[]

İşsizken gidilebilecek kurslar

Üniversite bitti.
Boş boş geziyorum.
Bir şeyler öğreneyim dedim.
Müzik-yemek-yabancı dil-programlama dili-grafik tasarım.
Bunlar ilgi alanlarım.

Ama sıkıntı şu;
İspanyolca öğrensem ne yapacağım?
Python öğrensem nerede kullanacağım?
3ds, maya, Zbrush öğrensem -ki bunları sadece temel düzeyde öğrenmekten bahsediyorum- ne olacak?

Örneğin piyano için aynı şey geçerli değil çünkü oturup onu çaldığım zaman mutlu oluyorum bir işe yaraması gerekmiyor yani. Ama üstte diğer saydıklarımı sanki hiç kullanmayacağım bir eşyayı alıp kullanmamaya benzetiyorum.

Ne yapsam acaba?

 
öğrenmediğin herşeye ileride pişman olursun. ingilizcen iyi değilse geliştir. ha iyiyse speaking, writing güçlendir. en faydalısı bu


  • nucleon  (24.11.15 11:22:49) 
üstte saydıklarını hiç kullanmayacağını düşünüyorsan demek ki yeterince ilgili değilmişsin onlarla, o yüzden öğrenme tabii, ilgilendiğin ve kendini geliştirmeye devam edeceğin, etmekten zevk duyacağın, kullanacağın şeyleri öğren. zira piyano için söylediğini onlar için de söyleyebilirdin.


  • neseranni  (24.11.15 11:30:26) 
Enerjini kısıtlama, zamanın varken yapabileceğin her şeyi öğrenebileceğin her seyi yap, öğren.

Gerekirse gece 1 e kadar çalış. Ama enerjini kısıtlama, kendi kendini yaralarsın.

Ismek kursları var, cogu giriş seviyesi ama beleş. bi git, gör bakalım.
  • anonymice  (24.11.15 11:31:24) 
at mısın avrat mısın? cinsiyet ne?


  • Alt4y  (24.11.15 12:03:35 ~ 12:03:43) 
Hicbir seye keske ogrenmeseydim demezsin, ama bircok seye keske ogrenseydim dersin. Ogrensem ne yapacagim deme. Ilgini cekmeyen seyi ogrenmeye zorlama ama.


  • stavro  (24.11.15 12:07:20) 
Lise ve üniversite süresinde yazılım öğrendim kendi çabalarımla. Grafik tasarım da (bkz: http://www.harzemdesign.com/), 3d tasarım yaptım azcık, ingilizcem zaten baya iyi, yemek yapmayı severim vs vs.

Şimdi dönüp baktığımda "ulan boş vaktim varken spor yapsaymışım aq, 30 yaşıma geldim artık vücut şekil almıyor" diyorum.

Yani demem o ki, işe girene kadar her gün sabah çık koş akşam vücut çalış. Diğer şeyleri gerektikçe öğrenirsin ama vücut kolay çöküyor özellikle bizim gibi bilgisayarcılarda. Teknoloji her gün ilerliyor, vücut geriliyor. Geç olmadan kendine iyi bakmaya başla.

Gereken yazılımları iş hayatına girince bir ayda öğrenirsin ihtiyacın olan kadarını. Yemek yapmayı da aç kalınca öğreniyosun zaten.
  • harzem  (24.11.15 12:17:52 ~ 12:19:03) 
uğraştığın her alan sana bir çok katkı sağlar. mesela müzik diyelim.
müzik dinlemek de çok etkili ama özellikle bir müzik aleti çalmak beyin çalışmasında çok önemli farklar yaratıyor.
diğer uğraşların da her birinin kendine göre başka artıları da var. onu yapabiliyor olmanın dışında artıları var yani.
canının çektiği bir tanesine başla. hatta müzik, dil, spor gibi ayrı konulardan birkaç şeye başla bence.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.11.15 12:54:32) 
programlamadan uzak dur, 3d, grafik vs. den uzak dur (meslek haline getirme en azından) müzik iyidir, resim iyidir, sanat tarihi, tiyatro iyidir.

birde python iyi bir dildir her yerde kullanırsın.
  • selam  (24.11.15 13:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.