[]

porsche nasıl okunuyor?

nasıl ve neden okuyorsunuz?

edit: neden derken; porsche hangi ülkenin mesela? ne dilde okuyorsunuz?


 
porşe
çünkü okunuşu böyledir.
lamborgini okunması gibi lamborcini değil.
  • cekilmis gayfe  (25.11.15 14:44:06) 
ingilizce konuşulan ülkelerde "porş" veya "pooğş" derler.

ancak ana dilinde porşe, bizim dilimize yerleşmiş olanı da bu zaten.
  • eindaclub  (25.11.15 15:32:06) 
porsche alman malıdır. porşe diye okunuyor. ama r'yi biraz daha değişik okuyorlar tabii..

www.youtube.com

buyrun burada söylenmişi var :)
  • burya  (25.11.15 15:53:03) 
ana dilinde okunuşu porşe. ben de porşe derim. ama anadilinde öyle okunduğu için değil. zaten "anadilinde nasıl okunuyorsa öyle okunması lazım" diyorsa vosvagen değil foksfaagın (ya da hadi o kadar alman aksanı yapmıyorsak bile fosfagın) dememiz lazım. daha çok nasıl yerleşmişse öyle okunması uygun. porsche pek yerleşmiş değil, o yüzden koy poposuna.

bildiğim kadarıyla bmw'nin de alamanca (orijinal) okunuşu beğemve şeklinde. ama ingilizi amarigalısı biyemdabılyu diyor. ben de çocukluğumdan beri beğemve derim, ilk öyle duydum ama bemeve diyen bir çoğunluk da var memlekette.
  • kibritsuyu  (25.11.15 15:56:25 ~ 16:13:37) 
Porsche ye porş diyen adama, iphone a aypon diyen adama baktığım gözle bakarım :))

Aslında almanlar aksanıyla birlikte Poğşı gibi bir şekilde okuyor ama porşe olsun o da olumlu.
  • asbe  (25.11.15 16:12:34) 
poğrşe gibi. porş asla degil


  • exlibris  (25.11.15 22:18:44) 
porşee


  • kuzey li  (25.11.15 22:21:31) 
horşe


  • durali  (25.11.15 22:26:26) 
Dil almanca. Almancada sch yanyana gelnce ş diye okunur. R harfi de girtlaktan soylenir ve ğ olur. Cevap poğşe. Yalniz ğ girtlaktan.


  • japon askeri  (26.11.15 01:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.