(5) 

Adana demirspor'a ne oldu?

mirafiori #1486739 
Futbol falan takip etmem de en son 8 tane taraftari olan 5. lig komunist takimdi hukumet ele mi gecirdi 1. lige cikmis falan diyorlar?
(1) 

SSD sorusu, 2 tane m.2 birbirini yavaşlatır mı?

mirafiori #1485402 
Yeni disk almam lazım, windows 250lik sata diske kurulu. daha sonra bi tane sata m2 disk almıştım genişletmek için. Şimdi bi tane m.2 nvme disk almak istiyorum 1TB, belki sonra windows'u da ona aktarırım.

Eski sata m.2yi çöpe atmak istemiyorum tabi, anakartta da 1 tane m2 slot var. PCI/m2 adaptörü alsam, nvme disk tam hızda çalışır mı yoksa birbirlerini yavaşlatırlar mı? Bu durumda normal sata ssd alırım. Bir de alacağım yeni diskle birlikte 4 tane disk olmuş olacak, sıkıntı çıkarmaz umarım... (1x m2 sata, 1x normal sata ssd, 1x hdd, 1 de yeni alacağım)

Anakartın (Z170-A PRO) speci şöyle diyor;

On-Board SATA

• Intel® Z170 Express Chipset
• 6 x SATA 6Gb/s ports*
• Supports RAID 0, RAID 1, RAID 5 and RAID 10 for SATA storage devices
• 1 x M.2 slot*
- Supports PCIe 3.0 x4 NVMe Mini-SAS SSD with Turbo U.2 Host Card**
• 2 x SATAe port (PCIe 3.0 x2)***
• Supports Intel® Smart Response Technology for Intel Core™ processors.

* SATA1~2 ports will be unavailable when installing the M.2 SATA interface module in M.2 slot. SATA3~4 ports will be unavailable when installing the M.2 PCIe interface module in M.2 slot.
** The Turbo U.2 Host Card is not included, please purchase separately.
*** SATAe port is backward compatible with SATA.
(3) 

Sozluge girerken Ddos korumasi

mirafiori #1485236 
Her actigimda 5 saniye bekletiyor, telefonda da appten (sukela reader) acilmiyor 503 hatasi veriyor, muhtemelen ddos korumasi yuzunden. Farkli internet ve browserlardan ve cihazlardan denedim sonuc ayni. Nasil duzelir? Baskalarinda da var mi?
(6) 

Tefecilere odeme yapmak

mirafiori #1480280 
Merhabalar, 2 yil once italya’da araba kiralayip ZTL’den ceza yemistim. Adresime belediyeden ceza geldi 100€‘Yu odedim hemen. Odedikten 2 hafta sonra tefecilerden (yasal adiyla borc toplama sirketi) mail geldi kontrata gore ceza yersen 40€ sirkete odeme yapmak zorundasin bir de biz tefeciyiz bize de 20€ ceza vereceksin 60€’yu bize ver diye. Simdi sirket bana mail atsa 40 ver diye verirdim, ama tefecilerden gelince veresim gelmedi. Daha once sirketten hicbir sekilde bize 40€ ver maili almadigimin altini cizmek isterim.

Bu tefecilerin blok olarak ceza databasei satin alip sirayla otomatik mesaj attiklarini biliyorum. 60€ icin yasal yollara basvururlar mi yoksa boş vereyim mi bilemedim sizin fikrinizi sorayim dedim
(4) 

BTC adresi takip edilebilir mi?

mirafiori #1476142 
Gectigimiz 2 gunde QNAP serverlarina yapilan saldiridan biz de etkilendik. 20 yillik arsivimiz tamamen sifreli olarak ziplendi odeme yapmamiz istendi. Forumlardaki tum secenekleri denedik ama hicbiri calismayinca, QNAP destek de biz yardimci olamayiz diyince, odemek zorunda kaldik. 0.01 gibi ufak bir miktar. Ben bunu dusunmeden kisisel binance hesabimdan gonderdim de sonradan icime kurt dustu bi sekilde beni bulabilirler mi, binance hesabimi kapatmali miyim?
(6) 

Yemek üstüne kahve hariç ne gider?

