[]

previous year's annual report filed with the local share market authorities

neymiş neymiş? geçmiş yılın yıllık raporu da, o ne biçim rapormuş?




 
geçmiş yıla ait finansal raporların yetkili sermaye piyasası mercilerine ibraz edilmiş olduğunu söylemiş.


  • hrskrs  (12.12.15 20:21:50) 
"filed with", "-ne ibraz edilmiş" mi demek? :/


  • vercingetorix  (12.12.15 20:22:47) 
evet :/


  • hrskrs  (12.12.15 20:29:33) 
iki dilde de birbirine bire bir karsilikli olacak ayni kelimeler oldugu sanrisindan vazgecin artik. file yeri gelir ibraz etmek (sunmak) olur, yeri gelir basvuru yapmak olur. sonucta verdigin bir belge/bilgi dosyalara giriyor, kayit altina aliniyor, mantik olarak file buradan geliyor. "file a complaint" demen gerekirme mesela, "şikayet başvurusu yapmak" ya da "şikayette bulunmak" diye çevirmek daha güzel olur.

ezberlemeye kalkmayin, koca bir dil ezberlenmez.
  • whoami  (12.12.15 22:13:33) 
sevgili whoami: evet, file'ın o anlamlarda da kullanıldığını biliyorum. "with" ile birleşince böyle bir anlam çıkmasına aşina değildim. hiçbir şeyi de ezberlemiyorum senelerdir dillerle alakalı, merak etme, dert etme, aklın kalmasın :) sevgiler.


  • vercingetorix  (12.12.15 23:33:14) 
Oh, simdi rahatladim diyecektim ama olmuyor iste. Tam da soyledigim seyi yapmadigini soylerken soyledigim seyi yapiyorsun. File zaten with ile kullanilir, hepsi ayni anlama gelir, ama ingilizcede (bkz: submit). Turkceye de yerine gore farkli sekillerde cevrilmesi daha guzel olur, daha onceki yazdigimda belirttigim gibi. Misal "I just filed a complaint with the dean on parking facilities provided for the students" dersin, yine with ile kullanilir, yine submit'tir, "sikayette bulundum" dersin mesela. Nasil kafaya takmissam, pazar sabahi 7:22'de ayaga dikildim bu yuzden, hakliymisim huzursuzlugumda bak.


  • whoami  (13.12.15 06:24:02 ~ 06:39:31) 
Allah başka dert vermesin kardeş, ne diyeyim :) (Allah kurtarsın da denebilir gerçi, evet.)


  • vercingetorix  (13.12.15 20:50:06) 
ben iyiyim sen raadol :)


  • whoami  (13.12.15 23:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.