[]

gençlerin "teyzeler"le "amcalar"la ne alıp veremediği var?

sözlükte olsun, burada olsun bir "teyzeler"dir gidiyor. "amcalar" da oluyor ama çok değil, yarısı gibi.
sözlükte veya burada aratsam, teyzeler ifadesinin sadece ve sadece olumsuz anlamda, dalga geçmek, hor görmek için kullanıldığını göreceğimden emin gibiyim.

mesela, kare olmak, düğünlerde cin çarpmış gibi oynamak kötü bişey mi?

bi de;
yerinizde olsam, vakti gelince aynı duruma düşmemek için şimdiden gereğini yapardım.
dikdörtgen teyze ;)

 
Gençlik ve ona bağlı olan güzelliğin korkunç bir şekilde talep edilmesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.


  • harvey  (23.11.15 15:30:33) 
Teyzelerle bi derdim yok ancak dugunlerde cok fantastik teyzeler oluyor genelde gercekten. Bu da bi kotuleme degil gercek.

lh3.googleusercontent.com
  • floydian  (23.11.15 15:31:55) 
bu cümleleri kuranları gördükçe aklıma hep petek dinçöz gelir. nasıl da teyze oldu kendisi :)))


  • kakao  (23.11.15 15:47:21) 
ben bir genç olarak (21) alıp veremediğim hiç bir şey yok. sözlüğü partner bulma yeri gibi gören tiplerden olmadım hiç. ayrıca yaşı büyük olan insanların sözlükte olması hoşuma gidiyor, çoğu oturaklı ve iyi insanlar oluyor. (benim gördüklerim)

en azından biz genciz saçmalığına girenlere nazaran çok daha fazla konuda bilgi sahibi olmamı sağlıyorlar.
  • omer haybo  (23.11.15 15:49:29) 
(Aşırı genelleme içerir)

Eski nesiller hiç cool değil gençlere göre. Modası geçmiş sözleri ve davranışları olduğundan biraz garip bulunuyorlar. Gençlerle devamlı takılanları yine herkese uyum sağlıyor da (25 yaşındayım, neredeyse bütün yakın arkadaşlarım 40 üstü ve şahane insanlar) kimisi bir noktada dünya görüşü taşlaşmış, "ben oldum gayrı" demiş oluveriyor ve en doğruyu söylese de windows 95 formunda söylediği için ciddiye alınmıyor. Bugünkü bolluğa değil de yokluğa ve sınırlı tüketim ürününe alışık olduklarından gardropları 100 yıllık, tarzları da zamandan bağımsız ve oturmuş olduğundan bir düğünde, davette 1992, 2004 esintileri yaratabiliyorlar. Estetik anlayışları, özgürlük anlayışları, aile anlayışları kendilerine özgü. Ev kızı olarak yetiştirildiği için kendini aileye feda etmiş olmayı muhteşem bir şey sanan bir insana annecim git kilo ver, spor yap, kendine bak, düzgün ye demek garip kaçıyor (benim anam böylesinden değil şükür) Değer yargıları değişik yani. Unintelligible. Bir terslik çıkmazsa bugünkü gençler de yaşlanıp uncool olacaklar, hayat devam edip gidecek.
  • mistreated  (23.11.15 16:11:34) 
burada bir duyuruya yazdığım cevaba istinaden, özel mesajla daha detaylı bilgi isteyen bir duyurucu bir müddet sonra yaş ve cinsiyetimi öğrenince, ne alaka senin ne işin var burda, nasıl böyle fikirlere sahip olabilirsin demişti. çok gülmüştüm, o geldi aklıma yazdıklarını okuyunca :).

yani hem eleştirip dalga geçiyorlar yaştan dolayı, hemde sende farklı bir fikir varsa sana yakıştıramıyor yaştan dolayı falan...
  • Phoebe  (23.11.15 16:21:26) 
Hayatım boyunca fit olacağımdan emin olabilirsin. Koşmaya tapıyorum resmen. Fiziksel olarak amca, dede olmayacağım.

Sen de yapabilirsin. Hiç bir bahane geçerli değil.

Bunun dışında mentalite olarak amca teyze demeleri normal. Gençlere gençliklerini yaşama fırsatı vermek lazım. Gençliğimizi yaşadık, karizma amcalık, o da olumlu.
  • [silinmiş]  (23.11.15 16:26:40) 
bu gençlikle ya da amcalıkla teyzelikle direkt ilgili değil bence. kültürel olarak hep bir başka grubu kesimi ezmek kötülemek ve burdan kendine artı bir şeyler çıkardığını zannederek tatmin olmak var insanımızda.

direkt olarak yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
  • paranoyak kedi  (23.11.15 16:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.