[]

Android ve IOS programlama kitapları?

Merhaba, yeni girdiğim iş yerinde mobil ve ios programlamaya yönelmem gerekiyor. İş yerinde başka yazılımcı yok. İlk etapda bi beklenti de yok fakat bi süre içerisinde öğrenmem gerekiyor. Udemy filan da takip edicem ama elimin altında kitap da olsun istiyorum.

Anlatımı güzel bol örnekli kitap önerilerinizi bekliyorum.
Programlama bilgim var sıfır değilim ama mobil işine sadece web kısmında girdim.
Hangi kitap veya kitapları önerirsiniz?

Birden fazla kitap da önerebilirsiniz.

+ olarak eğitim video setlerini de önerebilirsiniz.

 
iOS için yeni yazılım dili var: Swift

Son sürüm swift kaynak kitabını da apple yayınladı. Herhangi bir apple cihazın varsa (iOS ya da Mac OSX çalıştıran) kitabı ibooks ile indirebilirsin. Yoksa da pdf olarak bulunuyor internette. Yalnız şunu söyleyeyim; Swift'in tek derleyicisi XCode sadece Mac OSX'te var. Yani bir macbook ya da mac bilgisayarın olmazsa sadece sanal bilgisayara mac kurarak kodlamalarını derleyebilirsin.
  • himmet dayi  (16.12.15 08:56:51) 
Hocam android icin facebook da ve net ortaminda android turkiye developer gruplari var. Bunlar aylik olarak yamulmuyorsam zirve - hackfest yapiyorlar. takip et.


  • evimin paspasi  (16.12.15 09:04:41) 
Android icin türkce kitaptan takip etmeni tavsiye etmem. Android versiyonlari cok hizli degisiyor, her versiyon degisimi gelistirme API ve ortamini cok degistiriyor. O nedenle türkce android kitaplari cok güncel olmuyor genelde. Ingilizce kitaplar cok daha iyi. Ingilizce bilenler icin en iyi kaynak android developer kendi sitesi developer.android.com


  • emrahday  (16.12.15 10:44:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.