[]

4K IPS 28" monitor mu yoksa 4K 40" TV mi?

Agirlikli olarak bilgisayar ekrani olarak kullanacagim bir cihaz ariyorum. Arada TV de izlerim. Uydu alicim var. Bu ikisinden birini kullanip da tecrubesini paylasmak isteyen olursa sevinirim.

Ozellikle merak ettigim sey, 40" ebatina gelince 4K netligini kaybediyor mu?

Elbette ki 40" alirsam daha uzaktan bakacagim.

 
Eger cok geriden bakmayacaksan 40 derim ben. Insan ara sira uzanip bi film vs. acip yayila yayila izlemek ister.

Bu tamamen zevklerle ilgili bir yorum teknik bilgim yok bu konuda ancak teknoloji marketlerde 4k tvlerde birak 40 inci cok daha yuksek genislikte bile cillop gibi bir goruntu verdiklerini gordum ben.
  • floydian  (26.10.15 17:49:33) 
monitör.


  • ucan spagetticanavari  (26.10.15 18:06:38) 
bende 4k monitör var, iyi güzel. ama şu aşamada biraz gereksiz gibi geldi. tv 4k olunca da özel alıcı malıcı gerekiyor galiba yayın için, o da şu an yok.


  • passion rules the game  (26.10.15 18:38:40 ~ 18:40:01) 
spagetti neden monitor?

passion agam ne yonden gereksiz gibi geldi? yani amacim film izlemekten ziyade, yazilimlar ile calisirken daha fazla alana sahip olabilmek.
  • alperz  (26.10.15 19:06:03) 
haa yazılım ile ilgiliyse, daha fazla alan içinse gerçekten süper o konuda. benim o açıdan çok işime yaradı. ama multimedya şu an 4k pek yok, olanların boyutları büyük. monitör tv'den daha verimli olabilir, çok büyük olunca ekran o da ayrı problem oluyor.


  • passion rules the game  (26.10.15 19:09:36) 
son cumleni anlamadim.

edit: simdi anladim. peki mesela iki metre mesafeden baksam ekrana?
  • alperz  (26.10.15 19:12:26 ~ 19:12:59) 
monitörlerin özellikle tercih edilme sebepleri tepki sürelerinin az olması, yani oyun oynarken işe yaraması ve renk doğruluğunun yüksek olması, yani grafik işlerine yaraması. bu ikisine ihtiyacın yoksa ekranı büyük olan avantajlı oluyor. 4k yeterince yüksek 40 inç için, aralarında gözle göreceğin kadar bir fark olmaz. yalnız tv alırken yenileme hızına-oranına dikkat et, 50 hz'den yüksek olsun yoksa özellikle hareketli görüntülerde(aksiyon filmi, spor müsabakası vb.) görüntü bozulması yaşarsın.


  • baba jo  (26.10.15 19:33:53 ~ 19:35:02) 
niye 4k alıyosun ki patron. iyi bir hd monitör al daha iyi. 4k o boyutlarda çok verim alamazsın.


  • mattiadestro  (26.10.15 19:40:22) 
Bilgisayar monitörleri tepki süresini azaltmaya yönelik yapılır. Interaktif bir şey bilgisayar, televizyon gibi değil. Mesela televizyonda görüntü 0.5 sn gecikmeli olsa fark etmezsin, bilgisayarda ise deli eder.

Tepki Süresi kısa olan televizyonlar, hele de 4k ise, cok pahali. Senin baktığın şey muhtemelen uzun tepki süresine sahip.

Ben monitör manyağıyım, 3 monitor masaüstünde, 2 monitor laptop'ta var. TV ile olmaz o iş, keyifli değil. Iyi olanı çok pahalı.

28" IPS monitör şansın varsa onu seç.
  • harzem  (26.10.15 19:45:27) 
herkese tesekkur ederim. sanirim magazaya bilgisayarimla gidip deneme yapmam iyi olacak.

full hd yetmiyor. hele 5k imac kullandiktan sonra... evde de ona benzer bir sey lazim oluyor haliyle.
  • alperz  (26.10.15 20:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.