mirafiori #1474830 
Öğlen yemeğinden sonra uykum geliyor, mayışıyorum. Saat 4-5 gibi gozlerimi zor acik tutuyorum. Kahve icersem aksam yatinca uyuyamiyorum gece 2’ye kadar falan. Meyve yiyorum ama kesmiyor, ne yenebilir/içilebilir zararsız?
(4) 

Priz çoğaltıcının üstündeki max 1500W yazısı

mirafiori #1474644 
3lü priz çoklayıcı aldım, üstünde max 1500W yazıyor, sadece kurutma makinesi 2000W zaten, kullanırken bir sıkıntı olmuyor. Tehlikeli mi?
(1) 

Yatay videoyu dik formata oturttuğumuzda arkada flu video

mirafiori #1473482 
Bazı videolarda yatayı dike ya da dikeyi yataya uydurulduğunda görüyorum bunu. Aynı videoyu boşluk kalacak alanı dolduracak şekilde oturtuyorlar, blurlu oluyor oynuyor arkada da. Haberlerde falan kullanıyorlar genelde. Bunun kolay bir yolu var mı? Geçen bişey için lazım oldu Resolve'da arkaya atmayı beceremedim.
(1) 

Mikrodalganın saat displayi her yanıp söndüğünde ses

mirafiori #1473321 
Yeni mikrodalga fırın aldım samsung, her saniye displayde saat dakika arasındaki iki nokta yanıp sönerken böyle bir elektrik sesi çıkarıyor. Neden olabilir, fırında sorun olabilir mi yoksa evin elektrik tesisatı mı sorunludur? Fırın düzgün çalışıyor.

ek : displayi kapayınca ses gidiyor bu arada.

ek 2 : evin farklı prizlerinde denedim ses devam ediyor.
(2) 

Davlumbazın içindeki ampül patladı

mirafiori #1472518 
Ampül patlaması tabi yeni değil de bu sefer baya metal yerinden patladı, davlumbazı açınca beyaz bi ışık yüksek bi ses çıktı. Ampülü çıkardığımda metal kısımın patladığığnı gördüm görsel: (git: ibb.co ) . Duyun içinde bişeyler kalmış olabilir mi yeni ampül takmaya korktum bişey yapmaya gerek var mıdır?
(2) 

Bu kadar ucuza amerikan gibson sg olur mu?

mirafiori #1471973 
Facebookta bir ilan gördüm, adam 350€ya satıyor. Manyetikler orjinal değil. 2009 model, amerikan malı, seri numarası tutuyor. Fake gibson nasıl tespit edilir rehberlerinden baktığım kadarıyla neredeyse kusursuz. Çin malı fake olsa bu kadar kusursuz olmazdı diye düşünüyorum. Dükkandan custom shop aldım manyetikler o yüzden farklı dedi. Humbucker var yine de. Bridge, headstocktaki kapak, tone knobları, swtich, akord anahtarlarının arkasındaki gibson deluxe yazısına kadar var yani.

Headstockun arkasında bir çatlak var, o yüzden bu kadar ucuza veriyorum yoksa gerçek değerini ben de biliyorum dedi. Sizce alınmalı mı? Çalıntı olabilir mi diye seri numarasını yazdım internete ama öyle bir post falan çıkmadı...

Resimler :

scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net

scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net


scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net

scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net

scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net ÇATLAK ( o kadar değerini 3/1'ine düşüerecek kadar vasat, derin bir çatlağa benzemiyor)

scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net

scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net
(3) 

Sıcak suyun hemen bitmesi sorunu part 2

mirafiori #1470696 
Selamlar. Daha önce yazmıştım, banyodaki elektrikli su ısıtıcısı ısıtıyor, ayarladığım dereceye geliyor ama daha 1. şampuanı temizlerken soğumaya başlıyor. 4-5 dakikalık duşun sonunda en sıcaktayken ancak ılık su geliyor. Şu anda 70 dereceye getiriyorum ancak yetiyor. Bikaç ay önce 60 derece falanken rahatça yıkanıyordum hatta 2 kişi arka arkaya bile yıkanıyorduk.

