(3) 

Başkasının kartıyla araba kiralama

mirafiori #1381451 
Babamın kartıyla online ödemeli araba kiraladım da sonrasında tam anlayamadığım bişey yazıyordu kart sahibinin kiralama esnasında orada olması lazım falan. Var mı böyle bir durum? Babamın gelme imkanı yok.
(3) 

Istanbul izmir otoyol hız sınırı

mirafiori #1377963 
Herkes 120 diyor, koridor tespit sistemi var süreyi hesaplıyor diyor fakat yol üstünde "butun yasaklama ve kisitlamalarin sonu" anlamına gelen siyah ustu tek eğik siyah çizgili levhalar var. Kafam karıştı.
(3) 

Sakız adası içi sahillere ulaşım

mirafiori #1377000 
Var mı? Merkeze gidip 1 gece yakın bir yerde kalsak, etrafta güzel sahillere ulaştırabilecek otobüs/'minibüs var mı? Ya da merkezden araba ya da scooter kiralamaya gitsek ne kadar veririz? Online 40€ altı pek çıkmıyor. Scooter zaten çıkmadı
(1) 

İzmir istanbul otoyolu

mirafiori #1376745 
Benzin almak için otoyoldan çık-gir yapıldığı zaman fiyatlandırma nasıl oluyor, daha pahalı mı oluyor? Google maps'ten baktım shell istasyonlar hep otoyol dışında
(3) 

Arka diş teli söktürme

mirafiori #1376664 
Teller çıkalı 7-8 yıl oldu da kadın üniversiteyi bitirince gelirsin falan dmeişti, 2-3 senedir kadın muaynaynesini kapattığı için ulaşamıyorum hep de unutuyorum

Napayım başka yerde söktüreyim mi ,gerekli mi ,dursa ne olur ,zararı yok heralde bir de kaç para alırlar yeditepe'de falan(yakınımda diye dedim) ya da başka özel muaynaynede?
(5) 

Yht farklı gardan binmek

mirafiori #1375842 
Bilette biniş ankara gar yazıyor, eryaman'dan binebilir miyim?
(2) 

Sangria nerede bulunur?

mirafiori #1374897 
İstanbul tercihen kadıköy'de düzgün şişe sangria bulunur mu?
(2) 

3 dilli sözlük

mirafiori #1373896 
Merak ettim var mı böyle bişey, mesela türkçe-ingilizce-italyanca gibi. Türkçeden bakınca mesela yapmak: (ing) to do (it) fare gibi yazsın vsvs
(1) 

Bayramda bozcaada

mirafiori #1372639 
Dolu olur mu? Tarihleri 14-18 ayarlamıştık ama bayramın son 4 gününe denk geliyormuş, yani o haftasonu bayramla birleşiyormuş öyle dediler. Bayram bitiyor diye o şekilde ayarlamıştık sakin olsun diye. Başka yerlere mi bakmalı, gökçeada daha boş olur mu?
(9) 

Çöp ayrıştırma - imamoğlu

mirafiori #1370760 
Seçim sürecinde bu konuda vaatleri oldu mu ya da programlarında var mı bu konuyla ilgili bişey biliyor musunuz? Evde kendimiz ayrıştırsak bile kağıt plastik nereye atılır bir fikrim yok, sadece 2-3 noktada gördüm özel konteynır tüm istanbul'da. Sokakta cam toplama vardı eskiden o da yok bikaç senedir. Pil deseniz aynı şekilde.

Hayvan gibi plastik ve kağıt atık üretiliyor evlerde tekrar kullanılabilecek, geri dönüştürülebilecek, ama hepsi doğaya falan gidiyor heralde(landfill). Sizin bu konuda düşünceniz nedir?
(2) 

Buzlukta duran taze ançüez

mirafiori #1367953 
Bozulmuş mudur 7-8 gün oldu. İspanyol usülü sirke marinasyonlu yapacam da bazı tarifler buzluğa atın 1-2 gün parazit riski azalsın diyordu attım, ama buzluğu açmadığım için unutuyorum her gün :)
(3) 

Yunanistan tatili hala mantıklı mı?

mirafiori #1367473 
Türkiye'de turizm bitti abi yunan adası daha ucuz muhabbetlerinin döndüğü vakit euro 3-4 bandındaydı, bugün 6-7 bandında, hala bile daha iyi mi Yunan adasına arabayla gidip orada vakit geçirmek. Amaç resortta kalmak beache gitmek değil, bakir koylarda falan dolaşmak, akşam kasaba merkezinde falan kalınmalı. Her türlü bir bodrum çeşme fethiye tatilinden ucuz ve kaliteli mi?

