[]

Yargıtay hukuk genel kurulu kararlarının yargıtaydaki davaya etkisi nedir?

Duruşmalı olarak gerçekleşecek yargıtaydaki aile konutu davasına YHGK nın bu konuyla ilgili -çok yakın tarihli- birer ay arayla verilmiş iki kararın davamıza etkisi olur mu acaba? Yani yargıtay hukuk dairesi YHGK kararlarını ne kadar ciddiye alıyor?




 
eger sizin davaniz genel kurula gidiyorsa, genel kurul karari herkes icin baglayicidir. dosyaniza bakan daire genel kurul kararina uyar. ama baska davalarda emsal varsa ve bu davalar benzer sonuclarla sonuclanmis olsalar bile ictihadi baglayici bir karar alinmamissa davanizin goruldugu daire genel kurulun benzer yondeki kararlarina bagli kalmak zorunda degildir ama buyuk olasilikla benzer karar verir.


  • bim tribi  (15.12.15 19:11:27) 
kural olarak bağlayıcı olmamakla birlikte uygulamada dikkate alınıyor.


  • hebanon  (15.12.15 20:12:48) 
Malesef dava genel kurula gitmiyor 2.hukuk dairesinde görülecek. Hgk kararlarının bağlayacı olmadığını biliyorum hukukçu olmafığım için sadece hgk yargıtay dairesince ne kadar ciddiye alınıyor onu sormak istedim HGK nın almış olduğu kararın bir tanesi tıpa tıp davamıza benziyor ve bu kararın benzerini aynı gerekçelerle 1 ay sonra tekrar etmiş o nedenle merak ettim. İyi niyet iddiası ve ipotek için açık rıza konusunda tamamen kadınları haklı görüp bankaları sorumlu tutan yeni bir anlayış bu. Klasik yargıtay kararlarının tam tersi istikamette, banka üstüne düşen görevi yerine getirmemişse yani eşin açık rızasını almamışsa iyi niyet iddiasında bulunma hakkı yoktur şeklinde.


  • hayvan gibi yazar  (16.12.15 10:06:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.