[]

avukat arkadaşlar yardım edebilir mi?

Merhaba duyuru ailesi lafı uzatmadan konuya geçiyorum. Önce ufak bir bilgilendirme yapıp sorumu soracağım.

*Dicle Üniversitesinde 2 yıllık Peyzaj Teknikerliği okuyorum. Bu sene mezun olacaktım fakat alttan tek dersim kaldı (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II)
*Ben de bu sene hem DGS'ye girip, hem de Kayseri'de ilgili dersin yaz okulunu aldım. Fakat dersi almaya giderken Dicle'ye bir dilekçeyle bilgilendirme yapmam gerekiyormuş. Fakat bu konu hakkında bana iki üniversite tarafından ne bir bilgi verildi ne de uyarıldım.
*DGS sonucunda, Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünü kazandım ve Kayseri'de ki yaz okulundanda geçtim.
*Evrakları Dicle'ye verdiğimizde yaz okulum kabul edilmedi. Dilekçe verip kurulu toplattırdık. Kuruldan bir hocanın arıza çıkardığı bilgisini aldım.

Şimdi sorum şu:

Ben Dicle Üniversitesini mahkemeye verirsem, benim tarafıma olumlu bir karar çıkar mı? Çünkü gerçekten dilekçe hakkında bir bilgim yoktu ve normalde bu şartlarda erciyes üniversitesinin beni kabul etmemesi gerekiyormuş. Bana konuyla ilgili yol gösterebilirseniz dev minnettar olurum. Teşekkürler.

Edit: Bahar dönemine kadar kararı alabilirsem şartlı kayıttan yararlanabiliyorum.

 
şu saat için fazla uzun sormuşsun, yarın bir bakarım.


  • ertalpius  (21.10.15 01:11:14) 
Avukatım, soru pek avukatlık değil ama.

Dicle Üniversitesi'nin yaz okulu yönetmeliğini okuyun, eğer dersi almaya giderken dilekçe vermeniz gerektiği yönetmelikte yazıyorsa elinizden fazla bir şey gelmez.
Eğer bu işlem kurallara uygunsa (yaz okulu yönetmeliğinde ya da okulun başka herhangi bir yönetmeliğinde yazıyorsa kurallara uygun demektir) dava açsanız dahi hiçbir sonuç alamazsınız. Çünkü idare mahkemeleri yerindelik denetimi yapmaz, olayı "aa bak ama çocuğun böyle bir durumu varmış" diye değerlendirmezler, kurallara uygunluğu değerlendireceklerdir sadece.

Arıza çıkaran hocayla konuşun. Hiç sanmıyorum böyle bir durumda kimsenin sorun çıkaracağını. Durumunuzu bilmiyordur belki.
  • boş adam  (21.10.15 09:21:55) 
Yönetmelikte bilgi verme zorunluluğu getirilmiş ise yapacak bir şey yok. Eğer hukuki dayanağı olmadan bu zorunluluktan söz ediyorlarsa dava açılabilir.

Genel kural şu: "Kanunu bilmemek mazeret sayılmaz." Kimse size bilgi vermek zorunda değil, siz üniversite öğrencisi olarak sizinle ilgili düzenlemeleri öğrenmek, bilmek zorundasınız.
  • ertalpius  (22.10.15 11:45:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.