Sadece ulaşım, konaklama ve yemeiçme olarak bakacak olursak.

edit: bu arada gidersek arabayla gideceğiz ya da bi şekilde gidip araba kiralayacağız, hangisi daha uygunsa.
(6) 

Türk Ehliyetiyle Avrupa'da araç kiralama

mirafiori #1364645 
Bir arkadaşım soruyor. Baktığı şirketlerin kiralama koşullarında uluslararası ehliyet ya da resmi tercüme istiyolarmış.

"...
Drivers must carry their driver’s licence as well as
an international driver’s licence or an official
translation certified by a notary in the language of
the Country of rental if:
...● the driver’s licence was issued in a
non-European country and the rental
is not within said Country
...
"
Diyor mesela. Daha önce çok duydum bi belgesiz gelip avrupada italyada araba kiralayan insanlar. Arkadaşım adına bazı firmaların (hertz vs.) facebook hesaplarına yazıp sordum, AB olmayan her ehliyet için uluslararası tercüme zorunludur dediler.

Nedir bunun aslı?
(3) 

Avrupa oturum izni ile türkiye'den tatile gitmek

mirafiori #1364358 
Yazın tatile geldiğimde ailecek yunanistana ya da adalara falan gidelim diyoruz, benim schengen ülkesinde oturum iznim var,
europa.eu sayfada
"...If you have a valid residence permit from one of those Schengen countries, it is equivalent to a visa..." yazıyor da başka yerde de oturum izninin "D tipi vize" gibi olduğu ve sadece veren ülkeye giriş/çıkış sağladığını okumuştum. Tecrübesi olan varsa aydınlatabilir.
(5) 

DIY klimalar uğraştığıma değer mi?

mirafiori #1364187 
Kutunun içine buz koy, üstünü kes vantilatör koy, iki de boru koy çözümleri uğraştığıma değer mi? Bana sanki saat başı buz değiştirmem gerekir o da zaten anca belki odayı .3 derece düşürür gibi geliyor.
(1) 

kitap pdf'i nereden bulabilirim?

mirafiori #1363185 
Aradığım bazı spesifik kitaplar var da tasarım kitapları, hem çok pahalı hem de zaten hiç bir yerde yoklar, böyle bunların pdfini bulabileceğim ortamlar var mıdır? (kaçak göçek) Bildiğim sitelerde bulamadım ben.

kitaplar bunlar bu arada;

DESIGN BY GIUGIARO PETER VANN

GIORGETTO GIUGIARO PETER BALMAS

Giugiaro design. I progetti non automobilistici-The non-automotive projects.
(5) 

Fiat dobloyla ev taşımak

mirafiori #1362866 
Bulunduğum yerde ehliyet tipi ve ekonomik nedenlerden dolayı fiat doblo kiralayabiliyorum, bununla da tercihen en fazla 1 kere yol yapabilirim. Evde mobilya ya da büyük eşya olarak bişeyim yok sandalye var 1-2 tane ama yer kaplamıyolar çalışma sandalyesi var ikea mesela sökülüyor zaten. Onun dışında 2 bisikletim bir hard case gitar ve bolca kutu var, kaç kutu bilemiyorum şimdi. Bi de bitkiler. Sizce sığar mıyım normal kargo tipi dobloya tek seferde?