Neyse burada ve başka yerlerde çözüm olarak içindeki kireç ve ufak taşların birikmiş olabileceği, temizlenmesi gerekeceği yazılmıştı. Ben de ev sahibine söyledim, tesisatçı geldi. Dedi bu kombi yeni daha 1 yıl olmamış. İçinde birikmiş olması imkansız dedi. Musluğun ucundaki perlatörlere baktı bak dedi kireç olsa burada da olur buralar temiz dedi. Bişey yapmadan gitti. Anca servisin gelip elektroniğini değiştirmesi lazım dedi. Bişey bilmediği belliydi konuşma tarzından (yani konu hakkında bir fikri yoktu). İlettim ev sahibine çok ilgilenmedi garantisi yok falan dedi. Bu arada elektronik olarak da ne değiştilmeli bilmiyorum. Termostatı mı? Rezistans mı? Ayarladığım dereceye geliyor ve görüyorum ekranda yani.

Şimdi ben bunu nasıl temizleyebilirim nasıl açarım bilmiyorum, Isıtıcının altında duş vs.. yok. Oldukça da yüksekte duruyor. Tek başıma bunu açıp temizlemem mümkün müdür? Youtube'da video araştırıyorum hep amerikalılar var tavan arasındaki 200 litrelik gazlı tankları gösteriyolar. Bendeki model bu: www.ariston.com .Benzer ürünle tecrübesi olan, video falan gönderebilen olursa sevinirim.

yardımlar için teşekkürler.
(1) 

Audio Hijack tarzı online radyo yapmalık program (windows)

mirafiori #1467713 
Bir online radyoya program yapmak istiyorum, onlar mac kullandığı için audio hijack kullanıyolarmış. Bende de eskiden mac varken nicecast kullanıyordum (sanırım aynısı). Şimdi windows kullandığım için alternatif program arayışındayım çaresizce. Bugün en az 10 tane program yükledim ama hiçbiri istediğimi vermedi. Ben spotifyı ve skypeı bağlayım bir de mikrofonumu bağlayım radyonun ipsine vereyim istiyorum. Audio hijackte hiç bilmeyen bir insanın 3 saniyede yapabileceği bir işlem. Voicemeteer aradığıma en yakın program ama berbat bir arayüz var.
Mixx, sam broadcast gibi programlarda da sistem ya da bir uygulamanın sesini veremiyoruz.
(5) 

Evde tek başına sıkılmayacak hayvan

mirafiori #1466822 
Almayı düşünmüyorum da alsam ne alabilirdim günde 10 saat evde tek başına kalacak hayvan diye düşünceye girdim. Ne olabilir? (Böcek ve Balık hariç)
(6) 

Sıcak suyun hemen bitmesi sorunu

mirafiori #1466229 
Son bikaç haftadır sıcak suyun normalden daha hızlı bittiğini fark ettim. Elektrikli ısıtıcı var. Normalde 60-65 derece civarına getirip yıkanırdım, uzun uzun gayet rahat buharlı duşumu yapardım. Hatta arka arkaya girdiğimizde bile yeterdi. Son zamanlarda ise 2-3. dakikadan sonra bir anda, dik bir şekilde kesilmeye başladı. Bugün 70 dereceye getirdim, zaten maksimum, yani ısı arttığı belli oluyor, bataryayı çok daha soğukta tutarak yıkanmaya başladım, ama yine de 3-4. dakikada bir anda soğumaya başladı. En sıcağa getirip kafamdaki şampiyonları temizleyip çıktım hemen.
Duştan çıkınca baktım 65 yazıyor, dedim ben zaten 65 yıkanıyorum nasıl olur, saçımı kuruttum giyindim geldim yaklaşık 5 dakika sonra bir baktım 45 yazıyor. Bu arada çalışıyordu üstelik ısıtıcı.
Yani ısıtmaya ısıtıyor, ekranda yazan 70'in yanlış olduğunu da sanmıyorum ama sanki tank full kapasite dolmuyor gibi.
Neden olabilir mu, ne yapmak lazım?
(9) 

Banyoda benzinci tuvaleti kokusu

mirafiori #1464365 
Haftada 6 kez banyoyu temizliyorum içli dışlı. WC'nin altında birikebilir okudum diye orayı da defalarca elimden geldiğince sildim. Giderlere musluk açıcı düzenli döküyorum. WC'nin içine kokulu plastik askılardan taktım. Sifon suyunun çıktığı yerleri falan sildim hep defalarca. Sifon gömülü, kapağı çıkarıp kokladım bir koku yok. Çubuklu oda kokularından koydum. Yine de benzinci tuvaleti gibi kokuyor. Yani kanalizasyon gibi değil de temizlenmemiş tuvalet kokusu var. Kaynak ne olabilir? WC'den geldiğine %90 eminim sabah saçlarımı silkmeye doğru gittiğimde kokusu burnuma çarpıyor öğürüyorum.
(2) 

