursuzluk. Bir de hep basima bisey gelecegini dusunuyorum yaptiklarim yuzunden. O zaman iyice sapitiyorum iste


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (17.12.15 12:34:21) 
rasyonalize ediyorum


  • mesgul ve huzursuz  (17.12.15 21:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.