Not: Ehliyetim 1 yıl altı olduğu için traffic tarzı bişey kiralayamıyorum, yakın arkadaşlarım da uluslararası ehliyeti olmadıkları için kiralayamıyorlar. Taşımacılara da para veremem.
(3) 

Mimar ya da tasarımcı üstüne tez

mirafiori #1362155 
Arıyorum, bildiğiniz, elinizde olan ya da okulunuzun arşivinde varsa beni yönlendirebileceğiniz bir tez varsa çok makbule geçer. Tercihen tasarımcı. Kimdir nasıl gelişti işleri, formasyonu işlerine nasıl yansımış, kafa yapısı vsvsvs bu tarz şeyler arıyorum.
(3) 

Yurtdışından getirilen telefonu türkiye'de kullanmak

mirafiori #1358507 
120 gün kayıtsız kullanılabiliyor ya bu Türkiye'den çıkıp geri girince sıfırlanıyor mu yoksa toplama mı bakıyor?
(6) 

Online telefon satın almak

mirafiori #1358477 
Şimdi galaxy s10e bakıyorum da, yurtdışındayım, dükkanlarda 700 750 euro olan telefon amazonda ebayde 490 550 euro arası. eBayde satan dükkanların onbinlerce oydan yüzde 99 üstünde pozitif puanı da var. Adamlar avrupada geçerli 2 yıl garantisi olduğunu falan da söylüyor, uluslararası versiyon falan filan.

Bunlar nasıl böyle daha ucuza satabiliyor, güvenilirler mi sorayım dedim.
(7) 

Ev sahibinden depozit almak

mirafiori #1347375 
Fazla uzatmayacağım, yurtdışındayım, öğrenciyim, euro arttığı için neredeyse 4 yıldır oturduğum evden çıktım, ama ** ev sahibi 25 gündür vermedi depoziti, her gün yarın yarın diyor 1 haftadır falan da cevap vermiyor. Az para da değil yani en az 3 ay idare edeceğim bir para. Ev sahibi için az para adam mülk kralı ipne.

Şimdi sağolsun redditten bir avukat ulaştı istersen bir tedbir yazısı yazarım dedi para veremem hani sana falan dedim. Şimdi yazdırayım mı napayım bilemiyorum adamı günde 3 kere arıyorum açmıyor.
İtalya'dayım yani burda dava açacak olsam zaten 5 yıldan önce çözülmeyecek yani adamın, madem dava açıyon ben de vermiyom uğraş dur, deme ihtimali de var. O yüzden napayım bilemedim. Avukat yazsın mı ben rahatsız etmeye devam mı.

Bu arada param da bitti yani 1 aydır makarna yiyorum evde depozito alıcam diye ona göre gelmiştim türkiyeden.
(4) 

Çamaşır mak.ın deterjan kapağı açılmıyor

mirafiori #1343268 
Mutfakta duruyor, makinayi koyduktan sonra yapmışlar tezgahı, deterjan kapağı köşeye geliyor açılmıyor, sökeyim falan dedim de o zaman da tezgahın desteği kalmıyor.

Makinanın direk içine atmak çözüm heralde deterjanı, kıyafetlere zarar gelir mi, gelmemesi için bişey yapılır mı bir de yumuşatıcı atılır mı bu şekilde içine?
(3) 

duyuruda özel mesajlar siliniyor mu?

mirafiori #1334377 
ben arşivci adamım severim elimin altında eski mesajların durmaısını, bugün bi baktım mesaj falan yok, oysa ki büsürü mesajlaşmam da vardı...
(3) 

Diş etimde rahatsızlık

mirafiori #1331989 
Geçen gün böyle bişey hissettim tam iki dişimin arasında gibi tam ette de değil, yemek falan sıkışmıştır diye düşündüm, 1-2 gün geçmeyince dün dişçiye gidecektim ama herhangi bir his olmayınca geçti heralde dedim. Bugün akşamüstü tekrar geldi, görünürde bişey yok kızarıklık şişme vs, acı ağrı da yok sanki patlamış mısır sıkışmış gibi bir his biraz daha güçlü, epey rahatsız ediyor. Diş ipi soktum bişey olmadı biraz kanadı. Ne olabilir ki acaba? Yarın da uçuşum var aksi gibi...
(5) 

Yarın yht çalışır mı?

mirafiori #1328569 
Aşırı soğuktan ve kar yağışından dolayı, yollar için falan uyarılar yapılmış, treni etkiler mi nereden takip etmek lasım?