35mm film fiyatları

mirafiori #1463940 
1-2 senedir ara vermiştim, arada tek tük çektim mi de eski stoktan filmleri tüketiyordum, geçen gün alayım dedim fuji c200, kodak gold 200 gibi en ucuz, 3-4€ olan filmler 6-9€ arası gidip geliyor. Ne oldu ne ara geldi bu zam?
(2) 

Beyaz eşyalarda su haznesi

mirafiori #1462482 
Önsöz: Evde aylardır musluk sineği (sink fly,drain fly) denen iblislerden var. Giderlerden geliyorlar diye defalarca hem doğal hem kimysal giderleri temizledim ama yok olmadılar. Kapının camın boşluğundan geliyolar heralde diyip öldürmeye devam ettim. Son 1-2 haftadır sayılar korkunç bi şekilde arttığı için biraz daha detaylı inceleme yaptım, daha önce buraya da sormuştum klimadan girebilir mi diye (www.eksiduyuru.com). İnternette de giremez falan diye okuyunca kurcalamamıştım. Dün hadi bakayım diye çıktım tavana klimanın ön kapağını bir açtım içi ölü sinek dolu + bir o kadar da canlısı vardı. Dedim demek buymuş, teknik servisle iletişime geçtik, borularda değil de su haznesi var oraya yuva yapmışlardır orası temizlenmeli dediler. Şimdi önümüzdeki günlerde gelecekler temizleyeceğiz bakalım.

Asıl sorum da şu; bu arada mutfak tezgahının altında ve buzdolabının yanında ufak bir boşluk var orda da çok oluyor benim de kafama takıldı acaba bulaşık ve çamaşır makinasinin altında ve buzdolabının da altında benzer su haznesi var mıdır diye. Var mı? Nasıl ulaşılır? Teşekkürler

Not: su haznesi dediğim yoğuşan suyun biriktiği bir hazne anladığım kadarıyla.
(1) 

Power bank kendi kendine kapanıyor

mirafiori #1461401 
Bi tane powerbank var 10.000lik , markasını falan bilmiyorum. Kabloyu takıp açtıktan sonra şarj etmeye başlıyor ama max 2 dakika sonra kapanıyor. Plastiğini falan söktüm açtım baktım ama gözle görebildiğim bişey yok. Voltmetre falan olmadığı için o tarz bir test yapamıyorum da ne olabilir, basit bir çözümü olabilir mi?
(7) 

İki bas gitar modeli arasında kaldım

mirafiori #1460707 
1. opsiyon thomann'dan harley benton perdesiz j bass ;

www.thomann.de

2. ise facebook'da gördüğüm bir ilan. Squier jazz bass demiş. 5 telli. 5 telli olması biraz cezbetti, daha önce hem 4 hem 5 telli gitarım olduğu için 5'i tercih edebilirim. Bu eleman luthierde kendime özel perdesiz masif maple sap yaptırdım demiş. 250€ istiyor (belki pazarlık payı vardır)

www.facebook.com

Arada 80€ fark var. İkisinden de çok bişey beklemiyorum bu fiyatlara, ama squier 5 telli olmasının haricinde kalite olarak, çalma olarak avantaj sağlar mı acaba? Görmeden ellemeden bilemeyiz de, sapının özel yapılmış olması iyi birşey olabilir mi? Manyetikler falan bir tık üstte midir harley bentona göre?

Forumlarda okuduğum kadarıyla ikisi de biraz loto gitarlar, iyi de çıkabilir kötü de demişler.
(11) 

Türkçe harf kullanmayıp i yerine ı yazan tipler

mirafiori #1460282 
Kim bunlar? Neden yapıyorlar bunu? Genelde eğitim seviyesi düşük insanlar ve sonradan görme tipler yapıyor gözlemlerime dayanarak, ama gerçekten anlamlandıramıyorum. türkçe klavyesi yok desem, "i" yazmıyor "ı" yazıyor. Uzun süredir gözlemliyorum, arkadaşlarımla paylaştığımda "hiç dikkat etmedim, sen de nerede abik gübük şey var onlara takılıyorsun mirafiori" diyorlar. Duyuru ne düşünüyor?

