[]

tübitak sanayi odaklı lisans bitirme tezi hk.

arkadaşlar başvuru 2241-a kodlu. ben buna uygun formatta bir proje dosyası oluşturdum. başvuru yaparken gördüğüm belge ise farklı formatta temelde içerikler aynı tabii fakat format farklı. belge kodu 2209-b. şimdi emin olamadım ilgili desteğin sayfasındaki bilgileri inceledim. o sayfada ise 2241-a kodlu belge yani benim hazırladığım formatta istiyor bu belgeyi. bunun hakkında bilgisi olan var mı? veya son birkaç ay içinde başvurmuş olan birisi var mı?




 
2241-a'ydı adı değişti, 22209-b oldu ben 2209a'ya başvurdum. Nasıl bir farklılık var?

Edit: Siz ilk formatı nereden öğrendiniz peki?
  • karmmark  (30.10.15 13:51:48 ~ 13:52:43) 
danışman hocam örnek olsun diye geçen seneki başvurudan bir tane atmıştı mail atmıştı.

bak sitesinde de var
www.tubitak.gov.tr

siz buna göre mi yazdınız yoksa başburu yaparken formda proje örneği var ona göre mi?
  • seksli harf  (30.10.15 13:57:40) 
Dediğim gibi ben a'ya başvurmuştum. Sitedeki formatta ne yazıyorsan ona göre başvurdum. Ben şu an sizin bana yolladığınızla, sitede şu anda bulunan formu karşılaştırdım. Hiçbir faklılık yok zaten link verdiği her yerde de 2241'le aynı olduğunu belirtmiş. Siz nerede farklı bir format gördünüz?


  • karmmark  (30.10.15 14:13:31) 
2241-a imiş kodu bu sene 2209-b olmuş sanırım kodu.

şimdi bideb'te giriş yaptı. "2241-A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı (2015-10)" başlıklı başvuruya girdim. burada açılan açıklama sayfasının başlığı "2241-A (2209-B) SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME TEZLERİ DESTEKLEME PROGRAMI" zaten sıkıntı yok. buradan başvur dedikten sonra çıkan formda ek bilgiler'e geldiğimde proje önerisi başlıklı kısım var. "proje önerisi örneği" var. bu örnekle bi önceki cevapta attığım format farklı.

formdaki proje önerisi örneği şu: www.tubitak.gov.tr

fakat destek sayfasında verilen ise şu: www.tubitak.gov.tr
  • seksli harf  (30.10.15 15:41:53) 
Ne kadar uyuz bir süreçti bu başvuru onu hatırladım şu an. Bir de üzerine yandaş okullara verdiler sadece desteği, neyse.

İnceledim ikisini de. Şöyle bir durum var: Sitedeki içerik olarak (neler anlatmalısın gibi) açıklarken, bideb arayüzündeki yapıyı açıklıyor. Yani şöyle hazırlamalıydınız: sitede söylediklerinizi başvurunuzda anlatırken, arayüzdeki yapıyı (outline, sıralama vs. neyse) onu kullanmalıydınız. Ben arayüzdekini hiç görmemiştim kendim hazırlarken ama hocam zaten bana aynen öyle hazırlamam gerektiğini söyleyim bir örnek vermişti. Ondan ne kadar etkiler bilemiyorum (ben alamadım desteği, ne ilginçtir ki benim dönemimde bu ülkenin en iyi okullarından birinde sadece 1 kişi aldı, Süleyman Demirel'de 92 kişi -toplam verilenin %30u-) ama sanırım bu verdikleri hep size tavsiye zorunlu değil yani ama başvurunuzun kabulunu çok etkiler, yani değerlendirmeye alsalar bile kabul edilişini etkiler.
  • karmmark  (30.10.15 15:55:08) 
benim form 2241-a'yla aynı ona göre hazırlandı. başlıklar içerik sıralaması. projenin dosyasının nasıl olması gerekliliği kapak, içendekiler syf'sı gibi. şimdi o zaman bu formatı 2209-b'ye göre tekrar yazıcam. fakat mesela 2241'de iş-zaman tablosu istiyor fakat 2209'da öyle bir şey belirtmemiş.

bir de apendiks nedir? ve sanırım literatür taramasından kasıt projenin uygulanabilirliği?
  • seksli harf  (30.10.15 16:17:48) 
ikisi aynı zaten. Birinde içerik belirtmiş, diğerinde o içeriği hangi yapıyla yazman gerektiğini, o nedenle içerik belirtende, iş-zaman planı yok. İş-zaman planını da Gantt şeması olarak hazırlayabilirsiniz.
Literatür taraması, sizin konunuz hakkında daha önce yapılmış çalışmaları taramak demek.O çalışmaları tarayıp, özet olarak oraya yazacaksınız. Ortalama kaç tane makale, kitap taramış olmanız gerektiğini hocanız söyler.

  • karmmark  (31.10.15 10:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.