(2) 

Başakşehir Futbol Klübü

mirafiori #1535685 
Futbol’dan birşey anlamam. Sol frame’de görünce merak ettim. Bildiğim kadarıyla bu klübün kendi stadı falan var, ama nispeten yeni bir takım. Akp mi fonluyor bu takımı, ekşi’de bu takımın taraftarı yok falan demişler, istanbul’un resmi takımı mı, belediye’ye mi bağlı, bi ara katar’lıların diye duymuştum vs, nedir ne değildir merak ettim. Ligdeki takımlara göre nasıl bir durumda kalite ve performans olarak, fiorentina’yı yenmiş bugün mesela, iyi mi kötü mü?
(1) 

Windows'ta otomatik ses seviyesi ayarlama programı

mirafiori #1535387 
Mesela dizi film izlerken bazı sahnelerde bağırıyor sesi kısıyorum o anda ama sonra yine açmak gerekiyor falan, bunu otomatik yapan bir eklenti falan var mıdır, mesela ben bir min ve max değer belirlesem, izlediğim dizi filmi analiz etse otomatik arttırıp kıssa sesi falan.
(1) 

5 iş günü sonra derken mevcut gün sayılır mı?

mirafiori #1534266 
İnternetten bir başvuru yaptım da 5 iş günü sonra gel al yazdı. Bugün çarşamba, bugünü de sayacak mıyım? Yani salı gidip alabilir miyim sizce?

Ofis kapandığı için arayıp soramadım yarın soracağım ama kafama takıldı gece uyuyamıcakmışım gibi :D
(10) 

Bana 3 türk rock grubu/sanatçısı öner deseler

mirafiori #1534156 
Hiç bilmeyen biri size böyle bir soru sorsa ne dersiniz? Erkin Koray,Barış Manço, Cem karaca gibi dönemin sanatçıları/grupları değil de yakın geçmiş/mevcut gruplar olarak, biraz daha modern sound diyelim.

Bugün hazırlıksız yakalandım da teoman/mvö/sakin dedim ama söyler söylemez aklıma en az 20 tane grup geldi haklarını yemiş gibi hissettim.
(3) 

eskiden izlediğim bi fransız filmi

mirafiori #1533892 
cnbce'de izlemiştim sanırım, yapım tarihi olarak 2000ler ortası olduğunu tahmin ediyorum.

ilk kısmı tam hatırlamamakla birlikte sanki çocuğu olamayan bir çift, kadının baskısıyla evlat ediniyolardı ama çocuk kuzey afrikalı geliyordu, adam da bir türlü benimseyemiyordu soğuk davranıyordu, adam arkadaşlarıyla buluştuğunda arkadaşları çocuğa laf atıyordu. adam yavaş yavaş ısınıyordu çocuğa en. çocuk arada hiç deniz görmediğini falan söylüyordu filmin sonunda da adam çocuğa sempati geliştirip deniz kenarına götürüyodu çocuk da çok seviniyodu le mar le mar diye bağırıyordu, adını bulamadım ne olabilir ki?
(2) 

Marmaray’dan sabiha gökçen’e taksi

mirafiori #1532871 
Ne kadar yazar, yakın zamanda giden oldu mu? Heralde pendik en yakın durak
(3) 

İstanbul’da düzgün ocakbaşı

mirafiori #1532065 
Mangalın başına oturabileceğimiz, içkili, lezzetli, eli yüzü düzgün ve kazıklanmayacağımız yer önerilerinize açığım. Tercihen anadolu yakasi ve/veya arabayla erişimi kolay olan bir yer.