Şu an bunu yazarken kenarda gördüklerimden ilham alarak örnekledirebileceğim; dıscı (dişçi), degıstırmek (değiştirmek) vs...
(1) 

Yağ yakmak falan adına yürüyüş mü bisiklet mi?

mirafiori #1459201 
Aylardır bisiklete bine bine yürümeyi unuttum neredeyse. Eskiden her yere yürüyerek giderdim şimdi bisikletle gidiyorum. Yağ yakma, vücutta kas çalıştırma adına daha iyi mi daha kötü mü aynı şey mi? Bu arada bisikletle gidiyorum dediğim öyle hardcore değil düşük viteste tıngır mıngır gidiyorum, yürüdüğümden fazla efor sarf etmiyorum, arada müziğe göre sprint yapıyorum.
(3) 

iPhone 11'de adaptorle cift sim kullaniliyor mu?

mirafiori #1458966 
Sadece uzak dogu modelleri yaziyor apple sitesinde ama internette adaptorler var, bunlarla calisiyor mu avrupa'da ya da turkiye'de?
(8) 

Yurtdisinda oto kiralamadan gelen cezada...

mirafiori #1458350 
Sirket bize mail atti ceza yediniz, size ulasacak, bu arada bize 10 gun icinde 40€ verin cezayi isleme parasi diyor. Kiralamada kullandigimiz kart artik olmadigi icin otomatik cekememisler heralde. Simdi ceza adrese gelince oderiz orasina bakariz zamani gelince de, bu firmaya para vermesek bisey olur mu? Bir daha kiralamak gerekirse baska firmadan kiralariz icabinda.

Cezanin scanini bile atmamislar ben ne bilecem ayrica ceza var mi yok mu
(2) 

Klimanın dış motoruyla ilgili

mirafiori #1458119 
Dün de olmuştu da anlamamıştım bugün farkına vardım. Klima çalışıyordu (ısıtmada), yarım saat kadar sonra bir anda durdu. Dış motor da oturduğum odanın duvarında, o dış motordan böyle derin bir nefes verirmişçesine bir ses çıktı, ya da kamyonun frenlerini boşaltmışsınız gibi. Sonra Litre litre su aktı kovadan boşalırcasına 1-2 dakika. aradan 10 dk falan geçince klima tekrar çalışmaya başladı şu an çalışıyor. Ne olmuş olabilir?

Daha önceden de böyle kompresör motoru gibi ses çıkarıyordu arada (rastgele, bir kere bunun için teknik servis geldi, 40 dk maximum çalıştırdık duysun da tetkik yapsın diye, yapmadı...), hani lastik şişirirken falan o motor bir anda titremeye başlar ya o ses. Ama su kaybı olmuyordu bu 2 gündür oluyor. Bağlantılı olabilir mi?
(2) 

Karatavuk sesi

mirafiori #1457967 
Şehir ortamındaki karatavuklarda duyduğum bir ses var, güzel şarkılarının yanında bir de basit tk tk ses çıkarıyorlar, zıplarken, toprakta bişeyler eşelerken falan. Böyle hani insanlar atlara yapar ya tk tk hiya ordaki tk tk gibi dudağı geriye çekince çıkan sesten, internette karatavuk sesleri diye arayınca hep güzel şarkıları ötüşleri çıkıyor bu basit sesi nasıl bulurum?
(3) 

İnternetten indirimden ayakkabı alınca

mirafiori #1455482 
Boyu olmazsa değiştirmek istersem ama kargo git gel yapana kadar ayakkabı normal fiyatına dönerse benden farkını istiyorlar m?
(1) 

Klima ne kadar elektrik harcar?

mirafiori #1455052 
Evde ısınmak için klima kullanıyorum. Üstünde power input 25/0.1 W/A , rated power input 35/0.2 w/a , power input(current) 995/4.4 w/a ve rated power input(current) 1800/8,1 w/a yazıyor. Ben bişey anlamadım.

Kw/h olarak

1) 28-29 derece en düşük hızda
2) 30(max) orta/yüksek hızda ne kadar harcıyor olabilir?
(2) 

Tek pencereyi paylasma + yonetebilme programi

mirafiori #1453875 
Es zamanli olarak hem hostun hem de baglananin kontrol edebilmesi lazim (TeamViewer gibi) AMA ayni zamanda sadece tek bir pencere/uygulamanin paylasilmasi lazim. (Skype'ta falan seciyoruz ya tum ekran, sadece fotograf goruntuleyici, photoshop vs...)

