(2) 

Split klima kokusu

mirafiori #1438803 
Son zamanlarda mutfakta giderek artan böyle, nemli, hafif küflü, soyunma odası, terimsi bir koku vardı, nerden nerden en son klimadan geldiğini tespit ettim. Açtım baktım filtreler tertemiz (Ev sahibi yeni değiştirdim demişti). Ben yıkadım yine de filtreleri. İnternette dry modda çalıştırın bikaç saat demişler şimdi onu yapıyorum da bu koku neden olur? Dry mod sorunumu çözer mi adam mı çağırmak lazım?
(2) 

İnternet hızıyla ilgili

mirafiori #1438336 
fast.com'dan yapınca 100-110 çıkıyor, speedtest'te 130-140 çıkıyor. Geçen steamden oyun yüklerken 21-22 mbps yazıyordu. Bu steamdeki 21-22 de 210-220 olmuyor mu? Gerçek hızım hangisi acaba? Wifila bağlanıyorum tabi, ethernet çekemem (evde olmadığı için test de edemiyorum) ama belki daha kalite bi wifi kartı alabilirim eğer evdekinden yavaş hız geliyorsa. (illa bişey alacaksam yatırımı wifi kartına yaparım çünkü kabloyu dolaştırcak saklayacak yer yok)

Evdeki abonelik kaç mbps için bilmiyorum kiranın içinde olduğu için ama sağlayıcının sitesine göre binaya 900 geliyor.
(5) 

Motor tecrubesi olmadan uzun yol yapma

mirafiori #1437880 
Daha once sehir icinde kisa mesafede elektrikli scooter tarzi seyler kullandim, onlar da max 50km/h limitliydi zaten. Simdi biraz yol yapayim diyorum scooter kiralama ucuz da 125cc falan bisey alsam tek basima cok zorlanir miyim 3-4 saat yol? (otoyol degil)
(4) 

Evde kanalizasyon kokusu

mirafiori #1436876 
Arada sırada fena kanalizasyon kokusu geliyor, bugün kokuyu alınca burnumla araştırma yaptım, banyodan değil de mutfaktan geliyor, ama bulaşık/çamaşır makinesinden, musluktan ya da tezgahın altından da gelmiyor gibi. Yani heralde bikaç saniye bi yerden giriyor sonra gidiyor o yüzden belki ben bulana kadar mesela musluktaki koku gitmiş oluyor. Günde 1 bazen 2 geliyor. Yarın ev sahibini arayıp soracağım binada falan da başka var mı, bişey yapılabilir mi diye de nereden geliyor olabilir bu koku? Böyle kanalizasyon/çürük yumurta kokusu.
(15) 

4-5 gün arabada tek başına kalmak

mirafiori #1436209 
Bu sene tek başıma tatil yapacağım ilk defa. Bütçem fazla değil ve fazla yer görmek mümkünse ıssız yerler görmek istediğim için araba kiralasam 4-5 gün arabada uyuyarak geçirebilir miyim acaba? En büyük sorun büyük wc olur gibime geliyor onun dışında başka ne gibi zorluklar olabilir? Duş sorun değil deniz var. Yemek de hallederim dışarıda ya da hazır yemeklerle.
(3) 

skype alternatifleri

mirafiori #1435903 
nelerdir? Skype'ta mikrofonları mutelesek bile her zaman bir beyaz gürültü var. Kafayı yiyorum. Discord'ta hem ses hem pop-up pencerede sıkıntı yaşıyoruz(pop-up küçültünce kendi görüntün karşıdakinin görüntüsünün üstüne geliyor mesela)

Başka hangi programlar var düzgün çalışan? Bu beyaz gürültü olayı kafayı yedirtiyor bana ( sadece bende de değil anlaşılan techcommunity.microsoft.com )

Pop-up penceresi de düzgün çalışmalı bir de zoom gibi data madenciliği yaptığı ifşa olmuş (hepsi yapıyor da yani daha güvenli gözüken birşey tercihimiz) bişey olmasa daha iyi olur.
(2) 

Ucuz çakma dyson süpürgeler nasıl?

mirafiori #1435268 
Şarjlı dik süpürgelerden almak istiyorum tabi dyson alacak kadar param yok. Çin malı garip markalı ürünler var çok ucuza ya da bir tık üstünde hoover gibi markaların var yaklaşık 100€'lara. Xiaomi'nin de bir kaç modeli var bu şekilde. Speclere baksan dysonu dövüp geçiyorlar wattaj olarak, kpa olarak vs... Tabi deneyip alma şansı yok. Dövemeyeceklerini de biliyorum

Sizce risk alınıp alınır mı 60-100€'luk alternatifler yoksa yerdeki saçı ekmek kırıntısını bile çekmeyeceği için 1 dakikada çöp mü olur? Batarya konusunda hepsinin bir tık sıkıntılı olacağını kabullendim de çekme gücü önemli. Daha önce kablolu hoover süpürge almıştım standart yer tipi süpürgelerden dediğim gibi saçı kırıntıyı çekmiyordu kartuşu biten printer gibi evin köşesinde durdu yıllarca
(1) 

Open source pdf driver var mı?

mirafiori #1434425 
Bildiğiniz ücretsiz istediğim boyutu yazarak pdf çıktı almamı sağlayacak driverlar var mı? Spesifik olarak Rhino'dan çizdiğim şeyleri mesela 105x300 oldu o ölçüleri yazıp pdf kaydetmek istiyorum. Adobe yapıyor tabi ama bana bedava bişey lazım, ticari kullanımda sıkıntısı olmayan.
(2) 

Bilgisayarda Google maps'te çizdiğim rotayı telefonda kullanma

mirafiori #1432879 
Nasıl kullanılıyor yavvv? Uğraştım uğraştım rota çizdim tabi pc'de kalıyor. İnternette my maps üstünden çiz demişler, ok çizdim, telefonda açınca çizdiğim rota şeklinde çıkıyor ama navigasyon kullanılmıyor o rotada. Nasıl kullanabilirim? 6 tane nokta var ve aralarındaki yollarıda sürükleyip değiştirdim bazılarının. Sanıyorum tarayıcıdaki linki kopyalayıp atınca telefonda çıkıyor (Attım ve evet çıkıyor) ama denemedim tabi, bu şekilde kesin çalışıyor mu?

Bonus olarak ilk konum olarak bir adres değil de mevcut konum ayarlanabilir mi?
(3) 

twitter'da yeni sayfaya gitmesi

mirafiori #1431265 
Gunde ilk defa actigim zaman takip ettigim insanlarin begendigi twitler falan oluyor, ben de bakiyorum onlara, ama bazisi anasayfada fotorafi vs buyuturken bazisi da yeni sayfaya goturuyor, yeni sayfaya goturunce de geri donunce butun o aktivite twitleri gitmis oluyor.

Yeni sayfaya gitmemesi ya da dondugumuzde twitlerin kaybolmamasi icin ne yapmak lazim ayar mi var eklenti mi var?
(4) 

Evdeki boya kokusunu gidermek için

mirafiori #1430367 
Evin bir köşesine yarım soğan, bir kase kabarta tozu, ya da bir kova su koymak gibi yöntemler işe yarıyor mu? En etkili yöntem nedir?
(5) 

Pc yere düştü

mirafiori #1428809 
Ya taşınırken kasa yere düştü bel seviyesinden neredeyse. Cpu fanı çıkmış yerinden ama görünürde bışey yok kırık çıkık, kurdum ettim basınca açılmadı.

Yaptığım şeyler; ekran kartını söküp taktım, olmadı. Ekran kartının kablosunu psudan çekip denedim, olmadı. Anakarta bağlı tum kabloları oynattım söküp taktım, olmadi.

Ön panel çıktı diye power switchi söküp tornavidayla manuel açma denedim, olmadı.

Tahminimce psu hasar gördü çünkü basınca anlık hiç hareket olmuyor. Nasıl tanımlayabilirim kesin olarak problem nerede?

Psunun kablosu takılı ve swithi açık bu arada :).
(1) 

hotmail/live aktivite geçmişi - hackerlar nereli?

mirafiori #1427673 
güvenik için kayıtlı olan 2.mailime mail geldi de şifre sıfırlanmaya çalışılmış, nereden bakabilirim nereden falan yapıldığına? aygıtlar sayfasında kayıtlı bilgisayar gözüküyor, son loginler yerinde sıfırlama mailinin geldiği gün/saatte aktivite yok.

account.live.com bu sayfada benim standart loginlerim haricinde automatic sync yazan ve baya bir gündür, günde 4-5 kere olmak üzere, dünyanın her bir yerinden olmak üzere IMAP yazan aktiviteler var bunların da ne olduğunu anlayamadım.Type: unsuccessful sync yazıyor.
(2) 

Transferwise türkiye'den euro gönderme

mirafiori #1426225 
Türkiye'den avrupa'ya euro göndermek isteyince yatırılacak hesap olarak belçika iban'ı veriyor. Bu iban'a yatırdığımızda swift ücreti kesilmiyor mu onu merak ediyorum, garanti olması için tl'den euro'ya mı atmak lazım?
(4) 

İnstagram hesabını düzenli gizli/açık değiştiren tipler

mirafiori #1423363 
Amacı ne bunların yavv? 3 gün kapalı, yarım gün açık, iki günde bir açık vsvs.
(5) 

Bezeler pişmiyor

mirafiori #1418853 
Ayırdığım yumurta beyazları çöpe gitmesin diye 4 seferdir beze yapıyorum, olmuyor. Az önce yine çıkardım fırından, yine sünger gibi, play-doh ya da marshmallow gibi olmuş. Hiç bir sertliği yok. Berbat. Sıkınca falan sıkılıyor kalıyor öyle.

Bir yumurtaya bir kaşık şeker gibi koydum, çok çok az tuz koydum, kabı ters çevirince akmayana kadar çırptım. Belki az çırpıyorumdur diye bugün abartıp 10 dakika falan çırptım. 100-110 derecede 60-80 dk pişiriyorum. Yok olmuyor. Neyi yanlış yapıyorum ki?
(5) 

Corona tedavisinde kullanılan ilaç

mirafiori #1418684 
Birinden bişey duymuştum da, hastanelerde bir ilaç veriyolarmış ağır hastalara. Corona'yı "tedavi" ediyormuş ama yan etkileri bilinmiyormuş zehir gibi bişeymiş, bikaç ay sonra herkes karaciğer yetmezliri,kör vs.. olabilirmiş. Xintil mi öyle bişey dediler.

Araştırmasını yapacaktım adını unuttum.
(5) 

Uzun çekim kahveye ne denir?

mirafiori #1417430 
Espresso bardağını doldurunca lungo oluyor, ben istiyorum ki mesela cappuccino fincanına doldursun, ama americano gibi üstüne su ekleyerek değil de, espresso makinesinden su akıtmaya devam ederek, kahveden geçmeye devam etsin ve sulandırmış olmayım. Bunun bir adı var mı?
(3) 

Havalimanına inen uçakların hepsi kargo mu?

mirafiori #1417167 
www.flightradar24.com Dünyanın her tarafından uçaklar geliyor gözüküyor, bunların hepsi kargo mu?
(2) 

uluslararası banka transferi süreleri

mirafiori #1416868 
Bir arkadaşım amerika'ya para gönderdi de 15 gün oldu gitmedi diyor, bankalar da bişey demedi. Alıcı sormuş bankaya henüz gelmedi demiş. Kendi bankası da laf gevelemiş. Normalde 4-5 iş gününde gitmesi lazım. Virüs yüzünden yavaşlar mı? Yoksa normal süresi zaten 1 ay mı?
(1) 

Kredi kartımın skt bitmiş

mirafiori #1416181 
Tek kartımdı, yurtdışındayım. Tek çare birinin bir şekilde alıp bana kargolaması mı? Biten kartı uzatma talep edilebilir mi? Bir de garanti kartını apple pay'e ekleyebiliyor muyuz?
(9) 

Hızlı ekmek alternatifi

mirafiori #1414783 
Böyle ûstüne bişey koyayım yiyeyim tadında hamur işi ne var son dakika yapmalık? Dinlenmesi ve uğraşması çok olmasın malzemeleri karıştırıp pişireyim gibi. Kitchenaid yok
(3) 

iphone hotspotu "bağlamama"

mirafiori #1414704 
nasıl soracağımı bilemiyorum da, evde internet yok, sınırsız mobil paketi almıştım, o da meğer sınırsız değil 500 gb'mış. Hiç bir yerde de yazmıyor tabi. Neyse bir de terms and conditionsta garip garip maddeler var da, işte hotspot kullanımı normal mobil kullanımını geçmemeli gibi gibi saçma şeyler.

soru şu; bilgisayarı hotspotla bağladığımda, sanki o hotspot değil de telefondan harcıyormuşum gibi operatörü kandırmanın yolu var mıdır?
(3) 

Evde kelebek problemi

mirafiori #1414207 
Bu eve yeni girdim, oda tuttum yani. Ev sahibi evde değil. Bikaç gündür kelebek bastı evi onlarca var. Benim fazla gıdam zaten yoktu, evi de kurcaladım öyle kurtlu kelebekli bişey göremedim. Nereden çıkmış olabilirler? Nasıl yok ederim bunları? Zararsızlar ama bu kadar fazla olunca rahatsız edici.
(1) 

blender kullananlar var mı?

mirafiori #1412791 
program olan. 1-2 sorum var da.
(2) 

Yine bir depozito sorunu

mirafiori #1412500 
Merhabalar, italya'daki evimi 29 şubat'ta boşaltmıştım, kadın depozitoyu 14 gün içinde yatıracağını söyledi. Ben de bekledim bişey yazmadım. 15-16. gün gibi yazdım, ses yok. Aradım açmadı. 1-2 gün daha bekleyip bi daha yazdım bu sefer bana dediği şey "siz durumun farkında mısınız?". Tam dayaklık ya. Ne demek virüs var diye depozitoyu yatırmamak? Ben hesabına yatırmıştım zaten, o da geri uygulamadan bana geri verecek. Virüsle alakası yok durumun. Sanki nakit vermesi gerekiyor. Ben de cevap verdim sence bilmiyor muyum durumu, uygulamadan yatıracan işte diye kibarca. Cevap vermedi tabi. Napsam ki? Bir önceki evden çıktığımda da vermemişti avukata vermiştim adamı. Bi tane mi düzgün ev sahibi olmaz...
(2) 

Clair de Lune üstüne yapılmış fransızca şarkı

mirafiori #1410532 
Bir parça arıyorum 2 gündür, sakin bir parçaydı, synth ve hafif bir kick snare ritm var. Üstüne fransızca kadın vokal sözler var bazen de uu aaa harmoniler giriyor. Clair de Lune melodisinde müzik hatta şarkının adı da sanki -emin değilim- bişeybişey (suite bergamasque) gibi birşeydi. Muhtemelen bir 2010'lar parçası.

Bişey çıkaran varsa bin teşekkür.
(8) 

0 bulaşık yemek önerileri

mirafiori #1409061 
Yeni bir eve çıktım da, mutfak berbat durumda. En az 2 günlük daha temizlik işim var. Bu arada ne gibi şeyler yiyebilirim 0 uğraş ve 0 bulaşık ama zararlı da olmayan? Akla direk muz geldi ama o da kesmez. Dışarıda yemeyi minimal tutmak istiyorum.

0 derken, ekmeğe nutella sürmek için kirlenen bıçak dahil istemiyorum. Plastik falan da genelde 100lü satılıyor onu da eleyelim şimdilik.
(2) 

Blender vs 3DS max

mirafiori #1406046 
Yıllardır rhino kullanıyorum, şimdi poligon modellemeye gireceğim de bu ikisinden hangisine çalışsam bilemedim. Hali hazırda biraz blender temelim var, 3ds hiç kullanmadım. Genelde mobilya/iç tasarım için kullanacağım. Blender'ın kumaş simulasyonu falan işime yararmış gibi geliyor. İnternette biraz baktım 3ds kullananlar böyle yastık falan yapmak için marvellous kullanıyor.

Beleş/Paralı farkı dışında baskın gelen artılar eksiler var mı bu ikisi arasında?
(11) 

Basit Linux

mirafiori #1403066 
Eski bir laptopum var da windows çok hızlı çalışmıyor. Basit internet dolaşımı, whatsapp web, notepad falan için en "user friendly" ve "hafif ve hızlı" hangi linux? En çok ubuntu kullanılıyor sanırım. Chrome os gibi bişey vardı sanırım ama duruyor mu bilmiyorum. İstiyorum ki terminal kullanımım minimal olsun, daha hızlı verimli çalışsın winden. Bloat bişeyler olmasın vs. Değer mi?
(1) 

Google Maps tüm otobüs hatlarını görüntüleme

mirafiori #1401764 
Böyle bir özellik var mıdır? Google Maps'te hatların olduğunu biliyorum, mesela Beykoz-Şile dediniz açtınız navigasyonu toplu taşıma dediniz size oraya giden tüm otobüs hatlarını gösteriyor, geçtikleri yolla birlikte. Ben mesela istanbul anadolu yakasındaki tüm otobüs hatlarını aynı anda görüntülemek istiyorum harita üstünde diyelim, var mı bunun yolu? Kenardan public transport açınca bir tek raylı hatlar çıkıyor.

Bu arada benim bakmak istediğim bölge çok daha ufak ve daha az hat olan bir alan. İstanbul'u örnek olarak verdim.
(4) 

Ekstra bagaj satın alma

mirafiori #1400346 
Yurtdışı uçuş için pegasus'un da thy'nin de sitesinde bulamadım. THY'nin sitesinde ekstra bagaj hesaplayıcı diye bi sayfa var orada da en fazla 10kgya kadar seçtiriyor kg başı 8€ diyor. Muhtemelen halihazırda olan bagajın kilo aşımı için satılan paket bunlar.

Ben ikinci hatta belki üçüncü bagaj nasıl alınıyor kaç para oluyuor onu merak ediyorum bilgisi olan var mı? Havalimanında inince görüyorum bazen böyle bir araba dolusu bavulla gelenler oluyor.

Bir de THY'nin sitesinde "Spor ekipmanı/enstrüman gibi özel olarak tanımlanmış eşyalar fazla bagaj statüsünde değerlendirilemez. Özel statüdeki bagajlar satış ofisleri üzerinden satın alınabilir." yazıyor. Yani bir bagaj veriyorsam bir de gitar vermek istiyorsam sıkıntı çıkmıyor anladığım kadarıyla önceden belirtilerek alınırsa?
(7) 

Yurtdışından türkiye'ye ev taşıma

mirafiori #1400013 
Okul bitti 1.5 yıldır iş arıyorum ama hiç bişey bulamadım. Ailemin parasıyla da burada daha fazla kalamayacağım için mecbur dönecem. Tam bilmemekle birlikte 4-7 m3 arası eşyam var, babam bir yere sormuş 800-1000€ demişler 5m3 için. Araştırmaya devam ediyoruz da sorayım dedim burada daha önce yapan oldu mu fiyatlar nedir ve ayrıca bilmem gereken prosedürer var mı. Naklihane belgesi alınması gerekiyormuş sanırım da ben türkiye'ye kesin dönmüş durumunda olmak istemiyorum. Fazla da bilgi yok internette malum.

Not: italya
(2) 

Avrupa'da restoran açmak

mirafiori #1398812 
Meraktan söyle bir baktım, italya için baktım özellikle ama diğer ülkelerde de çok fark edeceğini sanmıyorum. Restoran açmak için gerekli izinler, şirket masrafları vb. Sadece 100-150bin € civarı tutuyot gibi şeyler okudum. Aşırı fazla geldi bu dönerciler falan nasıl açıyor ki çoğu kaçak gelmiş insanlar. Almanya'da falan da öyle midir?
(5) 

Evi çam kokutmak

mirafiori #1397066 
Bu sene gerçek çam aldım, yakından güzel kokuyor da eve çok yayılmadı. Dökülen iğneleri elimde kırınca da güzel kokuyor ben de toplayıp kaba koydum kaloriferin üstüne koydum da yine yayılmadı. Nasıl bir sistem yapılabilir kokuyu yaymak için?
(8) 

Bir bölgenin terk edilmesiyle ilgili kaynak

mirafiori #1396611 
Bir proje yapıyorum da, ufak bir şehrin, zamanında çok canlı olan bir bölgesinin bugün sinek avlaması, kimsenin geçmemesi, dükkanların yarısının falan kapalı olması durumu var. Mesela bugünkü Taksim/Beyoğlu gibi. Aslında nedenler ve sonuçlar belli ama hep halk diliyle, bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

Dükkanlar kapanmaya başlayınca insan trafiği azaldı, trafik azaldıkça dükkan kapanma hızı arttı.
Mesela bu durumda ilk dükkanlar neden kapanmaya başlar?

Eskiden oraya gelen insanlar artık gelmiyor.
Neden gelmiyorlar? Bugünkü duruma nasıl geldi?

Bunları böyle biraz daha teknik bir dille anlatmam lazım ama nasıl aramam gerektiğini de bilmediğim için kaynak bulamıyorum.
(14) 

Hırsız gibi dolaşıp duruyorum

mirafiori #1395655 
Dükkanlara giremez oldum, kıyafet dükkanı, market, züccaciyeci fark etmiyor, rastgele dükkanlarda genelde hem girip çıkarken, bazen -daha da kötüsü- sadece çıkarken alarmı öttürüyorum. Üstümde başımda yeni kıyafet falan yok, yeni bir kart da yok yıllardır taşıdığım kartlar. Bir de telefonum oluyor başka bişey olmuyor. Farklı kıyafetler giyerken de ötüyorum o yüzden sorunu kartlara indirgedim, bir gün COS'a bakıyodum çıkarken yine öttüm dedim deniyeyim bari tek tek kartları elime alıp geçtim hiçbirinde ötmedim. 7-8 tane kart olduğu için acaba 1-2-3 tanesi birlikte falan mı tetikliyor öyle olabilir diye düşündüm de denemedim tek tek. Düz market alışverişlerimde bile huzursuz olmaya başladım alarm fobim oluştu artık. Ne yapmalıyım böyle demanyetize olmanın bir yolu var mı?

Ekleme: yani hiç bişey almasam ellemesem bile ötüyorum. Farklı tecrübelerde üstümde değişmeyen tek şey cüzdan(kendim yaptım), telefon, para ve kartlar.
(7) 

Ev kapıları kilitlenmiyor

mirafiori #1393341 
Evin oda kapıları oldukça eski, bir de maskelemeden falan boya atmışlar üstüne. Bu kapıların kilitlenmesi lazım ama anahtar oynamıyor yerinden. Farklı anahtarları farklı kapılar üstünde denedim acaba ondan mı diye ama ondan değilmiş. Bıçakla kazıdım boyanın etrafındaki boyaları ama yine de oynamıyor. WD40 da sıktım. Ne yapmak lazım?
(1) 

Madrid Türk restoranı

mirafiori #1392819 
Var mı donmuş dönerci olmayan, ocakbaşı fırın falan olan bildiğiniz?
(5) 

Evde bulaşık makinesi de bozuldu

mirafiori #1392722 
Yeni evime 2 ay önce taşındım, daha önce fırının bozulduğunu yazmıştım, taşındığımızdan beri termostatı bozuk, kadına haftada bir ulaşıyorum oyalayıp duruyor. En son dedim ben çağırayım tamirci kiradan düşeriz, yok işte garantisi var mı yok mu ona bakıyoruz falan dedi. Neyse pazartesi günü tekrar yazacaktım zaten, bu sefer de bulaşık makinesi bozuldu, sel basmama sistemi diye geçiyor herhalde antiflooding system, takılı kaldı. Sürekli çalışıyor pompa, yeni program da çalışmıyor. Tamiri basitmiş esasen plastik yüzen sensör oynadığı için oluyormuş da makineyi çıkarmak falan lazım sanırım, uğraş dur.

Ne soracağımı unuttum yani sinirlendim yazayım dedim. Lanet olsun böyle ne dandik ev eşyası almışlar ya ikisi de IKEA. Annemlerin evinde Miele var fırın bulaşık makinesi çamaşır makinesi 1996'da alınmış daha bir kere ne öttü ne bişey oldu.
(7) 

S10e almak?

mirafiori #1392473 
Bir süredir telefon değiştirmek var kafamda. Neredeyse çıktığından beri iPhone kullanıyorum, bir ara HTC One X kullanmıştım ama 2 yıl kullanmadan ekranını kırmışlardı (restoranda garson tabak düşürmüştü), esasında memnundum o telefondan baya ama sonradan yapılan her tamir işleminde bir yeri patlamıştı telefonun. Şimdi ise neredeyse 6 yıl olacak iPhone 6 kullanıyorum. Esasında öyle çok da sorun çıkartmıyor bana.

Telefon piyasasına baktığımda iPhone hariç alınabilecek tek telefon S10e geliyor bana. iPhone almak isteyebilirdim ama birincisi yeni çıkan iPhone'ları beğenmiyorum, ikincisi çok pahalı, dolayısıyla 2019 biterken gidip uygun olsun diye 3-4 yıllık SE,6S ya da 7 falan almak mantıklı gelmiyor (uygun derken de sıfır s10e fiyatı). Yani bu ara alırsam ya s10e alacağım ya da bişey almayacağım, çok baktım bütün telefonlara benim için en ideali bu.

Napsam ki alsam mı? İtalya'dayım indirim ve tax free ile yaklaşık 2500 tl'ye geliyor. 1800 de kayıt parası desen 4300 yapar. Bu fiyata içim rahat edecek bir yerden almak mümkün değil türkiye'de sanırım. Resmi satış fiyatı 6500, internetteki garip platformlarda,satıcılarda falan 4500'e var ortalama.

Ne düşünürsünüz? Alayım mı almayım mı, nereden alayım?
(1) 

Ebay'de iade?

mirafiori #1391678 
Bir kamera satmıştım, denenmemiş kamera, açıklamada da gayet net bir şekilde çalışmayabilir yazıyordu. Amerika'ya sattım bu itemi, adam aldıktan 1 gün sonra return isteği attı, alıcıya ulaştım dedim kardeş neden iade ediyon? dedi kardeş makina bozuk, dedim kardeş zaten bozuk olabilir yazıyor bunu okumadın mı o da dedi ki en son; evet anladım, iade istiyor musun ?

İlana returns not accepted yazmıştım da sanırım bunun bir anlamı yokmuş. Anladığım kadarıyla adama her türlü parasını vermek zorundayım, şimdi ürünü geri istiyor muyum istemiyor muyuma mı karar vereceğim?

İtemi geri yolla ama takipli kargo senden, elime ulaşınca paranı veririm mi demeliyim şu anda? Ne yapmalıyım, tekrar geri al da tekrar sat da pek istemiyorum ama para ideasinin kaçarı yok heralde.

Teşekkür ettim
(1) 

Fırın termostat değişimi

mirafiori #1391301 
İkea fırın var evde, termostatı bozuk, açınca en yükseğe kadar ısınıyor sonra kapanıyor. Ev sahibini darlıyorum 2 aydır; yarın, haftaya, müsait değilim diyip duruyor. Kendim değiştireyim dedim baktım kolaymış da parça pahalı (40£ diyor bi sitede). Amazonda universal termostat var 7€, olur mu ki bu takılır mı? Parça olarak benziyor fotoğraf da. Benim fırın ikea whirlpool bu arada. Tam modeli bilmiyorum
(5) 

Türkiye'den tax free almak

mirafiori #1390318 
Yurtdışında ikamet edenler ülkeden tax free alabiliyomuş, daha önce alan oldu mu, neye bakıyorlar? Oturum izni kartı ve pasaport yeterli olur mu, yurtdışı ikameti kontrol ediliyor mu?
(3) 

Atatürkiye parçasının altındaki müzik

mirafiori #1387946 
www.youtube.com nedir?

Robert Miles- Children'a benziyor da değil
(3) 

Araba kiralama hasar

mirafiori #1383675 
Full+full sigortadan yaptım ama yine de güvenmiyorum pek şirkete. Hasar için şey ödemek istemiyorum ekstra. Demin aynayı sürttüm saç teli gibi çizik oldu aynanın dış plastiğinde. Laf ederler mi? Aynayı komple kırsam o zaman daha mı iyi?
(5) 

Kiradan önce depozitoyu göndermek

mirafiori #1382994 
Mevcut evimi salı günü boşaltıyorum, aylar önceden de spotahome üzerinden bir ev beğenip tuttuk kafamızdaki tüm soruları sorduk vb. Bugün asıl ev sahibi mail attı, kontrat imzalamadan önce depozioyu vermem gerektiğini, şirket politikası olduğunu, aksi halde kontratı imzalamayacaklarını söyledi. Ben de tabi itiraz ettim, ne daha önce belirtmişti zaten böyle birşey, hem de öyle şey mi olur? Daha görüşmedik bile yüz yüze bir ton parayı körü körüne depozitoya mı vereceğim? Spotahome'a tekrar yazdık onlar da bir sıkıntı olmaz, olursa gardımcı oluruz gibisinden şeyler dediler.

Ne yapmak lazım ki aşırı kararsısız. Yani o evi tutmazsak başka ev bulmamız mümkün değil. Sokakta kalıyoruz gerçekten.
(1) 

Bisiklete genişliği farklı lastik takmak?

mirafiori #1382002 
Benimkinin üstünde 700x32 var da decathlon'da 700x35 vardı, kız dedi bişey olmaz sadece daha geniş de janta oturma konusunda falan sıkıntı yaşar mıyım? EMin olamadım
(4) 

iPhone 6 ve iOs 12

mirafiori #1381608 
Hala iOS 10 yülü, bir sıkıntım yok hatta update etmeyi hiç düşünmüyordum fakat yeni applerin uyumsuzluğundan dolayı güncellemek zorundayım. Nasıl son ioslarda durum, güncelememeli mi, yoksa ara bir sürüme mi çıkarayım bilgisayardan ios 11 ya da ios 12.0 gibi
(2) 

Mac için gesture kullanılabilen trackpadli klavye

mirafiori #1381502 
Logitechin falan var ya böyle 2si bir arada klavyesi, kenarda trackpadi olan. O tarz bişeye ihtiyacım var ama sanırım piyasadai apple olmayan trackpadler multi touch gestureları desteklemiyor, anca bazısı 2 parmak kaydırmaya falan izin veriyor. Ben neredeyse klavye bile kullanmadan gesture kullanarak idare ettiğim için benim için önemli ama hem klavyem hem de trackpadim yere düşe düşe iyice öldüğü için ucuz alternatif aramaktayım. Bilen varsa sevinirim.

2 parmakla zoom, 3 parmakla seç ve sürükle, 4 parmakla ekran değiştir, app launcherı aç falan olmazsa olmaz şeyler oldu.

Microsoft all in one klavye varmış bir tane, onun dışında gesture destekleyen bulamadım fakat onun gestureları da mac ile uyumlu mu onu göremedim.

mobil görünümden çık