[]

hangi php frameworkü?

romalılar,

şimdi şöyle ki hayatımda daha önce php frameworkü kullanmışlığım yok. MVC vs teorim de yok. Bir framework'e girişip her şeyi baştan alarak öğreneceğim.

Bootstrap kullanarak bir çok kullanıcılı CRUD sistemi oluşturmak gayesindeyim. Daha önce bunu pure PHP ile sağdan soldan script baka baka yaptım ancak şimdi biraz daha güvenli ve hızlı biçimde efendi gibi framework ile yapmak istiyorum.

CodeIgniter yüklemesi vs kolay olduğu için (ortak hosting kullanyorum) ilk tercihimdi. Dokümantasyonu vs de oldukça güzeldi hoşuma gitmişti lakin çok eski kullanma diyorlar. Malum EllisLab de battık vs diyince alternatiflere yöneldim. Şuanki işim için CI yeteri gibi duruyor ancak ilerlemesi halinde migration vs zor olacak.

Laravel'e baktım beğenemedim. başka frameworkler hakkında da bir ton fikir var. Siz ne önerirsiniz?

Fuel, Symph, Cake vs. olabildiğince hafif ve öğrenme eğrisi ufak olan bir framework aramaktayım.

 
siktr et phpyide frameworkude .net e geç asp.net ile uygulama geliştir.


  • ougkour  (06.12.15 12:19:09) 
django öğren, crud için eli yüzü düzgün çook kısa sürede web sitesi çıkarırsın. python biliyor olduğunu varsaydım.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (06.12.15 12:19:23) 
Laravel çok güzel, illa PHP diyorsan Laravel çok iyi bir tercih bence. Alıştın mı devamı geliyor. Takıldığın yerde de stackoverflow ve laracasts gibi yerlere sorarak ilerlersin.

Benim dönüşümüm PHP > Kendi fonksiyonlarım ve sınıflarım > Laravel > Node.js şeklinde oldu.

Node.js'in de kendince sıkıntıları var ama ben şuan daha rahat çalışıyorum (async ve promise olayını da kavrarsan baya hakim oluyorsun), önyargılarını kırıp bunu da bir denemeni tavsiye ederim.
  • hayirsiz  (06.12.15 12:22:13 ~ 12:22:47) 
@ougkour asp'den gram haz etmedim ya. bir türlü ısınamadım. türkçe kaynaktan öğreniyordum sanırım o yüzden bi mantıksızlık oldu.

@eksiyen adam bilgisayar mühendisliği okumadım. makine mühendisiyim ben. python için hobi niyetine çok az bir baktım. Sonra bir şekilde iyi olmadığını bilsem de yaygın diye PHP'de çakılı kaldım.

@hayirsiz laravel için çok sık güncelleme geliyor ve güncellemeler arasında rahat geçişler olmuyor deniyor. Bu benim nispeten iş dışı bir hobim olduğu için çok sık takip edemem bir açık bulunur patlar sistem diye korkuyorum.
  • sulphur  (06.12.15 12:31:16) 
Güncelleme konusu doğru ama belirli bir versiyonda kalırsan sorun olmaz diye düşünüyorum. O kadar entelektüel yatırım yapıyorsun adamın bir sabah canı sıkılıyor komple baştan yazıyor framework'ü, o da güzel bir şey değil tabi ama değişim kaçınılmaz. Front-end örneği pek uyumlu olmayacak ama Google bile Angular'ın 2. sürümünü 1'e geriye dönük uyumlu yapmıyor mesela, "banane, yeniden öğrenin" diyor. Değiştirmek zorunda çünkü.

Ben eskiden olaylara senin gibi bakardım ama artık daha rahatım, yeni bir şey gelirse mecbur öğreniyoruz zaten. Çoğu zaman sıfırdan başlamadığımız için öğrenme eğrisi nispeten düşük oluyor.
  • hayirsiz  (06.12.15 14:00:09 ~ 14:00:37) 
php'den uzak durmanı tavsiye ederim, madem hobi ve profesyonel olarak bakmıyorsun olaya, neyin yaygın olduğundan sana ne? iş sahibi olsan şu fikir için ne tavsiye edersiniz desen o zaman verelim tavsiyelerimizi ama öyle bir durum yok anladığım kadarı ile. 20$ lık vps al, üzerine django + gunicorn ile dünyayı taşırsın.

java için play, php için symfony, laravel, python için django, tornado benim favorilerim.
  • selam  (06.12.15 14:04:44 ~ 14:07:26) 
selam'a ek olarak 5 dolarlik vps bile isini gorur.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (06.12.15 16:06:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.