Nasil yapabiliriz bunu, 6-7 tane program yukledim birini yapan oburunu yapamiyor.

Ofiste bilgisayarlar arasi projelerin real time takibi ve anlik mudahalesi icin boyle bir sistem ariyoruz ama tabi baglanan kisi, obur insanin o an ne yaptigini (facebook, whatsapp, ne bileyim herhangi bisey) gormesin.

Paylasimin surekli olmasi sart degil ama isteyenin istedigi zaman girebilmesi gibi bir bonus guzel olur.
(3) 

Androidlerde Whatsapp gibi uygulamalar kişiselleştirilebiliyor mu?

mirafiori #1453204 
En büyük tartışmadır iOS ve Android arasında, iOS hapishanedir, Android'te ise istediğini yaparsın. Bu aralar IOS kullanıcısı olarak telefon değiştirmeyi düşündüğüm için, ve bu aralar beni rahatsız eden sorunlardan biri olduğu için sormak istedim.

Mesela whatsapp'ta aşağıda sol altta status var, hiç bir boka yaramıyor. 500+ kişiden hiç kimse story koymuyor, ben de koymuyorum. Ne boka yarıyor ki? Onun yerine onu kaldırsam altta 4 ikon olsa, ya da onun yerine ne bileyim kişileri koysam, oluyor mu öyle?

Aynı şekilde mesela instagram'a reels getirdiler. Napayım ben reels'i. Mis gibi keşfet vardı. Reels'i kaldırıp arama koyabiliyor muyuz yerine?
(2) 

Website yapma site/platformlari

mirafiori #1451897 
Wordpress, wix gibi siteler aylik para aliyorlar. Profesyonel bir site hazirlayip tek ucret alan siteler yok mu acaba? Bu WP,WIX falan beles kullaninca sagda solda anlasiliyor herhalde o sitelerle yapildigi. Ben kaynak koduna girince ya da footerda falan gozukmesin istiyorum. Ya da bunlarda 1 ay para verip siteyi yaptim mesela, tum dosyalari cekip kendi FTP'me atamiyor muyum?
(2) 

Türkçe'den Italyanca'ya geçmiş kelimeler listesi

mirafiori #1451488 
Var mı böyle bir liste? Araştırınca hep tersine denk geldim mesela bu blog.milliyet.com.tr .
(1) 

Live Mail'e gelen spam mailler

mirafiori #1451318 
Paypal, Amazon ve Apple isimli tonlarca mail alıyordum, hepsi scam, o maille kullandığım bu hesaplar yok. Başlarda gönderenleri blokluyordum fakat her seferinde farklı robot maillerden atıldığı için çözmedi. Daha sonra outlook sitesinden kurallar yaptım, mesaj içeriklerini blokladım, azaldılar fakat bitmediler. Sonra direk dedim ki apple, amazon ya da paypal geçiyorsa direk sil. Bu gerçekten etkili olmuştu ta ki bugüne kadar. Amazon'dan gelen mailde, tüm mail boyunca Amа̴zοn yazmışlar, öyle yazıldığı için filtreye takılmamış. Ama mail bariz bir scam. Live mail neden bu mailleri filtreleyemiyor ya, gmailde, ymailde hiç böyle sorunlar yok. Nasıl kökünü kuruturum? Bu mail adresi de sık kullandığım bir mail olduğu için değiştirmek çok rahatıma gelmiyor.
(1) 

403 forbidden hatası

mirafiori #1451170 
Az önce dolaştığım site bir anda bu hatayı vermeye başladı. Farklı cihazlardan ve farklı browserlardan da aynı hata çıkıyor. Mobilden girince siteye erişebiliyorum. Modemi resetledim düzelmedi. VPN'le erişmeye çalışınca girebiliyorum. Nedne olmuş olabilir, nasıl düzelir?
(2) 

Spotify'da müzikli podcast var mı?

mirafiori #1451152 
Müzikten kastım arka fonda bişeyler çalsın, konuşanların tıngırdattığı gitar piyano falan olabilir, muzak/vaporwave olabilir, house olabilir, klasik müzik falan olabilir. Trap, pop falan olmasın. Konuşma da geyik olabilir, kültür-sanat/film-müzik, teknoloji-oyun, yeme içme-seyahat gibi şeyler olabilir. Var mı böyle birşey, çok mu şey istiyorum?