Eskiden taksimde 3-5 kirveme gidiyordum da orada hem biraz kazıklıyorlar hem gidip gelmek zor.
(8) 

Pompacı kazıklar mı

mirafiori #1531334 
Depo bomboşken, ışık yanarken 750/770’e doluyor, daha 2 gün önce 2 kere doldurduk yolda. Bugün yine yola çıkacaz diye fulleyelim dedik, %70-%75 gibiydi zaten depo. Hadi ibreyi düzgün göremedim 65 diyelim. Zaten doldur dedikten kemeri çözüp inene kadar doldu. 350 tuttu. Pompada ve kasadaki ekranda 350 yazıyordu ama kaç lt onu göremedim, dikkat de etmedim bir an. Çok düşünmeden ödedim malum ne ucuz ne pahalı belli değil. Eve gelince böyle hesaplar pek tutmadı. Bence 200 falan tutmalıydı. Fişte de yazmıyor kaç lt olduğu. Kazıklamış olabilir mi, nasıl anlarım bilemedim. Soğuk su içtim oturuyorum :D
(4) 

Uydunet uyumlu modem

mirafiori #1531053 
Bizde ilk abone olduğumuzda verdikleri netmaster CBW-383Z4 modem var ama ethernetle 20-25 alırken wifidan 2-3 mbps hız alıyorum. Sitesindeki modemlerde zaten 4 tane var 5 ghz olan tek modem huawei o da 1100 tl'ye buldum. Ucuza uydunet uyumlu hızlı modem bildiğiniz var mıdır? Docsis 3 uyumlu diye aratınca da bir sürü opsiyon çıktı. Infinity 401 daha uygun, 5 ghz var gibi, ama hepsi 2.el gibi. Öneriler varsa açığım.

En son çare repeater da alabilirim ama ekstra enerji sarfiyatı var bir de modem ortada duruyor her taraftan kablo çıksın istemiyorum açıkçası.
(2) 

marmaray operasyon tarihi

mirafiori #1530747 
Wikipedia'da 2013'te kazlıçeşme-ayrılıkçeşme, mart 2019'ta ise hattın tamamı açıldı diyor. Ben sanki yavaş yavaş istasyonlar genişlemişti gibi hatırlıyorum, atıyorum 2015'te bostancı 2017'de pendik'e kadar geliyordu, yanlış mı hatırlıyorum? Timeline gibi birşey nerede bulabilirim?

logic pro midi kaydederken sesin gitmesi

mirafiori #1530449 
MIDI klavye ile bişey kaydederken yaklaşık 1 1 buçuk dakika sonra kulaklıktan gelen ses gidiyor. Yani ses gidiyor ama, ekranda vurduğum tuşların kaydolduğunu görüyorum. Monitörsüz kaydettiğim yerleri dönüp dinlersem doğal olarak kayıt var ve çalıyor. Software monitoring ve audio system monitoring ayarlarıyla oynadım ama çare olmadı. Ses gidince kaydı durdurup kaldığım yerden kaydetmeye devam edersem yine 1-2 dakika kulaklığa vermeye devam ediyor. Tecrübe eden var mı 10 yıldır kullanıyorum logic son 1 yıldır falan başıma geliyor, uzun parçalar kaydederken ciddi sorun oluyor.
(2) 

Bir ibrahim tatlises sarkisi

mirafiori #1529404 
Kebapcida arkada caliyordu, normalde ibo dinlemedigim icin bilmiyorum ama aklima takildi, boyle mapusa girdiginden ve icerideki herkesi tanidigindan bahsediyordu. Mapusa ziyarete mi gidiyor yoksa ceza mi yemis onu hatirlamiyorum. Hangi parca olabilir?

