[]

Siyasi partilerin seçmenlerin "ev adreslerine" ulaşma imkanı

var mıdır yasal olarak?

hdp kapısının önünden geçmediğim halde bildiri filan falan yollamış da, merak ettim ben de. ilk defa başıma böyle bir şey geliyor.


 
"Sayin klassno" seklinde Isminize yolladiysa hata etmis, hatta muhtemelen suc islemis.

Yok binada oturan herkese isimsiz olarak yollandiysa onu mahalledeki pizzaci da yapiyor.
  • crown  (30.10.15 01:59:41) 
şu şekilde;

sn klassno sözlükdeviren

komşukapısı çalan mh. oğlancı sk. no: 666/6 io/jupiter

yani baya açık adresle, ismime gelmiş.
  • klassno  (30.10.15 02:16:37 ~ 02:17:12) 
eğer adrese ve kişiye özel dağıtım yapsalardı, şüphesiz bu demokrasi tarihinin en büyük vakit ve para kaybı olurdu.

edit: nası lan?
  • kargn  (30.10.15 02:19:28 ~ 02:21:20) 
Adam yaptım diyor ya la? Ki o kadar da zor değil ki, dershaneler üniversiteler devamlı yapıyor.

Daha önce de sorulmuştu ve suç denmişti. Avukat değilim, yatırım tavsitesi değildir.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (30.10.15 02:21:12) 
Ben o kadar vakit kaybı olduğunu sanmıyorum içerdeki kağıtta değil zarfın üzerinde yazıyor benim de mesela, akpden gelmiş almanyadaki evime, x ailesi diye. Bu hakkı nasıl buluyolar türk konsolosluğu mu veriyor, yoksa trde bir yer mi bilmiyorum. Otomatik yani pul bile yapıştırmıyolar, zarfta kendinden bi zımbırtı vardı. En kalbi muhabbetleriyle selamlıyor.


  • purptakal  (30.10.15 03:30:08) 
elbette var.. seçmen listesi denen tabloda şu başlklar var: ad soyad, tc kimlik no, doğum yeri ve tarihi, ana adı, baba adı ve posta adresi..


  • ensar  (30.10.15 04:24:14) 
onu bırak, seçim günü kapıya astıkları listede ben bütün mahallenin açık adresini ve tc nosunu görebiliyorum asıl o ne olacak :/


  • kül  (30.10.15 07:24:19) 
Var tabii ki de yasal mı bilmem, yıllardır her seçimde AKP'den tüm apartmanın daire daire "ismine" mektup gelir, biz de çöpe atarız üşenmeden. Yasallığını dediğim gibi bilmiyorum, sonuçta CHP de her apartmana o apartmanda oturan seçmenlerin listesini asıyor burada, komşunuzu kontrol edin babında, yani ellerinde var. Yasal değilse pek güleceğim.


  • whoosie  (30.10.15 09:23:55 ~ 09:24:28) 
hdpden geldi bana da. önce ne işim olur lan bunlarla dedim, sonra güldüm.
@acemi +1

  • cetoxim  (30.10.15 10:00:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.