Ek: Dil fark etmez, ingilizce,türkçe vs...
(1) 

Klimadan sinek girebilir mi?

mirafiori #1450076 
Daha önce de yazmıştım, evimde güve sineği problemi var. Oturduğum mahallede epey varlar yani de eve nereden girdiklerini bir türlü çözemiyorum, giderden geliyorlarmış diye okuyunca bütün giderleri temizlemiştim ama bitmediler. Son zamanlarda mutfaktaki klimanın etrafında çokça olduklarını gözlemledim. Mutfaktaki klimanın dış ünitesi mutfakta değil, başka odada. Dış ünitenin bağlı olduğu odada yok sinekler, olsa da mutfaktaki her 20 sineğe 1 sinek gibi.

Bu istilacı sinekler bir şekilde bakır borulardan falan filan yollarını buluyor olabilirler mi? Ya da klimanın içine falan yuva yapmış olabilirler mi? Yukarıda olduğu ve merdiven olmadığı için üstten açıp bakamadım da.
(3) 

debe'deki covid raporu

mirafiori #1448822 
Her gün aynı kişi mi yazıyor? Bilerek mi debeye sokuluyor?
(3) 

PDF ya da CAD programdan pafta cikti almak

mirafiori #1448192 
Bugün 2 saat uğraştım, nedense bi türlü beceremedim. Aynı dosyayı daha geçen hafta bastırmıştım. Hp designjet 500-42 var. Dosyanin boyutu 1060xXYZ mm. Baskı ayarına normalde 1065x(XYZ+5) girip basıyoruz. Bugün kendi pcmden de obür pclerden de nedense olmadı.1065 yapınca dosyadan küçük kalıyor ve kenarlardan kırpıyir. Kağıt boyutu diyor o benim girdiğim ölçü, basılabilir alan diyor çok daha kücük. 1065’e gelmek için kağıt boyunu 1099 yapmam gerekiyor, öyle yapınca da 1070’ten büyük diye otomatik döndürüyor yatay yerine dik basıyor kağıdın yarısı çöp oluyor. 1:1 değil de sayfaya uydur diyince de tabi ölçüler bozuluyor.

Ne oldu da bir günde bozuldu, neyi yapmayı unutuyor olabilirim?
(1) 

Aramada no routes found mesaji

mirafiori #1446558 
Fransa'yi aramaya calistigimda korkunc amerikan aksanli robotik bir erkek no routes found diyor. Neden olabilir?
(5) 

Paris'te online ev bulunabilecek site/kiralik daire,studyo vs...

mirafiori #1446431 
Bir arkadasim icin lazim, 10larca site buldu, en meshurlarindan spotahome,uniplaces vs var, ama hem zaten cok cok az var evler, hem de ne olumlu ne olumsuz donus alabiliyor. Uzaktan rahatlikla guvenle ev bulunabilecek siteler varsa bildiginiz simdiden tesekkur ederiz.

Ya da etrafinizdan evini kiralayan/birakan birileri varsa. Kriterleri; 2.kat ustuyse asansor olmasi, icinde tuvalet olmasi. Olsa super olur denen; camasir makinesi olmasi, Paris icinde olmasi ya da banliyo olarak Vichy,Bouglogne gibi bati'daki bolgeler.
(1) 

B550 anakartlar NVMe destekliyor mu?

mirafiori #1444958 
İnternette okudukça kafam karışıyor, anakartın m2 slotu var, 64 gbps'a kadar destekliyor diyor, ama açıklamalarda nvme geçmiyor hiç. SATA diyor. m2 nvme SSD aldığımda tam hızında kullanabilir miyim? Neye bakmak lazım araştırmada?

www.msi.com Baktığım anakart buydu
(3) 

ios 10'u güncelleme vakti geldi mi?

mirafiori #1444785 
iPhone 6 var. Bilinçli olarak update etmedim ios 12'ye (max aldığı güncelleme). Sebebim ise arayüz olarak 10'u daha çok beğenmem. 6 yıl bu sürümde tutmuşken şu noktada güncellemek istemiyorum açıkçası. 12'de sorun olmadığı hatta daha iyi olduğunu bile duymuştum, sorunum öyle bir korku değil yani. Ama programlar güncellenmiyor, çoğu program ios 11+ istiyor, biraz da mecbur bırakıyorlar.

Napayım?
(3) 

Güve sineğine karşı kesin çözüm (Psychodinae, drain fly)

mirafiori #1444620 
Nedir? Son zamanlarda iyice artmaya başladı, kimi sitede işte diyor karbonat sirke falan dök bekle öbürü diyor bir işe yaramıyor. Kaynar su döktüm bikaç kere etkilemedi, musluk açıcı döktüm yine çıkıyorlar. Kaç litre musluk açıcı dökmem lazım yani? Nedir bunun kesin çözümü? Zararsız olsa da arttıkça rahatsız etmeye başladılar
(2) 

Kemik titretmeli kulaklık kullanan var mı?

mirafiori #1443983 
Bisiklete binerken yol sesini duyayım ama müziğim de eksik olmasın, ama afrikalı göçmenler gibi bluetooth kulaklıkla da dolaşmayım istiyorum. Bu kemik titretmeli olay ilgimi çekti ama yorumlarda ses kalitesinin berbattan bir tık yukarıda olduğunu yazmışlar. Zaten böyle birşeyden audophile hifi sonuç beklemiyorum ama tısstıss sadece tizleri kısık kısık duyacaksam da pek bir işe yaramaz.

Böyle internette 30-40€'luk modeller var ve 100€ civarı olanlar var. Pahalı olanın yorumları biraz daha iyi ama o kadar bütçem yok. Ucuz olandan alsam çöp mü olur? Var mı deneyimleyen?
(2) 

Bu bisiklet zili nasıl bulunur?

mirafiori #1442777 
www.youtube.com Eskiden sokaklar bu seslerle yankılanırdı. Çin malı herhalde, adı nedir bunun nasıl bulabilirim?
(1) 

Random Discord Serverları

mirafiori #1442252 
Böyle subredditlerde falan görüyordum discord kanalımız var gelin, ya da başka yerlerde, şimdi arayınca bulamadım tabi de. Bu discord kanallarında ne oluyor, sürekli muhabbet mi dönüyor insanlar olduğu sürece? Arka ses gibi açılabilir mi mesela, ya da dahil olabileceğim bişey olursa mikrofonu açıp dalıyor muyum "aynen abi bana da ... oldu" gibi. Bir de nereden bulunuyor bu kanallar?
(3) 

Trompet nasıl çalışıyor

mirafiori #1440773 
Merak ettim anlamaya çalıştım ama anlamadım, youtu.be videonun burasında adam aynı tuşlara basılı tutarak 4 farklı nota çıkarıyor, bu nefes kuvvetiyle mi alakalı? Nasıl aynı kombinasyondan farklı sesler çıkıyor?
(6) 

Vintage bisiklet farini calistirmak

mirafiori #1440556 
Eski bir bisiklet aldim, on fari bagli degil. Muhtemelen dinamo vardi calindi zamaninda. Bundan cikan kablonun uclarini boyle bir AAA pile + - baglasam yanar mi? Patlatir miyim? Dinamosuz boyle pilli calistirtacak alet var midir ya da ne diye aratmak lazim biraz bakindim hep diy projeler cikiyor ben ugrasamam oyle seylerle alet edevat hic biseyim yok. Calisip calismadigini bilmiyorum tabi.
(1) 

Windows 7 format/backup

mirafiori #1440217 
Formatlanmasi gereken bir windows 7 var, windows easy recovery ya da ayarlarin altinda bulunan backup-tan butun ayar ve dosyalari ikinci diske atip formatladiktan sonra geri alabilir miyiz? Onemli olan ayarlarin da geri gelmesi lazim, outlook vs... Photoshop gibi programlarin da ayarlari gelirse iyi olur. C'nin altindaki kullanici klasorunu de komple obur diske atip sonra geri atabiliriz belki.

Nedir en pratik yolu?
(22) 

Tırnaklarınızı nerede kesiyorsunuz?

mirafiori #1439659 
Bir tartışma konusu oldu, tırnağınızı banyoda mı kesersiniz herhangi bir yerde mi?

mobil görünümden çık