[]

araç aldıktan sonra ( noter ücreti vs. )

bugun bir araç için anlastım, kaporasını verdim. yarın noterde ne gibi islemler var, uzun surer mi ne kadar ucret cıkar?

aracın trafik, hgs cezası falan varsa bunlar noterde cıkar mı?

muyanesi bu sene sonundaymıs, onu tam olarak nerden ogrencem? lpg takılmıs ama islenmemis yarın o iste yapılcak benim uzerime lpg faturalanacakmıs.

bu islemden sonra hemen muyane yapmam lazım mı? lpg isleminden sonra bi de sızıntı islemi varmıs sanırım o da hemen sart mı?

aracın rot balansı ve arka amaortisorleri cok olmasada biraz sıkıtnısı varmıs bunlar icin hemen ustaya goturmem gerekir mi?

bi de comuptesteki adam, rutin bakımları yaptır dedi, fren gibi bu gibi islemleri ne kadar sure aralıkla yaptırmak lazım :)

ilk arac oldugundan cok soru sordum tesekkur ettim simdiden :)

 
noterde ceza vs çıkmaz plakayla internette sorgulama yapacaksın. araç sahibinin tc kimliği ve araç ruhsat bilgileri varsa trafik cezasını öğrenebilirsin. hgs için plaka yeterli.


  • acan99670  (25.10.15 20:05:04) 
Muayene; aracın ruhsatında muayene süresi yazar. Lpg takılmışsa bence hemen muayene yaptırıp lpg'yi ruhsata işlet(aksi halde polis çevirirse ve lpg işlenmediğini görürse aracı bağlar). Sanırım şu adresten de en son ne zaman muayeneye girmiş görebilirsin ; www.tuvturk.com.tr

Rot/balansta sıkıntı varsa araç biraz yüksek hızlara çıktığında sorun yaşarsın, ben olsam aracı alınca gider yaptırırdım. Arka amortisör ise çok sıkıntı yapacak birşey değil bence, çukurlara ve tümseklere dikkat edersin, daha sonra halledersin.

Rutin bakımlar km'ye bağlı, en son ne zaman bakım yapılmış onu sor. Takriben 10bin km'de bir bakım yaptırmak lazım ve de bir yıl içinde 10bin km yapmasan da motor yağını ve filtreleri (hava ve yağ filtresi bazı araçlar için de yakıt filtresi) değiştirtmek lazım. Motor için yağ çok önemli, bakım yaptırmasan bile mutlaka filtre ve yağını zamanında değiştirmeye özen göster. Uygun yağ için de mutlaka aracın kılavuzuna bak, sanayide falan değiştiriyorsan araca uygun yağ kullanılmasını iste, yoksa adamlar kafalarına göre en ucuz yağı döşerler.

Hayırlı olsun, güle güle kazasız, belasız,cezasız kullan aracını.
  • Tutkun  (25.10.15 20:31:25) 
eyv hocam tesekkur ettim.


  • therevo  (25.10.15 20:34:51) 
1- 15 dakika sürer
2- cezalar çıkar ama hgs çıkmayabilir. hgs cezası olması saçma zaten
3- ruhsatın içinde muayne süresi yazar
4- bilmiyorum
5- kullanınca durumun aciliyetini anlarsın zaten - imkanın varsa bir ustaya götür tabii ki başka yerlerine de baksın
6- kullanım klavuzunda yazar rutin bakımlar. aldığın markanın yetkili servisini arayıp bilgi alabilirsin arabanın yaşını ve kilometresini söyleyerek. ayrıca bununla ilgili forumlarda çok detaylı bilgiler var hemen her marka için
7- rica ederiz hayırlı olsun

bu arada araba marka model yaş km nedir?
  • 2 tostos turan  (25.10.15 20:52:07) 
1. ceza, vergi ve varsa muayane borclari cikar zaten bunlar varken aracin satisi yapilamaz. noter islemi sira yoksa 15 dakika falan surer. noter ucreti 80 tl idi belki biraz artmis olabilir. ruhsati nasil alacagini da oradan ogren.
2. muayene bitim tarihi ruhsatta yazar. lpg takildiktan sonra araci tadilat muayenesine goturmen gerekir. 1 ay kadar suresi olmasi lazim. zaten muhtemelen o yuzden daha once fatura ettirmemisler.
3. bakimsiz arac basa beladir. alinca dogrudan bakim yaptir.
4. rutin bakimlar araca gore degismekle birlikte benzinli araclarda genelde 15 bin, dizel araclarda 10 bin km de bir yapılır ya da 1 yılda bu km yapilmadi ise yılı dolunca yapılır. yag araba da onemli bir unsurdur.

hayırlı olsun.
  • helenart  (25.10.15 22:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.