[]

İstanbul üniversitesi doktora

sevgili dostlar istanbulüniversitesinde doktora başvuru için ielts puanımı kullanmak istiyorum ancak elimdeki ielts skoru 2.5 yıllık.

imileri kullanabilirsin 5 yıla kadar diyor kimileri 2 yıldan sonra kullanamazsın diyor bu işin aslı nedir?

daha önce yapan eden var mı?

bir de yds için bir yere mi gidip sınava gireceğiz gerekirse
yoksa elektronik ortamda girilen sınav geçerlimi doktora başvurusu için

şimdiden teşekkürler zaman ayırdığınız için.

 
yds pazar günleri diğer ösym sınavları gibi yapılıyor. bir de e-yds var, internet ortamında yapılan ama ona başvurular açıldığı gibi bitiyor.


  • bobinhoo  (02.11.15 21:44:56) 
şimdi şöyle bir şey var, ielts notu 2 yıl geçerli diye biliyorum fakat ben 1 yıl önce girdim mesela, ama Türkiye'de denkliği kalktığı için kullanamıyorum. Ocak 2014'ten önce mi ne girenler alınmış hak muhabbetinden dolayı kullanabiliyorlardı ama onların da 2 yılı dolarsa olmuyor işte.

YDS'nin bu dönemini kaçırdık Temmuzda başvurup Eylül'de girmemiz gerekiyordu, yenisi ikinci dönem tam bilmiyorum ama Mart-Nisan gibi olması lazım. e-yds var, aynı şeyin bilgisayarla yapılanı ve denkliği aynı. Fakat ben 2 aydır deniyorum hala başvuramadım kontenjan hemen doluyor, sayfayı yenilerken çok geç geliyor ve çoktan dolmuş oluyor (evet 1dk içerisinde :D)

bu ay e-yds'yi tekrar deneyeceğim(5 Kasım 14.00da başvuru açılacak), olmadı ikinci dönemki normal sınav.

bu arada aynı durumdayız, ben de İstanbul Üniv. doktoraya başvuracağım bir şeyler öğrenirsek haberleşelim. ;)

edit: eşdeğerlik tablosu da bu hatta: dokuman.osym.gov.tr
toefl var, ielts yok.
  • rodriguez2  (02.11.15 21:55:05 ~ 21:59:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.