Not : istanbul-ankara
(1) 

YHT bileti satın alma

mirafiori #1323922 
Almaya çalışıyorum ama seçtiğim her tarihe uygun değil diyor, bütün biletler tükenmiş mi durumda olabilir mi öyle bişey? Baktığım tarih aralık sonu civarı 2 gün falan haftaiçi
(1) 

Spesifik bir routera bağlanma

mirafiori #1319339 
Binada ortak wifi var, sanırım her katta router var, bilgisayarın olduğu yerden otomatik bağlandığı routerda ise sıkıntı var sürekli kopup duruyor, koridora çıkıp farklı zamanlarda bikaç kere test yaptım hiç sıkıntı yok. Routerların adresleri 192.168.60.1-2-3-4-5 diye gidiyor, pc'nin bağlandığı 4, benim bağlanmak istediğim 5, nasıl yapabilirim? Routerlara fiziksel erişimim yok nerede olduklarını bile bilmiyorum. Fing'de mac adresi de çıkıyor

not: windows
(5) 

Pişmemiş balık yedim

mirafiori #1316132 
Somon almıştım da yaptım tavada ortası biraz çiğ kalmış, orta pişmiş et gibi, 2-3 ısırık almış bulundum yemeyim bari demeden önce, bişey olur mu, bişey olacaksa olmasın diye yapılacak bişey var mı, rakı falan içeyim mi?

edit : yaklaşık 10 saat geçti bişey olmadı, derdimi paylaştığınız için teşekkürler.
(8) 

3.5mm jacksız telefon

mirafiori #1313920 
Bana göre bi telefon için batarya,ekran,anakart neyse jack de o kadar önemli gibi geliyor. Piyasada doğru düzgün jackli telefon kalmamış. Kablosuz kulaklık kullanımına karşıyım, telefonu zaten sürekli şarj ediyoruz bi de kulaklık mı şarj edicez, kaldı ki en iyileri hariç neredeyse hepsinde kopma sorunları oluyomuş.
Dongle kullansan ayrı dert sürekli telefondan sarkan bir pipi.
Jacksiz telefon kullananlar ne düşünüyor nasıl yaşıyorsunuz onu merak ettim tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
(9) 

Ortak ağda bağlanan diğer kişileri görmek?

mirafiori #1312549 
Evde adsl bağlantım 5 mbps'ı geçmiyor diye apartmanın ortak olan wifi ağına katıldım, 200 mbps hızındaymış, 15-16 kişi kullanıyor dedi, fakat daha 15 mbps üstünü görmedim, o da yani bir 0 bir 15 sinüzoid şeklinde.

Kaç aktif kullanıcı var, kullanıcı başı kaç mbps kullanılıyor bakabilir miyim?

Bir de etik değil de merakımdan soruyorum, ben admin olmadan heralde öbür kullanıcıların bağlantı hızını limitleyemem?
(4) 

otel terliği satabilecek olan dükkanlar?

mirafiori #1310264 
Ne tarz dükkanlarda bulunur böyle kullan at tarzı terlikler, internetten alıp kargo beklemeyim dedim.
(7) 

Yurtdışına çok acil bir sayfa gönderimi

mirafiori #1307016 
Bir tane SGK belgesinin yurtdışına ulaştırılması gerekiyor, e-devlette aynı belge var ama qr kod yapmıyor diye illa ıslak imzalısı gerekiyor, tek yol dhl'e 40€ vermek mi bir sayfa a4 belge için?

PTT sitesinde bürofaks diye bişey var, bildiğimiz fax mı farklı bişey mi acaba, ptt üstünden yapıldığı için resmi evrak statüsünü korur mu ki acaba, 10tl diyor öyle olunca.

Noter tasdikli fotokopiyi scanleyip bastırsak falan öyle bir açık var mıdır?

Edit: Birini bulduk, cevaplar icin tesekkurler
(1) 

İstanbul'da düzgün nüfus müdürlüğü

mirafiori #1304596 
Var mıdır ki acaba. Basit bir belge almam lazım konsolosluk istedi, kadıköy'deki çok bilmiş beyefendi yoooğhhhh diye savuşturdu beni.
(2) 

Led şerit aksesuarları - istanbul

mirafiori #1303327 
50 kuruşluk parçaya 10tl kargo vermek istemedim, kadıköy'de falan bulunur mu bağlama pinleri, kumanda alıcısı, adaptör vs? 50 kuruşluk parçaya 5tl vermek de istemem.
(1) 