Muhtemelen best of ibo gibi bir playlistti cunku bildigim duydugum parcalar vardi dam ustunde un eler ve tek tek gibi.
(5) 

Yurtdisindan kargoyla iPad

mirafiori #1529325 
Gonderilebilir mi avrupa'dan turkiye'ye? Bir arkadasim ipadini unuttu, sigortali DHL ile falan gondersek calinma riski olur mu, gumruge takilir mi, vergi odetirler mi vs..? Kutusu falan olmayacak tabi ki, kisisel esya
(1) 

Pegasus’ta kisiel esya

mirafiori #1529302 
Yurtdisi super eko’da kg limiti kalkmis fakat sanki kesin olarak sadece bir parca olmaliymis gibi yazmislar, yani sadece belirtilen olculerdeki kabin bagajini alabilirsin gibi. Bunun yanina ayriyeten kisisel esya alinamiyor mu simdi? (Laptop cantasi, ya da laptop boyutlarinda kucuk sirt cantasi vs..)
(5) 

Arabayla yunanistan'a gitmek

mirafiori #1528866 
için 15 günlüğü 47€ olan yeşil sigorta hariç başka ne gibi masraflar olabilir? Ekstra harç falan vermek gerekiyor mu araç için, kişisel yurtdışı çıkış harç pulu hariç?
(4) 

VW new beetle nasil bilirsiniz?

mirafiori #1526996 
Ilk jenerasyon olan, uretim yili sanirim 2000-2010 arasi . Arama kriterlerime uygun olan bikac arabadan bir tanesi. Hatta spesifik olarak cabrio versiyonu. Muhtemelen duz vites olacak. Motor olarak falan donemin arabalariyla ayni motoru mu paylasiyor mesela (golf, polo vs..)
(1) 

iOS bilinmeyen numara engelleme

mirafiori #1526544 
Sessize al ozelligini actim ama yine de bildirim geliyor sonra, benim hic haberim olmadan direk mesgule gondermenin bir yolu var mi? Truecaller da yukledim ama pek ise yaramiyor. Bazi gunler 20 kere spam arama geliyor.

Hatta ideal olarak mesela 0216 baslayanlar haric hepsini engelle gibi bisey olsa iyi olur.

Whatsapp web'de eski mesajlara bakarken notifikasyon

mirafiori #1524807 
Gelmeye basladi son bikac haftadir. Eskiden yoktu sanirim. Herkesde var mi yok mu anlamadim da. Eski bir gruptaki fotografi falan acarken 'syncing with whatsapp on windows' gibi bildirim geliyor telefona, hatta bildirime basinca indirdigim mesaj da aciiyor. Aslinda gizlilik icin guzel olsa da sik sik eski mesajlara bakan birisi olarak surekli ciksin istemiyorum. Var mi bilinen bir kapatma yolu?
(2) 

Suzuki Samurai ile ilgili düşünceler

mirafiori #1522809 
Offroad yapmayacağım, en fazla mıcır yollardan ya da ezilmiş patikalardan falan giderim. Sağlamlığı ve parça bolluğu/kolay bakımı vs cazip kılıyor, fiyatlar da bütçeme giriyor. Keyif aracı olacak haftasonu şehir dışında dolaşmak vs...

Baktığım modeller 91 model olanlar falan, o jenerasyon. 1.3 motor.

iCloud senkronizasyon yaparken bildirim

mirafiori #1522397 
Gidiyor mu telefona? Whatsapp webde artik eski mesajlara bakarken telefona bildirim geldigi gibi.

Windowstaki icloud klasorunden fotograf yuklerken falan
(2) 

Instagram ve Messenger'da yakin arkadaslarin altlarda olmasi

mirafiori #1520009 
Neredeyse her gun konustugum 2-3 insana ne zaman bisey gondermek icin facebooktan paylas desem, cikan listede cikmiyorlar. Ismi yazmaya baslayinca da yine ayni sekilde ilk cikan sonuclar onlar olmuyor. En uste en sacma, yillar once oylesine ekledigim ekledikten sonra 0 interaksiyonum olan insanlari en ustlerde cikariyor. Aynisini instagram da yapiyor.

Yakinimdaki herkesden ayni seyi duyuyorum ama internette bulamadim bunun cozumu falan yok mu gizli bir ayar falan?
(5) 

Bosanma sonrasi farkli soyisimle ucaga binmek

mirafiori #1519680 
Bir tanidigim milleriyle yurtdisina bilet almis. Bileti aldigi surede devam eden bosanma davasi su an sonuclanmis ve soyadi degisti. THY ise simdi isim degisikligi veya iade yapmiyor bilete. Ofise gitmis mahkeme kagidiyla bin sorun olmaz ben hep oyle yapiyorum demisler.

Tecrube eden var mi? Bana garip geldi hadi diyelim turkiye'den cikti geri donerken nereden bilecekler mahkeme kagidinda ne yaziyor?
(4) 

Windows 10 birden fazla tiff'i birlikte acmak

mirafiori #1516499 
Windows 7'deyken birden fazla tiff dosyasini ayni anda birlikte ac diyip photoshopta acilabiliyordu. Windows 10'dan sonra sadece 1 tiff dosyasi birlikte ac yapilabiliyor. Cozumu var mi bunun? Benzer problem yasyan oldu mu internette aradim bulamadim...
(3) 

Rakiya yakin ouzo onerisi

mirafiori #1515544 
Yunan restoranlarda aldigim ouzolar hafif sekerli gibi oluyor rakiya gore, bizim rakiya daha yakin olan markalar var midir? Barbayanni duyardim ama denemedim hic.

street view'de belirli bir tarihin silinmesi

mirafiori #1514407 
Street view evin onunden gecmisti simdi guncellemisler ama o goruntuyu bulamiyorum. Yani kronoloji kismindan silinmis. eskiler- agustos 2020 - aralik 2021 vardi aralik 2021 silip ocak 2022 koymuslar. Linkten tarihi degistirmeyi denedim ama olmadi. Wayback machine'de yok tabi bunlar. Nasil bulunabilir var mi bi trick? Internette bulamadim herkes kronoloji kismini nasil acacagini yazmis ama benim derdim o degil... Ust sokakta aralik 2021 duruyor ama benim sokaga gelince silmisler.

Daha once de benzer bir durum oldu, su anda bulunmuyor o tarih mesela ama eski kaydetitgim bir linkten acinca goruntuler var. Yani silinmis degiller.
(3) 

Camdan bağırmalı telefonsuzluk reklamı

mirafiori #1514119 
Eskiden national geographicte dönen bir reklam vardı sene 2000ler ortası telefon yok dunyanin %70inde gibi camdan bagiran italyan dayilar vardi antonioooo diye. Bulunabilir mi?
(3) 

Komşu gürültüsü bastırma cihazı

mirafiori #1511247 
Yıllardır gürültücü partici tvci komşuculara karşı 3m 1100 sungerleri kullaniyordum ve memnundum fakat yeni evde gurultucuden ziyade cok erken kalkip ise giden hazirlanirken saga sola yururken ses cikaran bir insan var ve tikaclar bu tarz seslere karsi etkili degil (tavan titremesi) hatta neredeyse arttiriyor sesleri cunku baska bisey duymayip sadece bunlari duyuyorum

Var midir bu tarz gurultuleri de kesebilecek bir cihaz, icat?

Silikon tikac aldim oturmuyor cikiyor igrenc bisey. Boyle sekilli 2 tane yarim kure gibi olan tikaclar var denemedim ama rahat durmuyor.
(3) 

dana etli adana kebabı hangi yörenin?

mirafiori #1510992 
sb. bazı tariflerde %80 kuzu %20 dana gibi oranlar oluyor. benim bildiğim ve sevdigim adanada dana olmaz. bu belirli bir yöreye ait bir tarif mi?
(7) 

Maske ile iphone açmak

mirafiori #1510166 
Son zamanlarda fark ettiğim ve sinir olduğum bir durum. Webde araştırmama rağmen bir çözümünü bulamadım. Mesela maske yok, telefonu kaldırdım yüzüme, tanımadı, elim gözümü kapıyordu vs..., anında şifre soruyor. Ama maske varken rastgele 10 kere indir kaldır aç kapa yapmam gerekiyor şifre girme yerinin açılması için.

Sanırım apple watch ile açabilme özelliğinden sonra oldu bu biraz... Nedir bunun çözümü, kapalı ya da kalabalık yerlerde maskeyi indirmeden açmama izin vermiyor resmen.

Apple forumlarında ya da redditte benzer bir konu gördüyseniz de paylaşabilirsiniz.
(1) 

Google mapste asıl google mapse geri dönmek

mirafiori #1508522 
Soruyu nasıl soracağımı bilemediğim için internette arayamadım. Google'da bir mekan aratınca, sağda çıkan mekan bilgilerine, fotosuna falan basınca google maps açılıyor, fotolara falan bakıyorsunuz ama haritaya geri dönemiyosunuz. Geri logosuna basınca google web aramasına geri dönderiyor. Mekanın haritada yerine basmak için ya oradaki haritaya basıcan ya da direk mapsten girmiş olucan. Fotoğraflardan haritaya dönmenin bir yolu var mıdır? Bir yerde tuş falan var da ben mi göremiyorum? Yıllardır rahatsız eden bir durum.
(4) 

Luletasi pipo nereden alinir?

mirafiori #1507390 
Hediye alacagim, pek anlamam. Kapalicarsidaki dukkandaki fiyatlar yuksek geldi (Guzelce olanlar 1000 tl ustu). Gittigidiyor'da 250-300'e satildigini gordum benim butcem de o kadar, tarzina gore 400e kadar olabilir. Onlar dandik midir? Bazilari kullanilmis sanirim yanik duruyor, temizlenebilir mi? Nerelerden bakilabilir? Internetten olmasi tercihim.
(3) 

Korona pozitif olunca ucak bileti iade ediliyor mu?

mirafiori #1506414 
Onceden alinmis iadesiz promosyonlu ucak bileti tarihi yaklasirken pozitif oldugunu fark edersen aciga alma mumkun oluyor mu? Merakimdan soruyorum. (THY, sitede esnek bilet falan diyor dedigim gibi benimki promosyon)

White wedding dream pop versiyonu

mirafiori #1505923 
Spesifik bi istek ama billy ifdol white wedding parçasının bi dream pop coverını duymuştum şimdi bulamıyorum sanırım hatun bir vokalist vardı... Bilen çıkar mı? Şarkı direk white wedding miydi yoksa bi kısmında nakaratını mı söylüyordu hatırlamıyorum.
(4) 

IKEA endüksiyon ocağın durup durup ötmesi

mirafiori #1505159 
Normalde dokunmatik kısma su falan gelince ötüyor ama bugün bişey oldu sabahtan beri kendi kendine ötüp duruyo, üstünde ötmeyi kapatma tuşu yok tabi ki, şalteri kapayıp açtım ama geçmedi, ıslaklık,yağ vs yok iyice sildim yine ötüyor. Neden olaiblir ki?
(1) 

Elektrikli çaydanlık önerisi

mirafiori #1505130 
Çay makinesi diye de geçiyor heralde, nelere dikkat etmek lazım alırken, bazısı çok benzer dururken (materyal, watt, hacim vs..) fiyatlarda aşırı farklar var.

Bir de mesela bunlarda üst kısma bildiğimiz türkiş çay değil de yeşil çay,bitki çayı falan koyarsak oluyor mu yine?
(12) 

Evi kokutacak mumlar

mirafiori #1504029 
Ikea’dan sagdan soldan aldigim ucuz mumlar birak evi kokutmayi etrafindaki alani bile kokutmuyor. Evimin tumblrci kiz evi gibi kokmasi icin yankee candle tarzi pahali mumlara para mi bayilmak lazim? Eve girince, otururken falan hos bir koku olsun istiyorum.
(1) 

Kurulumu kolay ortak takvim olusturmak?

mirafiori #1500579 
Grubumuz icinde ortak takvim olusturmak istiyoruz, kimimiz outlook kimimiz thunderbird kullaniyor.

Bir kisinin outlooktan kurdugu takvimi ekleyince biz ekleyemiyoruz, ya da o kisi guncelleyince bizde guncellenmiyor. Biz mi kuramadik bilmiyorum.

Alternatiflere baktim ama cok da bisey goremedim. Google calendar kurmayi denedim ama herkesin yeni hesap acmasi gerekiyor o durumda pratik degil o yuzden..

Kurulumu hizli, windowsla senkronizasyonu kolay ortak takvim var mi bildiginiz? Ucretsiz tabi :)
(6) 

Android tv box önerisi + airplay

mirafiori #1497765 
Aptal tv olduğu için ve her film izlemek istediğimde 10 metre hdmi çekmek istemediğim için bi tv box alacam, popcorn time yüklenmesi önemli ama android olan herhangi birine kurulabiliyor sanırım. Bazı arkadaşlarımda çok dandik boxlar gördüm, kumandada basınca 1 dakika sonra tepki gösteriyor, yavaş, bağlantı sorunları var vs.. Kalitelisi nasıl ayrıştırlır? Mi box s iyi mi, yoksa markasız çin malı şeylere mi bakmak lazım? Önerileri beklerim.

Bir de bu cihazı aynı zamanda ses sistemine bağlayıp, tv kapalı olduğu zaman telefondan bluetooth/wifi ile müzik çalayım da istiyorum. Gözlemlediğim kadarıyla smart tvsi olanlar mesela iphone üzerinden airplayden televizyonu seçince direk bağlanıyor, tvde ne varsa duruyor ve müzik/video vs.. vermeye başlıyor. Bu kutularda mevcut mudur bu özellik, nasıl aramak lazım?

Bonus : Apple tv de düşünebilirim ama popcorn için jailbreak yapmak gerekiyor sanırım, süreç sancılı mı, yapınca sorunsuz çalışıyor mu tecrübeleri beklerim.
(3) 

M1 macbook air hakkında düşünceler

mirafiori #1497596 
%95 logic pro kullanmak için mac alacağım. Zaten güçlü windows desktop var. Hem taşınırlığı falan da kolay olsun diye pro yerine MB air düşünüyorum.


Şimdi biraz ara bir dönem, bu ayki etkinlikte sadece m1x'li macbook pro tanıtılcak diyorlar, M2'li airlar muhtemelen ilkbahar sonu gibi tanıtılacak.

Aşırı acil ihtiyacım yok, beklemeye değer mi? M1 alayım geçeyim mi? Özellikle logic pro ile kullananlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Redditte ve farklı forumlarda karışık yorumlar var. Kimisi aşırı iyi diyor kimisi kaldırmıyor diyor.
(6) 

filmin sonunda "bütün film aslında kafası iyiymiş" filmi

mirafiori #1497127 
Aklınıza gelen ne var böyle film? Dizi de olabilir. Film boyunca yaşananlar aslında ana karakterin uyuşturucu kullanmasından dolayı olan hayal ürünüymüş filmi. Bonus olarak gerçekten olmuş/aa o kısımda kafası iyiymiş aslında şeklinde karışık filmler de olur.
(5) 

Okullarda törenlerde falan çalan new age müzik

mirafiori #1495944 
Böyle www.youtube.com burdaki gregorian abiler gibi vokaller vardı, ama söz yok OoooOOooo OOooOO öyle söylüyorlar. Altyapı benzer. Aynı şekilde bu parçanın da altyapısı benzer mesela www.youtube.com

Böyle aklımda kaldığı kadarıyla böyle ilkokulda törenlerde konuşmalar yaparken arkada çalan müzik olarak kalmış birine çağrışım yaptıysa ne ala saatlerdir arıyorum bulamadım.

not : vangelis - conquest of paradise değil
(11) 

türkiyeden yabancılara hediyelik yemek

mirafiori #1495796 
ne gidebilir? baklava aşırı tatlı geldi bir dilim baklavayı 3 kişi yediler. lokuma bayılmadılar. tatlı pek sevmiyorlar genel olarak... leblebiyi daha çok beğendiler.
(1) 

İkili hoparlör kablosunda çapın önemi var mı?

mirafiori #1494986 
2x0,75mm², 2x1,50mm², 2x2,50mm², 2x4,00mm² gibi boylar var. Standart amfiye eski stereo hoparlör için alıyorum. 0.75 yeter gibi ama fark eder mi aralarındaki fiyat farkı çok az...
(4) 

Paralimpik oyunlarda farklı engellilerin nasıl yarışması

mirafiori #1494695 
Bu soruyu bikaç gün önce ya burada ya sözlükte ya da redditte gördüm ama tekrardan bulamadım. Mesela iki kolu olmayan ve iki bacağı olmayan atlet nasıl aynı yüzme yarışına katılabiliyorlar, birinin birinin üstünde avantajı yok mu? Neye göre belirleniyor? O gün gördüğümde okumadım, dün gece yatınca kafama takıldı uyuyamadım...
(2) 

Kadıköy civarı antijen (hızlı) covid testi

mirafiori #1492685 
Seyahat için lazım. Nerede bulurum, fiyatlar nedir? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Normal pcr test de olur ama antijenin daha ucuz olabileceğini düşündüm…
(6) 

Online sanal kart var mı?

mirafiori #1488555 
Kendi bankamdan/hesabımdan açmaya alternatif olarak, internetten sanal kart açabileceğim bir hizmet var mı? Bir siteden kolayca açayım kişisel bilgilerimi vermeden sonra kredi kartımla para atayım oraya mesela. Nasıl aratacağımı bilemediğim için buraya yazdım. Yerli olması büyük bonus.

ek : yorumda da yazdım da, aradığım şey daha çok internetten bir platform üzerinden türk lirası bazlı ön ödemeli mc/visa kart satın almak, böyle hesaptı bişeydi uğraşmadan.
(3) 

Konya/Karaman sınırındaki bu yer neresi?

mirafiori #1487921 
37.59727214107188, 33.04510610002384 uyduda kazı alanı gibi duruyor ama hiç bir fotoğraf ya da imleç yok. Su seti ve yol gibi bişeyle ayrılmış sanki ortadaki yapılar antik yapı gibi duruyor ama anlayamadım tabi, taş ocağı vb de olabilir... Bir de fotoğraflarda yakınlarda dolaşınca türkmenkarahüyük isimli peribacası fotoğrafları var, orada da mı mevcut?

www.google.com!3m1!1e3
(5) 

Viski onerisi

mirafiori #1487714 
Ozel bir hediye icin Turkiye'de ya da duty freede olmayan, lezzetli, niche 0-45€ viski onerileriniz var midir? Avrupa'dan alinacak. Bana oban, laphroaig ve lagavulin onerildi ama sanirim macrocenterda vs bulunabiliyorlarmis.
(1) 

Deniz börülcesini çiğden mi dondurayım hazırlayıp mı?

mirafiori #1487540 
Bulunduğum yerde pek bulunmuyo diye bol bol aldım donrururum diye de nasıl dondurmak lazım?
(2) 

Anthony Bourdain Roma Bölümü

mirafiori #1487104 
Roma'ya gittiği bölümde pizzeria bonci'ye gidip adama hawaii pizza yaptırıyodu adam yapıyodu dur iyileştirim diyip üstüne soğan ve biber koyuyordu sonra beğeniyodu ikisi de. Bulamadım o bölümü hangi bölüm olduğunu bulabilir miyiz? Bi tane parts unknown rome bölümü var youtubeda ama orada yok, başka bölüm olması lazım...

mobil görünümden çık