Elektro bağlama

mirafiori #1300611 
Alırken neye dikkat etmek lazım? Bağlama çalmayı bilmem eğlencesine ve öğrenmek için almak istiyorum. Düğünlerdeki distorion phaser gibi olan efektler aletin üstünde mi oluyor?
(3) 

Kontrbas luthieri - kadıköy

mirafiori #1298045 
Ben evde yokken ya nemden ya da temizlikçiden sapı çok fena yamulmuş, tünelde var tanıdığım ama çok uzak geliyor. Kadıköyde var mıdır bir luthier ?
(7) 

Bitkileri uzun süre bırakma

mirafiori #1296492 
Yaklaşım 5 hafta kadar evde olmayacağım, bitkiler de ölsün istemiyorum, fazla su isteyen bitkiler değil ama yine de 5 hafta sulamadan da olmaz. Duşun giderini tıkayıp biraz doldurup oraya koydum heralde yeterli olur. Fakat benim sorum wish'ten led growlight almıştım, yani has growlight değil tabi mor ışık veren led ampül, sizce bu ışığı açık bırakıp mı gideyim yoksa bunca zaman zifiri karanlıkta mı dursunlar?

Ne kadar harcıyor bilmiyorum, wishte 10watt diyor ama ona pek güven olmaz.
(2) 

Sabiha'dan uber

mirafiori #1296293 
Bildiğim kadarıyla önceden ayırtılmıyor, havalimanında inince nasıl ayarlanır ki, inip gelmesini mi umacağım?
(3) 

Fender stratacoustic satabilir miyim?

mirafiori #1294682 
Şu an yurtdışındayım, 230€ yazmıştım, 160€dan fazla teklif eden olmadı,onu veren de sahibindende "kardeş ararmı sın merco bana 100 lira olurmu" diyen insan profili. 2. el dükkanına satayım dedim 60€ teklif etti, şaka gibi. Sıfırı 450€. Türkiye'ye getirsem 1000tl'ye falan satılabilir mi bu alet? Bir sıkıntısı yok temiz gitar.
(4) 

Metatarsalgia için çözüm?

mirafiori #1294277 
1 yıldır ara ara ayağımın altına girip parmaklara doğru ilerleyen bir yanma vardı, son bi 10 gündür falan çok şiddetli olmaya başladı, artık yürüyemiyorum neredeyse. İnternet araştırmalarım sonucu Metatarsalgia olabileceğini gördüm, semptomlar tutuyor, internette buz koy falan diyor da buz koyarak geçer mi ki? Bu aralar doktora görünme imkanım yok, önceden bir sorayım dedim yaşayan ve çözen var mı.

edit: Belirteyim, genelde vans tarzı düz taban giyiyordum, bir süredir skechers kullanıyorum acaba onunla mı alakalı dedim de internette aynı şekilde çözüm olarak skechers önermişler...
(1) 

Kabinde e-sigara likidi taşıma

mirafiori #1293585 
Bir tanıdık eve sipariş etti de bu jellerden, tanesi 10ml, teknik olarak 10 tanesini bir kilitli poşete koyup el bagajında getirebilirim, fakat sigara jellerine karşı özellikle yasak olup olmadığına dair birşey bulamadım. Bir sıkıntı olur mu?
(3) 

Ableton için VST'ler vs...

mirafiori #1292426 
Virüs olmayan/çalışan bir torrent bulamadım, spesifik olarak Addictive Keys ve Drums arıyorum, indirdiğim addictive'ler, addictive programsız addictive dosyaları çıktı, ableton'a atamadım dolayısıyla.

Özelden gönderebilirseniz torrent çok makbule geçer.
(2) 

Bisiklet iç lastiğinin janttan büyük olması?

mirafiori #1291597 
Geçen iç lastik patladı ben de lastiğin üstünde yazan ölçüde iç lastik aldım, janta oturtup şişirince iç lastiği neredeyse elim geçecek kadar boşluk kalıyor. Lastiğin içine sokunca düzgün gibi duruyor ama bu kadar aşırı büyük olması garip geldi, neredeyse 2" fazlaymış gibi duruyor. İç lastiğin jantı sarması gerekmez mi?
(1) 

Vintage gitar amfisi sorunu

mirafiori #1287159 
Geçenlerde uygun fiyata 70'lerden italyan malı bir amfi aldım, satıcı çalışıyor dedi, nitekim çalışıyor da. Hybrid bir amfi. Fakat garip bir ses çıkıyor, bir alt ve bir üst oktavdan bozuk bir şekilde veriyor bastığım sesi. İlginç olan gücü kestikten sonra lamba soğurkenki bikaç saniyelik sürede sıkıntı yok, düzgün bir şekilde çıkıyor ses. Ben de transistörlerden olabileceğini düşündüm ama elektrik şeyleriyle ilgili hiç bir bilgim yok. Tahmini olan var mı, tamir edilir mi vs. bir sormak istedim.

(git: img.mercatinomusicale.com ) amfi bundan.
(2) 

Yurtdışı oy hakkında

mirafiori #1280450 
Referandum için konsolosluğa müracat edip oy vermiştim, 24 haziran için başvuru bu cumartesi son gün fakat vaktim yok gidemeyeceğim sanırım. YSK yurtdışı seçmende bir yere kayıtlı değildir diyor, yurt içine baktım orada da kayıtsız duruyorum.
Referandum için aynı anda başvurduğum bir arkadaşım bu sene gitmiş, sen başvurmuşsun geçen sene gerek yok demişler. Konsolosluk başka şehirde, şimdi soru sormak için 100 lira vermek istemedim git-gel, telefonlara da cevap vermiyorlar. Var mı benzer tecrübesi, bilgisi olan?
(7) 

Bu nasıl bir motor?

mirafiori #1280438 
www.youtube.com

Burada nasıl bir motor koymuşlar, milin etrafında mı motor var, şaft nasıl dönüyor bir türlü anlayamadım 2 gündür kafayı yedim. Adamların 2000'lerden kalma sitesinde yazan bilgi hariç bilgi de bulamadım. Anlayabilen varsa anlatsın lütfen.
(1) 

Lefty/Righty bisiklet

mirafiori #1279518 
Üretilen çok az iki tekeri de lefty/righty olan bisiklet var. cannondale'ların çoğu sadece önden lefty, ikisi de öyle olanların neredeyse tamamı konsept, onlar bile MTB ya da yarış bisikleti, şehir bisikleti olarak bunu kullanan yok. Mobike'ın bisikletleri var ama onun da frame'i alüminyum, döküm gibi ağır.


Neden bu kadar az var, üretimi mi çok zor yoksa teknik sıkıntıları mı var arkasının da tek taraftan bağlı olmasının?
(5) 

Sürekli aç hissediyorum

mirafiori #1275607 
Birkaç gündür anormal bir açlık var, yemek yiyorum 1 saat olmadan sanki 1 haftadır yemek yememiş de mangal başına gelmiş kokuyu almış gibi acıkıyorum, ama aç da değilim aslında yani, karnım tok oluyor. Acaba dedim evde yediğimden mi, evde de makarna da yedim, sebze de yedim yani, çıktım bugün öğlen öküz gibi lahmacun kebap yedim, yarım saat sonra eve döndüm yine acıkmıştım. Şeker düşmüştür yazıyor, dün bir oturuşta 1 kilo çilek yedim yine acıktım yarım saat sonra. Neden olabilir ki acaba? Normal gelmedi bana. (Genç erkek)

-Son zamanlarda dokunacak bir yemek yemedim
-Aşık değilim
-Stresli değilim
-Uyku düzenim normal.
(4) 

Airbnb hostların cevap vermemesi

mirafiori #1271026 
24 saat sonra gittiğim yere varmış olacağım, 1 haftadır teker teker gönderiyorum, gönderdiklerimin hepsi istekten 23 buçuk saat sonra kusura bakma doluyum diyip reddediyorlar, şimdi vakit az kalınca aynı anda birden fazla istek gönderdim, onaylamadan önce lütfen bildirin gibisinden de bişey yazdım. Sonuçta 24 saatten az kaldı onaylarsa bir de iptal etsem para gidecek.

Neden böyle birşey yapıyorlar ki? Host olan birisinin telefonunda app olmalı diye düşünüyorum, e bildirim hemen gidiyor. Hadi telefonu bozuldu etti, maillerini de mi kontrol etmiyor hiç? Bana mı denk geldi cevap vermeyen tüm hostlar...
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık